1. خانه
  2. /
  3. کتاب فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو

کتاب فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو

3.2 از 1 رأی

کتاب فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو

Farhang-e Peyro
ناموجود
93000
معرفی کتاب فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو
مفهوم کلی فرهنگ در لغت عرب، به معنی پیروزی و تیزهوشی، درفارسی، کاشتن و رویانیدن و در لاتین به معنی بارور کردن زمین، در جهت تولید یا حاصل خیزی است اما این معنی های لغوی چندان به تعریف های متفاوتی که از فرهنگ و حوزه های آن ارایه می شود نزدیک نیست و به گفته « علامه محمد تقی جعفری » تعریف های متفاوتی که از فرهنگ در دایره المعارف آمده نتوانسته یک مفهوم جامع را برای فرهنگ معرفی کند. او دلیل نرسیدن به یک مفهوم جامع را در مقدمه کتاب با مثالی ساده این چنین عنوان می کند: عده ای سعی می کنند برای تعیین مرکز دایره نقطه های فراوانی درون دایره بزنند ولی هیچ یک از آن نقطه ها مرکز حقیقی دایره نیست، زیرا صاحب نظر یا جامعه شناسان فرهنگی، آن هویت اصلی انسان را که پرچم خود را در مرز طبیعت و ماورای طبیعت زده است جدی نگرفته و بنابراین فقط به بررسی معلولات عناصر فرهنگی محدود آن هم در عرصه فیزیکی پدیده ها و فعالیت های فرهنگی پرداخته اند. این کتاب پس از مقدمه آن در فرهنگ، دو فصل دارد. فصل اول آن به صورت مبسوط به فرهنگ از دیدگاه هر یک از مراجع لغت زبان های متفاوت دنیا می پردازد و درباره این تعریف های متفاوت بحث می کند. فصل دوم نیز به ماهیت فرهنگ تکاملی می پردازد و از آنجا به فرهنگی می رسد که اسلام بنا کرد و سپس نویسنده بحث مفصلی در فرهنگ غربی و علت های تباهی و فساد آن می کند و...
درباره محمدتقی جعفری
درباره محمدتقی جعفری
علامه محمدتقی جعفری (۲۴ مرداد ۱۳۰۲ تبریز – ۲۵ آبان ۱۳۷۷ انگلستان) (۱۳۴۴–۱۴۱۹ قمری) از جملهٔ مفسران نهج البلاغه، فقیهان، عارفان، فیلسوفان و مولوی‌شناسان معاصر ایران بود. محمدتقی نزد مادر مقداری مقدمات دروس و قرآن را آموخت. آنگاه در مدرسهٔ اعتماد تبریز پایه چهارم و پنجم را با رتبه بالا گذراند. سپس به همراه برادرش مقارن سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم به مدرسهٔ طالبیه تبریز رفته و تحصیلات علوم دینی را نزد استادان آنجا پی‌گرفت.
در سال۱۳۲۰ در ۱۸ سالگی، زادگاه خویش را به قصد اقامت در تهران ترک نمود، و در مدرسه مروی نزد استادان تحصیل متن رسائل و مکاسب را پی گرفت. پس از سه سال، در سال ۱۳۲۲ ه‍.ش به شهر قم مهاجرت نمود، و ضمن تحصیل در مدرسه دارالشفای قم ملبس به لباس روحانیت گردید و دروس خارج را در آنجا آغاز کرد.
وی سپس برای ادامه تحصیلات، راهی نجف شد. وی بیست و سه ساله بود که به درجهٔ اجتهاد نایل گردید. وی در سال ۱۳۳۶ یا ۱۳۳۷ پس از یازده سال اقامت در نجف به ایران بازگشت.
دسته بندی های کتاب فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فرهنگ پیرو فرهنگ پیشرو" ثبت می‌کند