1. خانه
  2. /
  3. کتاب شرح راز منطق الطیر عطار

کتاب شرح راز منطق الطیر عطار

3 از 2 رأی

کتاب شرح راز منطق الطیر عطار

The Conference of the Birds
انتشارات: امیرکبیر
ناموجود
17500
معرفی کتاب شرح راز منطق الطیر عطار
در پژوهش حاضر به منظور بررسی سبک رمز (سمبولیسم، در سرآغاز کتاب منطق الطیر عطار، نگارنده تصریح می کند: "در آغاز منطق الطیر و در نخستین بیت آن از هدد سخن به میان می آید که اوهادی است و هدایت مرغان عالم بر عهده ی اوست و در حقیقت، پیک هروادی، اوست. او صاحب سر سلیمان است و از آن است که تاج بر سردارد و سرور کاینات است. و منطق الطیر عطار پس از هدد از دوازده مرغ دیگر، سخن به میان می آید". بر این اساس، به زعم نگارنده عطار هر یک از مرغان را نماد یکی از پیامبران دانسته: موسیچه نماد موسی، طوطی نماد ابراهیم، کبک نماد صالح، بازنماد صدر عالم، دراج نماد عیسی، عندلیب نماد داوود، طاووس نماد آدم، نذر و نماد یوسف، قمری نماد یونس، فاخته نماد خضر، چرخ نماد ذوالقرنین و مرغ زرین که نماد حضرت مهدی (عج) است. سپس طرح کلی منظومه ی منطق الطیر عطار، شیوه ی سخن عطار، صوفی و عشق از دیدگاه عطار، شرح هفت وادی، پادشاهان از نگاه عطار و نگاهی به متن های چاپ شده ی منطق الطیر آمده است. بخش دوم کتاب نیز شرح ابیات منطق الطیر است از خطاب با هدد (بیت نهم) تا بیت 70 که در وصف حال شاعر سروده شده است.
درباره بهروز ثروتیان
درباره بهروز ثروتیان
بهروز ثروتیان در روز یکشنبه، ۱۱ مهرماه ۱۳۱۶، در میاندوآب متولد شد. در سال ۱۳۵۴ نیز دکتری ادبیات فارسی را از دانشگاه تهران گرفت. ثروتیان تا زمان فوت به تصحیح غزلیات حافظ و کار بر روی تفسیر صفی‌علی‌شاه مشغول بود و آثار بسیارِ دیگری نیز برجای گذاشت.ثروتیان، باآن‌که پیش از این‌ها فعالیت خود را از محافل فرهنگی آغاز کرده بود، اما نخستین کتابش با عنوان بررسی فر در شاهنامهٔ فردوسی در ۱۳۵۰ منتشر شده بود و چاپ نخست آن را انتشارات مؤسسهٔ تاریخ و فرهنگ ایران در سال ۱۳۵۰ منتشر کرد. تحقیقات او عموماً در حوزهٔ نظامی‌شناسی منتشر شده‌است.
دسته بندی های کتاب شرح راز منطق الطیر عطار
مقالات مرتبط با کتاب شرح راز منطق الطیر عطار
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب شرح راز منطق الطیر عطار"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام. عطار از نظر باور دینی، اعتقادی به حضرت مهدی، منظور شما نداره... پس برداشت نماد، از اصل بی اساس است.

1400/12/11 | توسطارمی - کاربر سایت
1
|
پاسخ ها

من این کتاب رو خوندم همیشه دیدگاه‌های مختلفی در مورد اغراض شعرا و عرفا وجود داشته ازجمله حافظ که بعضی اصرار دارن شعرهاش صرفا عاشقانه است و بعضی هر کلمه و ترکیبی رو معادل یک آیه یه حدیث به حساب میارن هیچ اشکالی هم نداره به قول مولانا هرکسی از ظن خود شد یار من وز درون من بجست اسرار من البته در نماد گرایی و رمز آلود بیان کردن مطالب با توجه به دوران پر آشوب زندگی جناب عطار که در نهایت به یکی ازسیاهترین دوران تا ریخ ایران یعنی حمله مغول و شهادت او به دست آنهامنتهی شد تقریبا شکی نیست

1401/03/12|توسطفریبا باقری
0