1. خانه
  2. /
  3. کتاب غرب و غرب زدگی

کتاب غرب و غرب زدگی

نویسنده: احمد فردید
4.5 از 1 رأی

کتاب غرب و غرب زدگی

West and Westernization
انتشارات: فرنو
ناموجود
60000
معرفی کتاب غرب و غرب زدگی
"غرب زدگی" فرآیندی است که در آن جوامع در حوزه هایی مانند صنعت، فناوری، علم، آموزش، سیاست، اقتصاد، سبک زندگی، قانون، هنجارها، آداب و رسوم تحت تأثیر فرهنگ غربی قرار می گیرند یا آن را اتخاذ می کنند. آداب و رسوم، سنت ها، ارزش ها، ذهنیت، ادراکات، رژیم غذایی، لباس، زبان، نظام نوشتاری، مذهب و فلسفه همگی در این فرایند تحت تاثیر قرار میگیرند.
غرب‌گرایی در چند قرن اخیر تأثیر فزاینده‌ای در سراسر جهان داشته است، به طوری که برخی از متفکران غربی‌سازی را معادل مدرن‌سازی می‌دانند، شیوه‌ای که اغلب مورد بحث است. روند کلی غرب زدگی اغلب دو سویه است، زیرا تأثیرات و منافع غربی خود با بخش هایی از جامعه آسیب دیده، حداقل، برای تبدیل شدن به یک جامعه غربی تر، با هدف فرضی دستیابی به زندگی غربی یا برخی از جنبه های آن ملحق می شود. در حالی که جوامع غربی خود متاثر از این روند و تعامل با گروه های غیرغربی هستند. غرب زدگی ریشه در یونان باستان دارد. بعدها، امپراتوری روم اولین فرآیند غربی شدن را در پیش گرفت، زیرا به شدت تحت تأثیر یونان قرار گرفت و فرهنگ جدیدی را بر اساس اصول و ارزش های جامعه یونان باستان ایجاد کرد. رومی ها با فرهنگی ظهور کردند که پایه های جدید اروپا [نابهنگاری] را پی ریزی کرد و به هویت غربی جدید مبتنی بر جامعه یونانی-رومی تبدیل شد. غرب زدگی را نیز می توان با فرهنگ پذیری و فرهنگ پذیری مقایسه کرد.
درباره احمد فردید
درباره احمد فردید
سید احمد فردید با نام اولیه سید احمد مهینی یزدی (۱۲۸۹ در یزد – ۲۵ مرداد ۱۳۷۳ در تهران) متفکر معاصر ایرانی بود. سید احمد با نام اولیه «سید احمد مهینی یزدی» در سال ۱۲۸۹ در یزد زاده شد. دروس مقدماتی و زبان فرانسه را در یزد خواند. در ۱۳۰۵ به تهران رفت. در مدرسه سلطانی به تحصیل ادامه داد و سال ۱۳۰۷ از دارالفنون دیپلم گرفت و سال ۱۳۱۴ از دانشسرای عالی تربیت معلم لیسانس علوم تربیتی گرفت. وی نام خانوادگی خود را در سال ۱۳۱۸ به «فردید» تغییر داد.
او مدتی درس طلبگی خواند و با فلسفه اسلامی آشنا شد. اندکی بعد در دانشسرا در رشته ادبی مدرک لیسانس دریافت نمود و ضمن اشتغال به تدریس، زبان‌های پهلوی و آلمانی را نیز آموخت.
او بعد از جنگ دوم جهانی به فرانسه و آلمان رفت تا به تحصیل فلسفهٔ معاصر اروپایی به ویژه اگزیستانسیالیسم و فلسفهٔ مارتین هایدگر فیلسوف آلمانی بپردازد. او چهار سال در سوربون بود. او در این زمان به جای پی گرفتن برنامه اجباری درسی به مطالعه شخصی پرداخت، و پایان‌نامه خود را که با استادی در سوربون شروع کرده بود نیمه کاره رها کرد. سپس تصمیم گرفت برای مطالعه فلسفه به آلمان برود و چهار سال در هایدلبرگ بود که مشخص نیست در دانشگاه تحصیل کرد یا صرفاً مطالعه می‌کرد. در آنجا او با فلسفه و اندیشه مارتین هایدگر مواجه شد. پس از سال‌ها اقامت در اروپا موفق به اخذ هیچ درجه تحصیلی نشد. او با زنی آلمانی یا اتریشی ازدواج کرد که فرزندی هم از آن ازدواج متولد شد ولی او آنها را رها کرد.
به گفتهٔ غلامحسین ابراهیمی دینانی هرچند فردید دروس حوزوی نخوانده بود بسیاری از کتاب‌های معارف اسلامی و علم اصول را می‌شناخت و از آن‌ها یاد می‌کرد. وی در زمینهٔ ریشه‌یابی لغات نیز مطالعات زیادی داشته‌است، هرچند نظرات او با نظر زبان‌شناسان مطابقت نداشت.
دسته بندی های کتاب غرب و غرب زدگی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب غرب و غرب زدگی" ثبت می‌کند