1. خانه
  2. /
  3. کتاب اسلام از دیدگاه آن ماری شیمل

کتاب اسلام از دیدگاه آن ماری شیمل

5 از 1 رأی

کتاب اسلام از دیدگاه آن ماری شیمل

Islam: An Introduction
انتشارات: علم
٪15
395000
335750
معرفی کتاب اسلام از دیدگاه آن ماری شیمل
مسیحیت از میان همۀ ادیانی که با آن مواجه بوده و الزاما سر و کار داشته، دین اسلام را بیش از همه مورد سوء تفاهم و در نتیجه حملۀ شدید قرار داده است. برای مدت بیش از هزار سال چنین به نظر می رسید که اسلام یکی از تهدیدات عمده برای مردم اروپا است؛ احساسی که منجر به این واقعیت شد که اسلام و مسلمانان، سرسخت ترین دشمنان مسیحیت و تمدن غربی هستند. در جبهۀ سیاسی، این تهدید زمانی آغاز شد که اعراب در اوایل قرن هشتم میلادی اسپانیا را فتح کردند و زمانی پایان یافت که ترکان عثمانی در سال 1683 میلادی وین را محاصره کردند. اما ترس اروپای مسیحی تنها به دلایل سیاسی نبود؛ اسلام تنها دین جهانی است که پس از مسیحیت به وجود آمده است و از همین بابت نیز از ناحیۀ مسیحیان یک دین حقیقی و قابل پذیرش نبود. آن ها غالبا آن را به صورت بدعتی صرف در دین مسیحیت می دانستند؛ طرز تفکری که نخستین بار در نوشته های دفاعی اولیۀ بیزانس دیده می شود که برای قرن ها ادامه یافت. این نگاه به اسلام در تمام دوران قرون وسطی هم چنان غالب بوده، ولی در خلال عصر روشنگری، تدریجا نگرش و برخورد جدیدی نسبت به همۀ ادیان، از جمله اسلام به وجود آمد. برای نخستین بار، "هانری دو بولین ویه" چهرۀ حضرت محمد (ص) را به عنوان فردی که مبلغ دینی مبتنی بر دلیل و منطق بود ترسیم کرد. در قرون بعدی قرآن نیز به زبان های اروپایی ترجمه شد و علاقه مندانی به یادگیری زبان عربی و تحقیق و پژوهش در حوزۀ اسلام پیدا شدند. کتاب حاضر، در باب معرفی اسلام و مسلمانان برای خوانندگان غربی توسط آن ماری شمیل به چاپ رسیده است به نظر می رسد شمیل، که اسلام شناس و محققی برجسته و از همه مهم تر کاملا بی طرف و حتی علاقه مند نسبت به فرهنگ و تمدن اسلامی است، این کتاب را بیش تر به منظور رفع شبهاتی نگاشته که این اواخر توسط صهیونیست ها علیه اسلام به عمل آمده است.
درباره آنه ماری شیمل
درباره آنه ماری شیمل
آنه‌ماری شیمل (Annemarie Schimmel)؛ (۷ آوریل ۱۹۲۲–۲۶ ژانویه ۲۰۰۳) اسلام‌پژوه،خاورشناس و مولوی‌شناس سرشناس آلمانی بود.حدیث روی قبر وی از پیامبر اسلام حضرت محمد می‌باشد. او به‌عنوان تنها فرزند خانواده‌ای متوسّط و فرهنگی، در ماه آوریل سال ۱۹۲۲ میلادی در شهر ارفورت آلمان به‌دنیا آمد و در محیطی مملوّ از ادبیّات و شعر پرورش یافت. در پاییز ۱۹۳۹، یعنی زمانی که هفده سال داشت، تحصیلات خود را در رشته‌های زبان و ادبیات عرب و علوم اسلامی دانشگاه برلین آغاز نمود. تحت تأثیر بهترین معلم خود، هانس هاینرش شِدِر و بنا به توصیهٔ او به مطالعه و تحقیق در دیوان مولانا جلال الدین بلخی روی آورد.
در اکتبر سال ۱۹۴۱، کار نوشتن رسالهٔ دکترای خود را بر روی موضوع «مصر در اواخر دوران قرون وسطی» را به انتها رسانید. او با اینکه ۱۹ سال بیشتر نداشت، موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه برلین شد. آنه‌ماری شیمل دکترای دوم خود را در سال ۱۹۵۱ در حوزهٔ تاریخ ادیان و با رساله‌ای پیرامون «عشق عرفانی در اسلام» دریافت نمود. او جزو نویسندگان تاریخ ایران کمبریج بوده‌است.
در اوائل دهه ۱۹۵۰ شیمل سفرهایی به کشور ترکیه انجام داد. او نخستین سخنرانی عمومی خود به زبان ترکی را در سال ۱۹۵۳ در شهر آنکارا انجام داد. اندکی پس از آن، از سوی دانشکده الهیات دانشگاه آنکارا، تصدی ریاست بخش تاریخ ادیان به وی پیشنهاد گردید. در سال ۱۹۶۳ به ایران سفر کرد و علاوه بر دیدار از اصفهان و شیراز، در مؤسسه گوته تهران نیز سخنرانی‌هایی ایراد کرد. در سال ۱۹۶۶ محمدرضا پهلوی وی را به کنگره ایران‌شناسی دعوت کرد. در این سفر وی علاوه بر دیدار از مناطق کوهستانی به منظور بررسی دستاوردهای آموزشی انقلاب سفید از زورخانه هم دیدار کرد.
در بهار سال ۱۹۶۷ میلادی، شیمل کار تدریس در دانشگاه هاروارد در حوزهٔ فرهنگ هندی - اسلامی را آغاز نمود و در سال ۱۹۷۰ به درجهٔ استادی رسید. تنها در ترم بهار دو برابر مقدار معمول درس می‌داد. او تقریباً همه ساله پاییز را در پاکستان به‌سر می‌برد.
آنه‌ماری شیمل در ۲۶ ژانویه سال ۲۰۰۳ درگذشت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اسلام از دیدگاه آن ماری شیمل" ثبت می‌کند