کتاب آینه ی جادو 2

The Magical Mirror
کد کتاب : 49093
شابک : 978-6009176861
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 376
سال انتشار شمسی : 1400
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 8
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب آینه ی جادو 2 اثر مرتضی آوینی

«آینه ی جادو 2» کتابی نوشته مرتضی آوینی، منتقد و مستندساز ایرانی است. این اثر در دسته ادبیات سینمایی تقسیم بندی می شود. «آینه ی جادو 2» جلدو دوم از مجموعه سه جلدی با عنوان «آینه ی جادو» است. جلد دوم این مجموعه با نگاهی فلسفی و مذهبی به آثار سینمایی که طی دو سال ساخته شده اند پرداخته و از این جهت به نسبت دیگر جلدهای این مجموعه متفاوت است زیرا آوینی در جلدهای 1 و 3 آثار سینمایی را بیشتر با زاویه دید تخصصی بررسی کرده است. در جلد دوم این مجموعه مقالاتی که در فاصله مهرماه 1367 تا 1369 نوشته و چاپ شده اند، آورده شده. این مقالات پیش از این در فصلنامه سینمایی «فارابی» و ماهنامه هنری «سوره» به چاپ رسیده بودند.
جلد دوم مجموعه «آینه جادو» شامل نقدهای سینمایی است که مرتضی آوینی بر فیلم‌های ایرانی که در دو دوره از جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند نوشته است. همچنین بخشی از کتاب به چند مقاله‌ی تحلیلی در ارزیابی دوره‌های مختلف جشنواره‌ی فیلم فجر و سیاستگذاری سینمای ایران اختصاص دارد. علاوه بر بخش سینمای ایران و مقالاتی درباره مدیریت سینما در ایران قسمتی از کتاب هم به آثار سینماگران خارجی پرداخته است. این بخش به یادداشت هایی از آوینی درباره نمایش فیلم های خارجی در جشنواره فجر و یا اکران عمومی آن ها اختصاص دارد. همچنین در جلد دوم این مجموعه مقاله ای بلند از آوینی با عنوان «عالم هیچکاک» که در اواخر سال ۱۳۷۱ نوشته شده و در کتاب «هیچکاک همیشه استاد» به چاپ رسیده در انتهای کتاب آمده است.
مجموعه «آیینه‌ی جادو» نتیجه ده سال فعالیت سیدمرتضی آوینی در زمینه نقد سینما است. این اثر تنها کتابی است که در زمان حیات آوینی و با نظارت او منتشر شد. طرح اولیه مباحث مجموعه «آینه ی جادو» جزوه‌ای بود که آوینی برای تدریس در دانشگاه هنر آماده کرده بود که پس از آن به شکل کتاب منتشر شد.

کتاب آینه ی جادو 2

مرتضی آوینی
سید مرتضی آوینی (معروف به کامران) (زادهٔ ۲۱ شهریور ۱۳۲۶ در شهر ری - درگذشتهٔ ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در فکه) کارگردان فیلم مستند و روزنامه‌نگار حوزهٔ فرهنگی اهل ایران بود. مجموعه فیلم‌های مستند تلویزیونیِ او دربارهٔ جنگ ایران و عراق با نام روایت فتح شناخته‌شده‌است.تحصیلات ابتدایی و متوسطهٔ خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند. او از کودکی با هنر انس داشت. شعر می‌سرود، داستان و مقاله می‌نوشت و نقاشی می‌کرد.آوینی در سال ۱۳۴۴ به عنوان دانشجوی معماری وار...