کتاب نگاهی به ادبیات معاصر ایران

Contemporary Iranian Literature
  • 15 % تخفیف
    385,000 | 327,250 تومان
  • موجود
  • انتشارات: علم علم
    نویسنده:
کد کتاب : 49737
شابک : 978-9642248513
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 324
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 2017
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 3
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب نگاهی به ادبیات معاصر ایران اثر احمد خاتمی


با وجود گنجینه‎ای غنی از آثار کلاسیک که عمدتا به صورت شعر هستند، "نگاهی به ادبیات معاصر ایران" به پژوهش "احمد خاتمی" نشان می‎دهد که ادبیات مدرن ایران، کمتر از صد سال قدمت دارد. اگر آثار جمال‌زاده در ادبیات داستانی و نیما یوشیج در شعر را سرآغاز ادبیات معاصر و مدرن ایران بدانیم، دو عامل تأثیرگذار در توسعه آن را می توان تشخیص داد. اولا آشنایی و تعامل با آخرین جریان‌های فکری و دستاوردهای ادبی غرب و دوم، فضای باز سیاسی در داخل کشور که فضای مناسبی را برای تبادل نظر و انتشار دیدگاه‌های جدید ایجاد نمود.
انقلاب مشروطه ایران که منجر به ایجاد مجلس و انتشار روزنامه‌ها، مجلات و نشریات متعدد شد، زمینه مناسبی را برای رشد نسل اول نویسندگان معاصر ایران فراهم کرد. تقریبا در همان زمان، بازگشت اولین فارغ‌التحصیلان ایران از دانشگاه‌های اروپایی که از طریق بودجه دولتی امکان‌پذیر شده بود، موج جدیدی از مدرن‌سازی همراه با ترجمه‌های ادبیات و فلسفه غرب را به همراه داشت.
از زمانی که صادق هدایت دو داستان کوتاه خود را به زبان فرانسه نوشت، نویسندگان ایرانی در آرزوی مخاطبان بیشتر و جهانی فراتر از محدودیت‌های زبان بوده‌اند. موج‌های بزرگ مهاجرت به خارج از ایران در چند دهه‌ی اخیر و ارتباط نزدیک‌تر با محافل فرهنگی خارج از کشور، باعث شده است که ادبیات معاصر ایران و ترجمه آن به زبان‌های اروپایی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
"احمد خاتمی" در اثر پیش رو، "نگاهی به ادبیات معاصر ایران" داشته و با تقسیم آن به هفت دوره‌ی اصلی و تعیین‌کننده، ادبیات معاصر را از دو منظر شعر و داستان، طی 90 سال از آغاز قرن چهارده شمسی تا سال 1390 مورد بررسی قرار می‌دهد.

کتاب نگاهی به ادبیات معاصر ایران

احمد خاتمی
احمد خاتمی (زادهٔ ۱۳۳۵ در شهر ری) فرهنگ‌نویس، منتقد ادبی، مصحح نسخ تاریخی، پژوهشگر ادبیات فارسی در زمینه‌های تاریخ ادبیات فارسی و ادبیات مذهبی فارسی است. همچنین او رئیس دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی، استاد تمام و عضو هیئت علمیِ گروه زبان و ادبیات فارسی، و مدیر قطب علمی «تاریخ ادبیات فارسی» در همان دانشکده است.خاتمی در سال ۱۳۳۵ در شهر ری زاده شد. او تحصیلات خود را در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکترا به‌ترتیب در ...
دسته بندی های کتاب نگاهی به ادبیات معاصر ایران
قسمت هایی از کتاب نگاهی به ادبیات معاصر ایران (لذت متن)
ادبیات معاصر ایران، از مشروطه (1285 ش.) تا روزگار ما، با جریان های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ادبی دوران پیش از مشروطه پیوندی تنگاتنگ دارد و شناخت کامل آن مشروط به شناخت رخدادهای پیش از نهضت مشروطه است. رخدادهایی که روزگار فتحعلی شاه و ارتباط ایران با تمدن اروپایی تقویت یافت. در این زمان و به دنبال آمدوشد اروپاییان به دربار ایران، عباس میرزا، ولیعهد فتحعلی شاه، نخستین گروه از دانشجویان ایرانی را به اروپا فرستاد و در آموزش و ترویج علوم و فنون و صنایع جدید اقداماتی کرد که از جمله آنها تأسیس چاپ خانه و انتشار روزنامه بود. اما آشنایی بیشتر مردم ایران با تمدن جدید، در دوره ناصرالدین شاه روی داد. تأسیس مدرسۀ دارالفنون به همت میرزا تقی خان امیرکبیر، وزیر باکفایت و کاردان ناصرالدین شاه و دعوت از معلمان اروپایی برای تدریس در این مدرسه، انتشار روزنامه های مختلف و رواج ترجمه، به تدریج روشن فکران ایرانی را متوجه تفاوت جامعه ایرانی با جوامع اروپایی کرد؛ در نتیجه برخی از روشن فکران اهل قلم مانند فتحعلی آخوندزاده، سیدجمال الدین اسدآبادی، میرزا آقاخان کرمانی، میرزا عبدالرحیم طالبوف، زین العابدین مراغه ای و میرزا ملکم خان اندیشه های خود را با تألیف کتاب و نگارش مقاله در روزنامه های داخلی و خارجی منتشر کردند و زمینه را برای رواج تفکر جدید فراهم آوردند. در شعر نیز با آغاز زمزمه های آزادی خواهی و مشروطه طلبی، انتقاد ها و اعتراض ها شدت یافت. روشن فکران با تنظیم بیانیه ای، بر ادبیات کلاسیک مدحی و درباری تاختند. قیام های مردمی در شهرهای مختلف آغاز و تقاضای «تأسیس عدالت خانه» و « مجلس شورای ملی» و «حکومت مشروطه» شعاری همگانی شد.