کتاب " بشر ساده لوح نیست " توضیح می دهد که چگونه تصمیم می گیریم به چه کسی اعتماد کنیم و چه چیزی را باید باور کنیم - و استدلال می کند که ما در گرفتن این تصمیمات بسیار خوب هستیم. در این کتاب پر جنب و جوش و تحریکآمیز، هوگو مرسیه نشان میدهد که چگونه تقریبا همه تلاشها برای اقناع دسته جمعی - چه توسط رهبران مذهبی، چه سیاستمداران یا تبلیغکنندگان - به طرز بدی با شکست مواجه میشوند. مرسیه با استناد به یافتههای اخیر از علوم سیاسی و سایر زمینههای مختلف از تاریخ گرفته تا انسانشناسی، نشان میدهد که روایت زودباوری گسترده، که در آن عموم مردم زودباور به راحتی توسط عوام فریبها و شارلاتانها گمراه میشوند، به سادگی اشتباه است.
چرا اقناع جمعی اینقدر دشوار است؟ مرسیه از آخرین یافتههای روانشناسی تجربی استفاده میکند تا نشان دهد که چگونه هر یک از ما دارای مکانیسمهای شناختی پیچیدهای از هوشیاری باز هستیم. این مکانیسمها با محاسبه نشانههای مختلف، ما را قادر میسازند تا در برابر باورهای مضر مراقب باشیم، در حالی که به اندازه کافی باز هستند تا در صورت ارائه شواهد درست، نظرمان را تغییر دهیم. حتی شکستها - زمانی که اعترافات نادرست را میپذیریم، شایعات وحشیانه منتشر میکنیم، یا به دنبال طب قلابی میرویم.
درباره هوگو مرسیه
هوگو مرسیه (Hugo Mercier) دانشمند شناختی در انستیتوی ژان نیکود پاریس و نویسنده کتاب معمای عقل است. وی در نانت فرانسه زندگی می کند.