1. خانه
  2. /
  3. کتاب جامع الرواه و رافع الاشتباهات (المجلد الخامس)

کتاب جامع الرواه و رافع الاشتباهات (المجلد الخامس)

3.1 از 1 رأی

کتاب جامع الرواه و رافع الاشتباهات (المجلد الخامس)

Jamie alRawah
ناموجود
200000
معرفی کتاب جامع الرواه و رافع الاشتباهات (المجلد الخامس)
جامع الرواة موسوعه رجالی بزرگی است که اسامی و القاب و کنیه و نام پدران راویان براساس الفبا و یک خاتمه در ده فایده در آن ذکر شده و نیز منتخب کتاب که اسانید تهذیب و استبصار را با توجه به مشیخه و فهرست بررسی می کند در پایان فایده هشتم بیان گردیده است.
در واقع، این کتاب شرح گونه ای است بر «تلخیص المقال استرآبادی»، زیرا تراجم رجال آن را ذکر و بررسی و مشترکات را از هم تفکیک و با مراجعه به اسناد کتب حدیث، وضعیت کسانی که به عنوان راوی یا مروی عنه در کتب اربعه ذکر شده اند، روشن نموده است.
این جلد شامل حروف «عین» تا «میم» می باشد.
درباره محمد بن علی اردبیلی
درباره محمد بن علی اردبیلی
محمد بن علی اردبیلی، رجال شناس شهیر امامی، در سال ۱۱۰۱ ق دیده به جهان گشود. درباره زندگی و فعالیت‌های علمی وی آگاهی‌های اندکی موجود است و همان نیز بیشتر بر اساس اطلاعاتی است که در اجازه علامه مجلسی به وی آمده و یا در مطالبی است که توسط آقا رضی قزوینی بر ظهر نسخه «جامع الرواة» مندرج است. وی اهل اردبیل بود ولی خود در نجف و کربلا، اقامت داشت.
مهم‌ترین استاد وی، جعفر بن عبدالله بن ابراهیم کمره‌ای است که به گفته خود او، بر حدیث، تفسیر، فقه و اصول، کلام و حکمت آگاه بوده و اردبیلی در تمامی این علوم، از او بهره برده است.
از دیگر استادان وی، محمد علی بن احمد بن حسین استرآبادی را می‌توان نام برد. علامه مجلسی نیز از مشایخ اوست و در اجازه‌ای که در ۱۷ ذیقعده ۱۰۹۸ به وی داده، از او با عنوان «المولی الفاضل الکامل الصالح» یاد کرده است. از این رو می‌توان گفت که وی در آن زمان، دارای مدارج بلند علمی بوده است.
این که او در چه تاریخی به اصفهان آمده است، مشخص نیست. تنها می‌توان گفت که به هنگام صدور اجازه مجلسی، نمی‌بایست سنش از ۴۰ سال کمتر بوده باشد.
دسته بندی های کتاب جامع الرواه و رافع الاشتباهات (المجلد الخامس)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب جامع الرواه و رافع الاشتباهات (المجلد الخامس)" ثبت می‌کند