وقتی نوبت به معنویت میرسد، بیشتر با دیدگاه های تازهای مواجه می شویم که از اطلاعاتی که از پیش داشتیم به دست آمده اند. آواتار (تجلی زمینی خداوند) های معنوی بزرگ و مطالب اصیل، حقایق مذهبی بزرگی را شرح داده اند؛ سفر خودآگاهی همان تحول خودآگاهی بشر است تا جایی که آنچه را می دانیم تجسم بخشیم. بنابراین، دانشمند و معلم معنوی متفاوت هستند؛ نه تنها از نظر آنچه به صورت بیرونی آشکار می کنند بلکه آنچه به صورت درونی فاش میکنند. در حالی که دانشمند بودن یک نفر ربطی به کشفیات او ندارد، در یک انتقال دهنده معنوی همه چیز کاملا به عمق اطلاعاتی که انتقال می دهد، مربوط است. در حوزه اطلاعات نفس، فقط کسی که خودش حقیقتا مطلع شده است می تواند اطلاعات معنوی را فراتر از مفاهیم صرفا انتزاعی منتقل کند. این کتاب، زیباست نه تنها چون دبی فورد آنرا نوشته است بلکه به دلیل عمقی که از آن نوشته است. برای آنهایی که دبی را به عنوان بانویی پرشور، سخاوتمند و شجاع می شناسند، خواندن این صفحات بدون غم نبودن او تا چاپ شدن آنها را ببیند ممکن نیست. از سوی دیگر، خود کتاب یادآور واقعیتی بزرگتر از واقعیت سطح مادی است، واقعیتی که همه ما بخشی از آن هستیم و روح از طریق آن همیشه زنده می ماند. دبی آرامش و شفای خود را در هم راستا شدن با آن واقعیت میدید و یکی از بزرگترین هدایای او به تمام ما این بود که به یادمان آورد چنین قدرتی وجود دارد.کار او در این کتاب چیزی بیش از یادآوری است. او نه تنها در این صفحات چیزی بیش از وجود خدا یا حتی قدرتش نوشته است؛ بلکه در مورد چگونه تجربه کردن آن قدرت از طریق انجام مراحل اصیل تحول معنوی سخن میگوید: دعا، بخشایش و تواضع در برابر خدا.
دبی فورد نویسنده، مدرس، معلم و سخنران شناخته شده آمریکایی است، بیشترین شهرت او برای کتاب نیمه تاریک جویندگان نور است که توسط نیویورک تایمز در سال ۱۹۹۸ با هدف کمک به خوانندگان خود در غلبه بر سایه فردی با کمک روانشناسی مدرن و دستورالعملهای معنوی به چاپ رسیدهاست. این کتاب در سال انتشار خود جز پرفروشترین کتب سال بود. در سالهای پس از آن، او مسیر خود را با نگارش هشت کتاب دیگر ادامه داد، جدایی معنوی، چرا آدمهای خوب کارهای بد میکنند، پاکسازی آگاهی: برنامهای در بیست و یک روز برای ارتباط با مقصود جان، بیش از ۱ میلیون نسخه به فروش رفت و به ۳۲ زبان زنده دنیا ترجمه گردید.
او کارگاههای آموزشی «فرآورش سایه» را به میزبانی رادیو و تلویزیون برگزار نمودو نیز «مؤسسه تحول آموزشی فورد» را تأسیس نمود.
کتاب در زمینه معنویات هستش. قبلا کتاب نیمه تاریک وجودش رو خونده بودم که نصف کتاب به نظر بنده (کاملا سلیقه ای هستش این نظر) خسته کننده و تکراری بود (پنج فصل اول) ولی نصف مابقی مطالب خوب و به دل نشین و به درد بخوری داشت. این کتاب هم نکات معنوی خیلی خوبی رو درون خودش گنجونده و بیشتر (۷۰ درصد اینا اگه اشتباه نکنم) در مورد دعا (گفتگوی درونی) هستش و در مورد نحوه و اداب دعا کردن صحبت کرده. ۲۵ درصدش مطالب تکراریه ولی مابقی کتاب محتوای خوبی داره.