1. خانه
  2. /
  3. کتاب درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن

کتاب درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن

3.4 از 1 رأی

کتاب درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن

(بازخوانی فرهنگ و اندیشه مدرن،اندیشه ها و جریان های فکری 1)
About the Age of Intelligence
انتشارات: سروش
ناموجود
8500
معرفی کتاب درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن
کتاب حاضر اولین جلد از مجموعة کتاب­های "بازخوانی فرهنگ و اندیشۀ مدرن"، و در زمرۀ زیرمجموعة "اندیشه ­ها و جریان­های فکری" است. این اثر به چگونگی ظهور عصر معروف به روشنگری در غرب و جهان ­بینی حاکم در آن عصر و مختصات آراء روشنفکران مشهورتر آن عصر می­پردازد. کتاب در سه فصل تدوین شده است. نویسنده در فصل اول "عصر روشنگری و غرب مدرن"را مورد تحلیل قرار می­دهد و در آن ذات و ذاتیات غرب مدرن را که شامل اومانیسم و مدرنیته است به چالش می­کشد و دوران­های تاریخی عالم غرب مدرن را مورد ارزیابی قرار می­دهد و روشنگری ­هایی برای مخاطب دارد. در فصل دوم، "مختصات عصر روشنگری و جهان ­بینی آن"، ویژگی­های عصر روشنگری بیان می­شود.

درباره شهریار زرشناس
درباره شهریار زرشناس
شهریار زرشناس (زادهٔ ۱۳۴۴ در تهران) روزنامه‌نگار و پژوهشگر ایرانی حوزه ادبیات، فرهنگ، سیاست و فلسفه و عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است. او برادر زهره زرشناس است. شهریار زرشناس در خانواده‌ای آملی در تهران به دنیا آمد. او در اروپای شرقی (یوگسلاوی) در رشته‌های فلسفه و روان‌شناسی تحصیل کرده ولی به گفته خود به دلیل ناتوانی در سازگار شدن با آن فضای دانشگاهی بخشی از تحصیلاتش را رها کرد. او از نویسندگان ماهنامه سوره در دوران سردبیری مرتضی آوینی بوده‌است. زرشناس مدتی نیز ماهنامه‌ای تحت عنوان «مشرق» منتشر می‌کرد و مدتی نیز سردبیر نشریه فرهنگ عمومی بود. او مدتی هم مشاور فرهنگی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بود. او در سال ۹۴، در برنامه تلویزیونی ثریا حاضر شد و از نگاه خود به واکاوی موضوع نفوذ که مورد تأکید رهبر ایران بود، پرداخت. او در این برنامه جریان کارگزاران و جریان اصلاح طلب در ایران را مورد نقد قرار داد.
دسته بندی های کتاب درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن
نظر کاربران در مورد "کتاب درباره عصر روشنگری و جهان بینی آن"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نقد و تحلیل این کتاب رو تو قالب یه گفتگو بین دکتر زرشناس و دکتر عبدالکریمی توی یوتیوب دیدم. اونچیزی که میتونم در مورد دفاع دکتر زرشناس از کتابش بگم اینکه برگرفته شده از ایدئولوژی حاکمیت تو مواجهه با غرب و البته مدرنیته ست. مشخصا چیزی جز کتمان واقعیت امروز جهان و درست نشناختن پدیده و پدیدار و صد البته فریاد غرب خراب و بد و ما خوبیم نیست.

1400/08/18 | توسطمحمد مرادی
2
|