1. خانه
  2. /
  3. کتاب داستانهای دل انگیز ادبیات فارسی

کتاب داستانهای دل انگیز ادبیات فارسی

5 از 2 رأی

کتاب داستانهای دل انگیز ادبیات فارسی

Stories
انتشارات: توس
٪15
180000
153000
معرفی کتاب داستانهای دل انگیز ادبیات فارسی
هرکس با ادبیات شیرین فارسی خاصه شعر دلکش آن سروکار دارد در ضمن مطالعه بارها به مضامینی برخورده است که در آنها تمثیل و اشاره‌ای به داستان‌های تاریخی یا افسانه‌ای وجود دارد.
مردم این سرزمین کهنسال در هزار ساله اخیر تاریخ خود چنان با این داستان‌ها آشنا بوده‌اند که اندک اشاره و کنایه‌ای به یکی از قسمت‌های سرگذشت اشخاص هر داستان سراسر واقعه را در ذهن ایشان می‌انگیخته است.
اما جوانان این روزگار شاید مجال آن‌را نداشته باشند که همه این داستان‌ها را در متن اصلی که اغلب شاهکار بزرگان نظم و نثر ماست بخوانند و به‌این سبب غالبا از ادارک اشاراتی که در شعر به سرگذشت این اشخاص داستانی می‌شود عاجز می‌مانند و آن لذتی را که در این‌گونه اشارات و کنایات هست در نمی‌یابند. به این سبب بیم آن است که یک‌باره رشته ارتباط نسل حال و آینده ایران با میراث گران‌بهای کهن گسسته شود و گنجینه پر ارزش ادبیات فارسی بی‌وارث بماند.
مولف این مجموعه در انشای داستان‌ها کوشیده است که در عین مراعات سادگی و روانی تا آنجا که میسر بوده شیوه تعبیر متن اصلی را نیز نگه دارد و خصوصیات بیان شاعر و نویسنده را نشان دهد. تشبیهات و استعارات و تعبیراتی که در طی هر داستان آمده غالبا ماخوذ و منقول از متن اصلی است که مورد تلخیص قرار گرفته و این روش به قصد آن اتخاذ شده است که خواننده در ضمن خواندن خلاصه هر داستان اندکی نیز با اسلوب بیان سراینده یا نویسنده آن آشنایی حاصل کند.
درباره زهرا خانلری (کیا)
درباره زهرا خانلری (کیا)
پژوهشگر، نویسنده و مترجم زبان و ادبیات فارسی عناوینی است که برای دکتر زهرا کیا به کار برده می شود و آثاری که از او به جا مانده از توانایی و تسلط او بر ادبیات فارسی حکایت دارد. دکتر کیا سال 1294 در تهران به دنیا آمد.پدرش میرزا هادی کیانوری پسر شیخ شهید فضل الله نوری و نوه دختری علامه حسین محدث نوری و مادرش عصمت الحاجیه بروجردی بود. او در دوران تحصیل مقطع ابتدایی از دانش آموزان ممتاز مدرسه ناموس بود و پس از پایان این دوره به دانشسرای عالی رفت و بعد هم وارد دانشکده ادبیات شد. تحصیلاتش را تا مقطع دکترا ادامه داد و در واقع جزو نخستین زنانی بود که توانست در داخل ایران دکترای ادبیات بگیرد.زهرا خانلری از پیشگامان فعالیت های زنان در ایران بود و بارها در نوشته هایش بر توانایی زنان ایرانی تأکید می کرد. دکتر کیا که بعد از ازدواجش به نام زهرا خانلری هم شناخته می شد، ششم اسفند ۱۳۶۹ در 78 سالگی و 6 ماه پس از درگذشت همسرش دکتر پرویز ناتل خانلری درگذشت.
دسته بندی های کتاب داستانهای دل انگیز ادبیات فارسی
نظر کاربران در مورد "کتاب داستانهای دل انگیز ادبیات فارسی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب شامل داستان‌های دل انگیز:بکتاش و رابعه ، شیخ صنعان ، داستان سیاوش ، بهرام گور و لنبک آبکش ، یک داماد و سه عروس ، بیژن و منیژه ، اسکندر و کید هندی ، داستان پیدایش شطرنج ، داستان بختیار ، خسرو و شیرین ، بهرام در گنبد سیاه ، داستان خیر و شر ، همای و همایون ، یوسف و زلیخا ، نل و دمن و آخرین داستان نه منظر است همراه با نقاشی‌های دلنشین با نثری شیوا ، روان ، دل انگیز و دلربا.

1401/05/13 | توسطسجاد علی پور
0
|