1. خانه
  2. /
  3. کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی

کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی

5 از 1 رأی

کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی

Sharhe Moshkelate Divane Hakim Sanaee
انتشارات: زوار
ناموجود
180000
معرفی کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی
سنایی، حکیم غزنوی، شاعر بلندآوازه قرن ششم، در اوایل یا اواسط نیمه قرن پنجم در غزنه متولد شد. خانواده‌اش از نسل بزرگان و آزادگان بودند و مذهب حنفی را اعتنا می‌کردند، همچنین علوم رایج زمان خود را در جوانی به خوبی فرا گرفت. سنایی از موضوعاتی چون فلسفه، نجوم، هیأت، حکمت، کلام، هندسه، موسیقی، علوم قرآنی از جمله تفسیر و حدیث، ریاضی و طب آگاهی داشت و گاهی از اصطلاحات این علوم در شعرهای خود بهره می‌برد. او به عنوان "حکیم غزنوی" یادکرده شده و توسط مولانا نیز به این لقب شناخته شده است. با این حال، باید ذکر شود که ترجمه "حکیم" در مورد سنایی بیشتر به معنای "حکیم الهی" و "عارف" است و نه به معنای مصطلحی که در مورد فردوسی و ناصرخسرو به کار می‌رود. سنایی با نصایح و اندرزهای متنوع خود، شعری روان، شاعرانه و خوش‌بیان دارد و او به عنوان یکی از پیشوایان ادبیات منظوم عرفانی در زبان فارسی شناخته می‌شود. شعرهای او معمولا دلاویز و غنی از اصول عرفانی هستند و خود سنایی نیز در برخی موارد به‌عنوان موسس ادبیات عرفانی در زبان فارسی شمرده می‌شود. او در شعرهای خود دانش و آگاهی وسیعی را به اثر می‌گذارد.
درباره محمدرضا برزگر خالقی
درباره محمدرضا برزگر خالقی
محمدرضا برزگر خالقى (متولد 1334ش- قزوین)، استاد، محقق، حافظ‌پژوه و سعدی‌پژوه قزوینی، مؤلف و مصحح نابینا است. تحصيلات ابتدايى و قسمتى از آموزش متوسطه را در دبستان فرهنگ و دبيرستان محمد قزوينى شهر قزوين طى كرد. تحصيلات دبيرستانى‌اش را در آموزشگاه نابينايان و سپس در دبيرستان‌هاى ديگرى سپرى كرد. با پايان يافتن اين مقطع، درسال 1355ش، در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران پذيرفته شد و به آموزش زبان و ادبيات فارسی پرداخت. وى سپس دوره كارشناسى ارشد را طى كرده و درسال 1372، دوره دكترى ادبيات را در دانشگاه تهران به پايان رسانيد.
محمدرضا برزگر خالقى، در پانزده سالگى به دليل وقوع حادثه‌اى، بينايى چشم چپ و قسمت اعظم بينايى چشم راست خود را از دست داد و توانايى خواندن و نوشتن معمولى از او سلب شد.
وى در سال 1355ش، در دبيرستان تهران، به تدريس زبان و ادبيات فارسی و همچنين معارف اسلامى پرداخت و در سال 1366، در مجتمع آموزش عالى دهخدا (دانشگاه بين‌المللى امام خمينى قزوين) به تدريس و پژوهش فرهنگ و ادبيات فارسی مشغول شد.
برزگر خالقى، در همايش‌هاى علمى و آموزشى - پژوهشى متعددى نيز شركت كرده است. وى علاوه بر اينها، مدتى در هندوستان و ارمنستان به تدريس عرفان و ادب ایران پرداخت.
دسته بندی های کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی
قسمت هایی از کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی

رعنا متکبر، خود پسند / بودردا ابو درداء ملقب به عویمر بن عامر از صحابه پیغمبر مردی حکیم بود و یکی از گردآورندگان قرآن که در حدود سال ۳۳ درگذشت و در ادبیات فارسی به مناسبت ظاهر اسمش او را به درد و اندوه متصف داشته اند

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شرح مشکلات دیوان حکیم سنایی" ثبت می‌کند