1. خانه
  2. /
  3. کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران

کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران

3.8 از 1 رأی

کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران

An introduction to the‭ ‭philosoohy of history of IRAN
انتشارات: کتاب سده
ناموجود
37000
معرفی کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران
«دیباچه ای بر فلسفه ی تاریخ ایران» دست کم از دو سو درخور نگرش و یگانه است:
نخست، اگر تاریخ را در گزارش اندیشه‌ها و گفتارها و کردارها و دستاوردهای مردمان در بستر زمان بدانیم، و فلسفه ی تاریخ را کوششی بخردانه در بررسی و ارزیابی گزارش‌های تاریخی برای دست‌یابی به نگره هایی سنجش‌گرانه و همگانی از تاریخ، آنگ‌اه این دیباچه را نخستین کوشش سامان‌مند فلسفی در این زمینه در ایران خواهیم یافت؛ کوششی سنجش‌گرانه برای یافتن رشته‌ای تا رویدادهای پراکنده‌ی تاریخی را به‌هم بپیونداند و این سان، با یگانستن پدیده‌های جدا جدا سامانی هماهنگ برای شناسایی سراسر تاریخ ایران بیافریند و تاریخ را از پایگاه یک گزارش رویداد به پایگاه یک دانش سنجش‌گرانه برکشد.
دوم، جهان امروز بیش از آن‌که نیازمند پاسخ‌های درست باشد نیازمند پرسشهای درست است، و ارج و پایه‌ی هر فرزانه نیز نه در پاسخ‌هایی که می‌دهد و گره‌هایی که می‌گشاید که در پرسش‌هایی است که سنجش‌گرانه در می‌اندازد. نویسنده پرسش‌گر است و آفرینش‌گر، و اندر این دیباچه دمی از پرسش و آفرینش نمی‌ایستد و توسن اندیشه‌اش گردن می‌فرازد و می‌آفریند و می‌پرسد و پای بر هیچ بندی نمی‌نهد تا آگاهی را، که به گوهر خویش نیرویی شناسنده است، به خودآگاهی دیسیده گرداند و چنین، بنیادی نو برای آگاهی ایرانی بیافریند، آگاهی‌ای که می‌تواند با شناسایی گوهر خویش و نیرویی هست گرداندن خویش بر خویشتن خویش آگاه گردد و با گرداندن خویش از یک نیروی به توانش به یک نیروی به کنش به خودآگاهی دررسد.
درباره ارسلان پوریا
درباره ارسلان پوریا
ارسلان پوریا زادهٔ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۰۸ در سلماس و درگذشتهٔ ۱۵ خرداد ۱۳۷۳ در تنکابن، فیلسوف، تاریخ‌نگار، ادب‌دان، نمایشنامه‌نویس و سرایندهٔ ایرانی است.او دبستان و دبیرستان را در خاش و تهران گذراند. او از رهبران حزب توده بود که در نیمهٔ دههٔ ۳۰، پس از آزادی از زندان، از توده‌ایها برید و پای در میدان فرهنگ و ادب نهاد. وی در آغاز دههٔ ۴۰ در رشتهٔ «زبان و ادبیات فارسی» دانشگاه تهران پذیرفته شد و از آموزشهایِ استادانی چون ابراهیم پورداوود، بدیع‌الزمان فروزانفر، محمد مقدم و… بهره برد. لیک در آستانهٔ دانش‌آموختگی، در درگیریهایِ دانشگاه، دستگیر و پنج ماه زندانی و پس‌ازآن از دانشگاه بیرون رانده شد. در سال ۱۳۶۱ از تهران به تنکابن رفت و با کشاورزی و نقشه‌برداری برای راهسازی زندگی‌اش را گذراند تا سرانجام در خرداد ۱۳۷۳ بر اثر سکتهٔ قلبی درگذشت.[
ویژگی های کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران
  • به کوشش: بزرگمهر لقمان
دسته بندی های کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دیباچه ای بر فلسفه تاریخ ایران" ثبت می‌کند