"تراژدی در اساطیر ایران و جهان" پژوهشی است از دکتر "آسیه ذبیح نیا عمران" و دکتر "منوچهر اکبری" که به شیوه تطبیقی تلاش میکند شمهای از تاریخ باشکوه و باستانی ایران زمین را به تصویر بکشد. اساطیر ایرانی نه تنها برابر، بلکه غالبا برتر از اساطیر یونان، روم و سایر نقاط جهان هستند؛ زیرا دغدغههای اخلاقی و ملی همواره در اساطیر ایران جایگاه ویژه و نقش برجستهای دارند. این در حالی است که اگر از این دریچه به افسانههای اساطیری یونان، روم و باقی نقاط جهان بنگریم، اغلب غیراخلاقی تلقی میشوند.
در کتاب "تراژدی در اساطیر ایران و جهان" از دکتر "آسیه ذبیح نیا عمران" و دکتر "منوچهر اکبری" رویکرد به گونهای طراحی شده است که تراژدی ایران ابتدا در مقایسه با هر کشور دیگری مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و سپس کنار شخصیتی قابل مقایسه آورده میشود.
از سوی دیگر زیبایی اسطورهها نیاز به تفسیر ندارد؛ آنها واقعا ما را مجذوب خود میکنند و به دغدغههای فکری، اجتماعی و انسانی ما اشاره دارند. اسطورهها از رنجها و آلام ما صحبت میکنند و این اساطیر هستند که دنیا را میسازند و جهان بدون اسطوره، جهانی کسلکننده و نازیباست. هویت ملی مردم جهان بر پایه اساطیر بنا شده است. شایان ذکر است که اسطوره ها پر از مشابهتها و ناهماهنگیها هستند. شباهتها ناشی از ادغام اسطورههای بسیاری از اقوام و تأثیر آنها بر یکدیگر است اما در اسطوره و حماسه، تضاد نیز جذاب است.
از آنجایی که ایران باستان منطقه وسیعی را از لحاظ جغرافیایی در برمیگرفته است، نزدیکی آن به ملل اطراف و نیز تجارت فرهنگی و اقتصادی، تأثیرات متعددی بر تمدن و فرهنگ ایران داشته است و بدیهی است که بسیاری از این تأثیرات را میتوان با تحقیقات تطبیقی مشاهده کرد و کتاب "تراژدی در اساطیر ایران و جهان" با همین هدف به انتشار رسیده است.
کتاب تراژدی در اساطیر ایران و جهان