پژوهشی روشنگرانه در مورد هوش انسان.
این اثر، نویدبخش تحولی در درک ما از هوش است.
درخشان.
یک سلول واحد نمی تواند بخواند، یا فکر کند، یا تقریبا هیچ کار مهمی انجام دهد. ولی اگر تعداد کافی از سلول ها را در کنار هم قرار دهیم تا یک مغز را بسازند، نه تنها می توانند بخوانند، که حتی کتاب می نویسند. ساختمان طراحی می کنند، فناوری اختراع می کنند، و رموز کیهان را می گشایند.
این که مغز که از سلول هایی ساده تشکیل شده، چگونه هوش را ایجاد می کند، پرسش بسیار جالبی است که هنوز هم یک معما است. فهمیدن نحوه کار مغز، یکی از بزرگترین چالش های بشر به شمار می رود. در راستای این کند و کاو، ده ها طرح ملی و بین المللی به راه افتاده است.
ده ها هزار عصب پژوه در ده ها تخصص، تقریبا در تمام کشورهای دنیا، مشغول تلاش برای فهمیدن مغز هستند. گرچه عصب پژوهان، مغز جانوران مختلف را مطالعه می کنند و پرسش های گوناگونی مطرح می کنند، ولی هدف نهایی علوم اعصاب، فهمیدن این است که مغز انسان چگونه موجب پیدایش هوش می شود.
خوب این کتاب از سه بخش تشکیل شده: بخش اول با یه مختصر گویی کوتاه در مورد ساختار مغز شروع میشه و بعد نویسنده در مورد کشفیات و دست آوردهای خودش توضیح میده و بیشتر در مورد نحوه مدل سازی مغز از دنیای بیرون و عملکرد نوقشر و چارچوبهای مرجع و ستونهای قشری و نورونها صحبت کرده. در بخش دوم نویسنده در مورد موضوعات مختلف در زمینه هوش مصنوعی (از ایجاد و یا روشهای دیگه برای توسعه اون و ربط مطالب بخش اول کتاب به این موضوع) و مباحث دیگری از جمله عقاید مختلف در مورد هوش مصنوعی و خطراتی که هوش مصنوعی به وجود میاره یا نمیاره، صحبت میکنه. و در بخش سوم نویسنده در مورد هوش، مغز و باورهای اشتباه ذهنی صحبت میکنه و روش هایی رو برای حفظ بقا از طریق تغییر ژنها و تکثیر دانش به روشهای مختلف (ارسال دانش به فضا) و غیره صحبت میکنه. به نظرم اگر برای مطالعه ازاد و کسب اطلاعات بیشتر در مورد فقط خود مغز به دنبال کتابی هستید پیشنهاد بنده اینکه کتابهای جناب دوید ایگلمن رو بخونید (مثل کتاب مغز: داستان شما یا مغز پویا و غیره) که اطلاعات خیلی کلیتر و جذابتری رو ارائه میکنن. ولی اگه در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارید و به مطالب اینده و ایده پردازی در مورد اینده علاقه مند هستید همین کتاب مناسب هستش.
کتابی تخصصی اما با زبان ساده و عامیانه برای کسانی که میخواهند بدانند مغز چگونه کار میکند