1. خانه
  2. /
  3. کتاب سلطه ی مذکر

کتاب سلطه ی مذکر

نویسنده: پیر بوردیو
5 از 5 رأی

کتاب سلطه ی مذکر

Masculine Domination
انتشارات: آگه
ناموجود
116000
معرفی کتاب سلطه ی مذکر
این کتاب به‌طور خاص بر اساس یک مطالعه انسان‌شناختی از جامعه بربر در قبیله کابیلی است. بوردیو در سال ۱۹۹۰ نخستین بار مفهوم جامعه‌شناختی نظم جنسیتی را مطرح کرد و سال‌ها بعد در اثر حاضر آن را بازنویسی و تکمیل کرد. او در این اثر رویکرد جدیدی به نظریه‌پردازی و پژوهش دربارهٔ نابرابری جنسیتی دارد. بوردیو نابرابری جنسیتی را مصداق پارادوکس دوکسا می‌داند و برای توجیه کلیت ظاهری این تفاوت‌های جنسیتی، دانشمندان علوم اجتماعی را به شناخت سازوکارهای تاریخی تاریخ زدایی و جاودانه سازی تفاوت جنسی فرا می‌خواند. از نظر او، عاملان اجتماعی طی فرایندی دوگانه دیدگاه مذکر را در مردان و زنان نهادینه می‌کنند و مردان را سوژه و زنان را ابژه می‌سازند و سپس زنان را به اتخاذ سبک زنانه و مردان را به اتخاذ سبک مردانه سوق می‌دهند؛ درنتیجه، تفاوت‌های جنسیتی و تبعات آنها را طبیعی می‌سازند. به عبارت دیگر، نظم جنسیتی برساخته‌ای فرهنگی و دلبخواهانه است. سلطه مذکر به عنوان عادت‌واره ای درک می‌شود که به زنان و مردان نقش از پیش تعیین شده‌ای می‌دهد. سلطه مذکر تصویری از گذشته جوامع اروپایی معاصر است. بوردیو در این اثر درصدد نمایش ناخودآگاهی جمعی است، ناخودآگاهی که بر جلوه‌های مدرن و پیشامدرن نظم جنسیتی جوامع مدیترانه‌ای تأکید دارد. او، در ادامه، به بحث درباره جامعه معاصر اروپا و جامعه کابیلی در قبل از سرمایه‌داری می‌پردازد. او معتقد است که سلطه مذکر ریشه در ناخودآگاه جمعی ما دارد و هرگز نمی‌توان آن را دید. سلطه مذکر را، چنان‌که از آن انتظار می‌رود، به سختی می‌توان به چالش کشید. امروزه بیش از هر زمان دیگری حل و فصل و بررسی ساختارهای نمادین ناخودآگاه مردمحور مردان و زنانی شبیه به مردان و زنان جامعه کابیلی دشوار است.
درباره پیر بوردیو
درباره پیر بوردیو
پیر بوردیو (به فرانسوی: Pierre Bourdieu) (زاده ۱ اوت ۱۹۳۰ - درگذشته ۲۳ ژانویه ۲۰۰۲)، جامعه‌شناس و مردم‌شناس سرشناس فرانسوی بود که عمدتاً به مسائلی نظیر دینامیک قدرت و انواع شیوه‌های انتقال قدرت در جامعه در درون و بین نسل‌های مختلف می‌پرداخت. او بر خلاف سنت ایدئالیست اروپای غربی روی واقعیت جسمانی زندگی اجتماعی و نقش عمل در دینامیک‌های جامعه تأکید داشت. او تحت تأثیر گرامشی، هایدگر، مرلوپونتی، ویتگنشتاین، هوسرل، مارکس، وبر، دورکیم، کلود لوی-استروس و پانوفسکی نظریهٔ شکل‌های فرهنگی، اجتماعی و سمبلیک سرمایه‌داری را در برابر شکل‌های اقتصادی سرمایه‌داری مطرح کرد.
نکوداشت های کتاب سلطه ی مذکر

بزرگترین سهم بوردیو در مطالعه جنسیت نه در سوالاتی که به آنها پاسخ داده است، بلکه بیشتر در سوالاتی است که به ما اجازه می دهد مطرح کنیم.

Contemporary Sociology
نظر کاربران در مورد "کتاب سلطه ی مذکر"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

منم نظرم اینه که ترجمه محسن ناصری‌راد از کتاب سلطه مذکر پی‌یر بوردیو خیلی دقیق و فکورانه و پژوهش وار بوده.

1402/05/04 | توسطتانیا صفامیرزایی
1
|

چه متن علمی زیبا و جذابی داره. با خوندن این کتاب تازه فهمیدیم ترجمه از بوردیو یعنی چی. درود بر مترجم جوان این کتاب

1402/04/24 | توسطرضا نوروزی
1
|

این کتاب عالیه. لحن ترجمه خیلی مودبانه است. خوشمان آمد کاتب.

1402/03/19 | توسطمسعود فرمانی
1
|

اثری جسورانه و روشنفکرانه با ترجمه‌ای دقیق، فکورانه و پژوهش‌وار

1402/03/18 | توسطتتاا یییی
1
|