1. خانه
  2. /
  3. کتاب عصر سکولار

کتاب عصر سکولار

نویسنده: چارلز تیلور
4.75 از 2 رأی

کتاب عصر سکولار

A Secular Age
٪10
620000
558000
معرفی کتاب عصر سکولار
این که می گوییم در عصر سکولار زندگی می کنیم به چه معناست؟ تقریبا همه موافقند که ما - حداقل در غرب - تا حد زیادی این کار را می کنیم. و واضح است که جایگاه دین در جوامع ما در چند قرن اخیر به شدت تغییر کرده است. چارلز تیلور در کتابی که برای زمان ما تعیین کننده خواهد بود، این سوال را مطرح می کند که این تغییرات به چه معنا هستند - دقیقا چه اتفاقی می افتد وقتی جامعه ای که در آن باور نکردن به خدا عملا غیرممکن است تبدیل به جامعه ای شود که حتی در آن ایمان دبرای سرسخت ترین مومن، تنها یک امکان انسانی در میان دیگر امکانات است.
تیلور که از دیرباز یکی از متفکران روشن‌فکر ما در مورد چنین پرسش‌هایی بود، دیدگاهی تاریخی ارائه می‌دهد. او توسعه آن جنبه‌های مدرنیته را که ما سکولار می‌نامیم در «مسیحیت غربی» بررسی می‌کند. آنچه او توصیف می کند در واقع یک دگرگونی منفرد و مستمر نیست، بلکه مجموعه ای از انحرافات جدید است که در آن اشکال پیشین زندگی مذهبی منحل شده یا بی ثبات شده و اشکال جدیدی ایجاد شده است.
همانطور که در اینجا می بینیم، ویژگی جهان سکولار امروزی نه با فقدان دین - اگرچه در برخی جوامع اعتقادات و اعمال مذهبی به طور قابل توجهی کاهش یافته است - بلکه با تکثیر مداوم گزینه های جدید، مذهبی، معنوی و ضد دینی است که افراد و گروه ها برای معنا بخشیدن به زندگی خود و شکل دادن به آرزوهای معنوی خود دست به کار می شوند.
معنای این برای جهان - از جمله اشکال جدید زندگی مذهبی جمعی که آن را تشویق می کند، با گرایش آنها به بسیج توده ای که خشونت را ایجاد می کند - چیزی است که چارلز تیلور در کتابی به موقع و بی زمان با آن دست و پنجه نرم می کند.
درباره چارلز تیلور
درباره چارلز تیلور
چارلز تیلور (Charles Taylor) (متولد ۵ نوامبر ۱۹۳۱ میلادی) فیلسوف سیاسی، اجتماعی و تاریخی، اهل مونترآل کانادا است. وی از جمله شارحین هگل و منتقد مدرنیته است و برخی او را در جرگهٔ اجتماع‌گرایان قرار داده‌اند. رورتی او را در میان مهم‌ترین دوجین فیلسوفانی که اکنون می‌نویسند می‌دانست.
تیلور استاد فلسفه دانشگاه مک‌گیل کانادا است و در سال‌های ۱۹۷۵ و ۱۹۸۹ کتاب‌های «هگل» و «منابع خودشناسی» را نوشته‌است. او کاتولیک است و اعتقاد دارد بدون وجود خدا زندگی معنایی ندارد. وی در سال ۲۰۰۷ برندهٔ جایزهٔ ۱٫۵ میلیون دلاری تمپلتون برای تحقیق و پیرامون واقعیت‌های معنوی و تقریب میان ادیان و در سال ۲۰۰۸ برندهٔ جایزهٔ سالانهٔ بنیاد کیوتو برای تلاش در زمینهٔ فلسفه و هنر شد. یکی از مهم‌ترین آثار وی کتاب عصری سکولار است که برنده جوایز متعدد بخصوص نهادهای کلیسایی در غرب شد. برخی آثار تیلور به زبان فارسی ترجمه شده‌است.
نکوداشت های کتاب عصر سکولار

کتاب تیلور کمک بزرگ و بسیار بدیع به بحث های سکولاریزاسیون است که در قرن گذشته ادامه داشته است. هیچ کتابی مانند آن وجود ندارد.

Alasdair MacIntyre

این کتاب جامع ترین گزارش از روند و معنای سکولاریزاسیون است

Commonweal
قسمت هایی از کتاب عصر سکولار

در جایی که انسان گرایی انحصاری بدون شک در اپیکوریسم دست یافتنی بود و جای هیچ شگفتی نیست که لوکرتیوس به همراه هیوم از منابع الهام بخش برای اکتشافی در طبیعت گرایی بودند، اما اپیکوریسم چنان که بود واقعا نمی توانست چنین ترفندی بزند. می توانست به ما بیاموزد که چطور با فائق شدن بر توهمات خود راجع به خدا به آرامش درونی برسیم؛ اما این امر برای انسانگرایی که ممکن بود در بستره مدرن شکوفا شود، الزامی نبود در این بستره ،نو در حقیقت طریقهایی که به معیارهای اخلاقی خود شکل میداد متفاوت بود و میبایست شامل این توانایی شکل دادن و سیاق بخشیدن فعالانه به جهان طبیعی و اجتماعی نیز باشد و با انگیزه ای برای عافیت انسان تحقق می یافت. انسان گرایی مدرن به منظور اینکه این نیاز ثانوی را به طریقی به سنت مذهبی ارجاع دهد علاوه بر کنشگر و مداخله گر بودن میبایست جانشینی برای عشق الهی می یافت. تمامی اینها بدان معناست که انسانگرایی مقبولی باید متصور میشد و این راه نه میتوانست در یک شب طی شود و نه در یک جهش صورت گیرد اما در برخی مراحل از اشکال اولیه مسیحیت پدید آمد. این داستانی است که به شرح آن خواهم کوشید.

نظر کاربران در مورد "کتاب عصر سکولار"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

متن انگلیسی و ترجمه فرانسه آن را خوانده ام. درست است که متن، متنی فلسفی است و دشواری‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، لیکن توانیم گفت زبان تیلور، بالنسبه شفاف و عاری از پیچیدگی است( البته در برخی جاها زبان به شدت استعاری و پیچیده است و فهم آن مستلزم آشنایی با فرهنگ آنگلیسی -آمریکایی- است. البته عدم فهم این گونه جملات در فهم کلیت اثر خللی ایجاد نمی‌کند.) در هر حال، با مقابله ترجمه فارسی این کتاب با متن اصلی، می‌توانیم گفت که این ترجمه در کلیت اش، حاکی از سوء فهم تیلور است. اگه لازم شد نمونه هایی را ذکر خواهم کرد

1402/11/18 | توسطکاربر سایت
3
|
پاسخ ها

درود،لطف می‌کنید قسمت هایی که دچار سوءفهم هست رو بفرمایید

1403/02/20|توسطمحمدامین فصاحت
3

ببینید دوستان، این کتاب اصولا کتابی بسیار پیچیده و سختخوان است... شما حتی اگر نسخه اصلی آن را هم بخوانید به دشواری زبان و مفاهیم آن پی خواهید برد... کتابهایی از این دست حاصل دهه‌ها زحمت و کوشش یک فیلسوف است پس چرا ما انتظار داریم که چنین کتابی را مانند قصه‌های هری پاتر راحت بخوانیم و در عرض یک هفته سر و ته آن را هم آوریم؟نمیدانم آیا در کشور ما از میان اساتید فلسفه و علوم اجتماعی کسی حاضر میشود که این کتاب را به صورت یک کورس درسی دانشگاهی ارائه و تدریس کند؟ این کتاب شدیدا احتیاج به تفسیر و شرح دارد...در عظمت این کتاب و نویسنده آن حرفی نیست

1402/05/31 | توسطسهیل دمیرچی
4
|

کتاب بینظیر است

1402/03/19 | توسطکاربر سایت
0
|

متاسفانه نه ترجمه درستی دارد و نه ویرایش دقیقی. مترجمی که به قول خودش برای اولین بار دست به ترجمه می‌زند بهتر است کتابی کم حجم و ساده را انتخاب کند نه کتابی پربرگ (نهصد صفحه) که مملو از اصطلاحات فنی است.

1401/12/03 | توسطهوشمند دهقان
8
|

ترجمه ای سراسر نادرست و حاکی از سوء فهم متن اصلی

1401/11/04 | توسطکاربر سایت
10
|
پاسخ ها

واقعا به این صورت بود ء

1401/11/16|توسطمحمد فرهادی
3

بله. اصلا قابل استفاده نیست.

1402/02/22|توسطکاربر سایت
0