سکولاریسم: تعریف این کلمه به اندازه نابرابری درآمدی یا مسیرهای توسعه پایدار، کاربردی و فوری است. در این تحلیل گسترده، جوسلین ماکلور و چارلز تیلور گزارشی واضح و مستدل از دو اصل اصلی سکولاریسم - احترام برابر و آزادی وجدان - و دو شیوه عملی آن - جداسازی کلیسا (یا مسجد یا معبد) ارائه میکنند. و در عین حال بی طرفی دولت در برابر ادیان. اما مهمتر از آن، آنها این استدلال قوی را مطرح میکنند که در جهان بسیار متنوعتر مذهبی و به هم پیوستهی سیاسی ما، سکولاریسم، که به درستی درک شود، ممکن است تنها راه آزادی مذهبی و فلسفی را ارائه دهد.
سکولاریسم و آزادی وجدان ناشی از یک مشکل بسیار واقعی است - نیاز به دستورالعمل هایی برای ایجاد تعادل بین احترام برابر برای همه شهروندان با حق آزادی مذهبی. اما نویسندگان پا را فراتر گذاشته و سکولاریسم را در پرتو دیگر مسائل مهم زمان ما بازاندیشی می کنند. رابطه بین باورهای دینی و اعتقادات عمیقا سکولار، دامنه اعمال آزادانه دین، و جایگاه دین در حوزه عمومی جنبههایی از چالش بزرگتر است که مکلور و تیلور به آن پرداختهاند: چگونگی مدیریت تنوع اخلاقی و مذهبی در جامعه آزاد آنها نشان می دهند که سکولاریسم برای هر دموکراسی لیبرال که در آن شهروندان به مفاهیم متعددی از آنچه به زندگی انسان معنا و جهت می دهد پایبند هستند، ضروری است. مدل کاری که نویسندگان در این گزارش ظریف میسازند، به اندازه کافی ظرفیت دارد که تفاوتها و آزادی وجدان را در خود جای دهد، در حالی که امیدی به جهانی دارد که در آن تنوع دیگر ما را از هم جدا نکند.
تیلور و مکلور برای ارائه یک تحلیل روشن، قانع کننده و با عقل سلیم از مسئله آزاردهنده کلیسا و دولت در سیاست معاصر با یکدیگر همکاری کرده اند. آنها رویکرد «لیبرال-کثرت گرایانه» به تفاوت های فرهنگی را ستایش می کنند
این کتاب کوچک رمانی فلسفی است که بزرگترین فضیلت آن این است که هم متفکران دینی و هم فیلسوفان دانشگاهی می توانند آن را بخوانند - دو مخاطبی که اندک تعامل دارند - و شاید حتی شعله گفت و گوی پایدار بین آنها را برانگیزد.