1. خانه
  2. /
  3. کتاب شناخت نامه اسطوره های هندی

کتاب شناخت نامه اسطوره های هندی

3.3 از 1 رأی

کتاب شناخت نامه اسطوره های هندی

Indian Mythology
مترجم:
انتشارات: ادیان و مذاهب
٪15
200000
170000
معرفی کتاب شناخت نامه اسطوره های هندی
اگر قرار باشد اسطوره را در یک جمله تعریف کنیم، شاید بتوان آن را به‌عنوان نتایج اولین کوشش‌های نژاد بشر برای درک محیط اطرافشان دانست. در آن زمان، خبری از علوم مدرن و تکنولوژی‌های پیشرفته که ویژگی‌های غیرقابل‌انکار دنیای امروز هستند، نبود و امکان بررسی دقیق پدیده‌ها، آن‌گونه‌ای که امروزه ممکن است، وجود نداشت. در نتیجه، انسان‌ها در آن دوران، دست به خلق اسطوره‌هایی همچون خدایان، موجودات افسانه‌ای، قهرمان‌هایی باقدرت فرا انسانی و مکان‌هایی خارق‌العاده و مانند این‌ها زدند و از این طریق رویدادها و پدیده‌های دنیای اطراف خود را فهمیده و توضیح دادند. این اساطیر شاید در ابتدا تنها برای این مورداستفاده‌ی مردم مناطق مختلف قرار می‌گرفتند، اما باگذشت زمان و شکل‌گیری تمدن‌های عظیمی همچون بابل، یونان، روم، ایران، و تمدن‌های دیگر، این قصه‌ها و روایات اسطوره‌ای به قسمتی جدایی‌ناپذیر از تاریخ و فرهنگ این تمدن‌ها بدل شدند و هرکس که قصد بررسی و مطالعه در مورد این گذشته و حال این ملل را دارد، چه از پژوهشگران حوزه‌ی تاریخ و فرهنگ باشد و چه صرفا علاقه‌مند به این مباحث، ناچار است که به کاوش در اساطیر هر یک از این تمدن‌ها بپردازد. یکی از سرزمین‌هایی که در طول تاریخ پر تغییروتحول آن، افسانه‌ها و داستان‌هایی از این‌ قبیل بسیار مشاهده می‌شود سرزمین کهن هند است. در این کشور علاوه بر اقوام گوناگون، زبان‌های مختلف، و دین‌های بی‌شمار، اساطیر فراوانی و جالب‌توجهی نیز به‌چشم می‌خورد که هر کدام از آن‌ها، علاوه بر داشتن جذابیت داستانی و روایات هیجان‌انگیز دارای لایه‌های بسیار عمیق و فلسفی هستند و فهم صحیح آن‌ها، سال‌ها کاوش و بررسی دقیق را می‌طلبد. کتاب «‌شناخت‌نامه اسطوره‌های هندی» اثر پل ماسون اورسل و لوئیس مورین، و ترجمه‌ی محمد شکری فومشی واکرم دژهوست گنک، از بهترین منابع برای این حوزه‌ی مطالعاتی است. این کتاب در اصل بخشی از دانشنامه‌ی مشهور لاروس است، دانشنامه‌ای بروز شده که همه‌ی جنبه‌های اساطیر هند، از کیش هندو گرفته تا آیین بودا و جینه، در آن بازتاب یافته است. نویسندگان این اثر محتوای آن را کاملا هدفمند برگزیده و کوشیده‌اند تا از اسطوره‌های مهم هندی شرحی زیبا و توصیفی عالمانه به مخاطبین کتاب ارائه دهند. مطالعه‌ی این کتاب به دلیل محتوای ارزشمند آن و همچنین نثر گیرا و روانش، برای تمامی علاقه‌مندان به اساطیر کشورهای مختلف بسیار مفید و سودمند خواهد بود.
درباره پل ماسون اورسل
درباره پل ماسون اورسل
پل ماسون-اورسل (Paul Masson-Oursel) (زاده ۵ سپتامبر ۱۸۸۲ – درگذشته ۱۸ مارس ۱۹۵۶) شرق‌شناس و فیلسوف فرانسوی، از پیشگامان «فلسفه تطبیقی» بود.
ماسون-اورسل شاگرد لوسین لوی برول، هانری برگسون، امیل دورکیم، پیر ژانت، آندره لالانده، مارسل ماوس بود. با سیلوین لوی، آلفرد فوچر، شاوان، کلمان هوارت، سانسکریت، تبتی، چینی، عربی را آموخت. La Philosophie Comparée، رساله دکترای سوربن او، تلاش کرد تا پوزیتیویسم کمتی و روشی تطبیقی را به کار گیرد که «قیاس‌هایی» را بین فلسفه‌های اروپا، هند و چین شناسایی کرد. ماسون-اورسل استدلال می‌کرد که «فلسفه تا زمانی که تحقیقاتش محدود به تفکر تمدن خودمان باشد، نمی‌تواند به مثبتی دست یابد»، زیرا «هیچ فلسفه‌ای حق ندارد خود را به‌عنوان هم‌بسته با ذهن انسان مطرح کند».
ماسون-اورسل در پاریس درگذشت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شناخت نامه اسطوره های هندی" ثبت می‌کند