1. خانه
  2. /
  3. کتاب نهج البلاغه

کتاب نهج البلاغه

4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.75 از 2 رأی

کتاب نهج البلاغه

Nahj-al-Balagha
٪15
200000
170000
4.5 از 2 رأی

کتاب نهج البلاغه

Nahj-al-Balagha
٪15
400000
340000
4.67 از 3 رأی

کتاب نهج البلاغه

Nahj al-Balagha
ناموجود
400000
3.3 از 1 رأی

کتاب نهج البلاغه

Nahjolbalaghe
انتشارات: به نشر
ناموجود
85000
معرفی کتاب نهج البلاغه
«نهج البلاغه»، که به معنای راه شیوایی یا راه فصاحت است، مجموعه‌ای ارزشمند و تأثیرگذار از خطبه‌ها، نامه‌ها و سخنان کوتاه منسوب به امام علی بن ابی طالب (ع)، اولین امام شیعیان و چهارمین خلیفه راشدین، می‌باشد. این کتاب توسط سید رضی، دانشمند و ادیب برجسته شیعه، در قرن چهارم هجری گردآوری و تدوین شده است. نهج البلاغه به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع ادبی، اخلاقی، سیاسی و حکمتی در جهان اسلام شناخته می‌شود.
این اثر شامل 241 خطبه، 79 نامه و 480 حکمت کوتاه است که طیف گسترده‌ای از موضوعات را در بر می‌گیرد. از جمله مباحث مطرح شده در این کتاب می‌توان به توحید، معاد، اخلاق، سیاست، مدیریت، عرفان و حکمت عملی اشاره کرد. یکی از ویژگی‌های برجسته نهج البلاغه، زیبایی ادبی و بلاغت کم‌نظیر آن است. سخنان امام علی (ع) در این کتاب از لحاظ ساختار زبانی و ادبی در اوج فصاحت و بلاغت قرار دارند. این امر باعث شده است که نهج البلاغه پس از قرآن کریم، به عنوان یکی از شاهکارهای ادبیات عربی شناخته شود.
محتوای نهج البلاغه را می‌توان به چند بخش اصلی تقسیم کرد: 1. خطبه‌ها: شامل سخنرانی‌های امام علی (ع) در موضوعات مختلف از جمله خداشناسی، جهان‌بینی اسلامی، مسائل اجتماعی و سیاسی. 2. نامه‌ها: مکاتبات امام با کارگزاران حکومتی(عمال)، فرماندهان نظامی و برخی افراد خاص که حاوی دستورالعمل‌های حکومتی، اخلاقی و اجتماعی است. 3. حکمت‌ها: سخنان کوتاه و پرمغز که شامل پند و اندرز، حکمت‌های اخلاقی و معرفتی است. نهج البلاغه از جنبه‌های مختلف مورد توجه و بررسی قرار گرفته است. از دیدگاه تاریخی، این کتاب منبعی ارزشمند برای درک شرایط اجتماعی و سیاسی صدر اسلام است. از منظر فلسفی و کلامی، نهج البلاغه حاوی مباحث عمیقی در زمینه خداشناسی، انسان‌شناسی و جهان‌بینی اسلامی است. در حوزه اخلاق و تربیت، این کتاب سرشار از آموزه‌های اخلاقی و تربیتی است که می‌تواند راهنمای عملی برای زندگی انسان‌ها باشد. یکی از جنبه‌های مهم نهج البلاغه، تأکید بر عدالت اجتماعی و حکومت‌داری صحیح است. امام علی (ع) در این کتاب اصول مهمی را برای مدیریت جامعه و حکومت بیان می‌کند که بسیاری از آنها هنوز هم در دنیای امروز کاربرد دارند. در طول تاریخ، شرح‌ها و تفسیرهای متعددی بر نهج البلاغه نوشته شده است که نشان از اهمیت و عمق مطالب این کتاب دارد. دانشمندان و متفکران مسلمان از مذاهب مختلف به تفسیر و تحلیل محتوای این کتاب پرداخته‌اند.
در مجموع، «نهج البلاغه» یک اثر مذهبی، و یک گنجینه ادبی، فلسفی و اخلاقی است که برای انسان متدین و حقیقت جو راهگشا است.
درباره علی بن ابی طالب‏‫
درباره علی بن ابی طالب‏‫
علی بن ابی‌طالب (به عربی: عَلِيّ ٱبْن أَبِي طَالِب‎؛ زادهٔ ۱۳ رجب ۳۰ عام‌الفیل برابر با ۲۳ قبل از هجرت – درگذشتهٔ ۲۱ رمضان ۴۰ قمری) امام اول تمامی شاخه‌های مذهب شیعه، خلیفهٔ چهارم از خلفای راشدین اهل سنت، و پسرعمو و داماد محمد است. او فرزند ابوطالب و فاطمه بنت اسد، همسر فاطمهٔ زهرا، و پدر حسن، حسین، و زینب است. وی از سال ۳۵ تا ۴۰ هجری، کمتر از پنج سال، به‌عنوان خلیفه بر خلافت اسلامی جز شام حکومت کرد. او در میان طیف وسیعی از مسلمانان از جایگاه برجسته‌ای برخوردار است.
در کودکی به دلیل بدهکار شدن پدرش، محمد سرپرستی او را بر عهده گرفت. پس از دعوت محمد، علی در سن حدوداً ۹ تا ۱۱ سالگی از اولین ایمان‌آورندگان به اسلام گشت؛ پذیرش دعوت او را در یوم الدار علناً اعلام کرد و محمد او را «برادر و وصی و جانشین خود» نامید. گفته می‌شود در شب لیلة المبیت به هجرت محمد کمک کرد و محمد پس از مهاجرت به مدینه و ایجاد پیمان برادری بین مسلمانان، او را به‌عنوان برادر خویش انتخاب کرد. او در مدینه در اغلب جنگ‌ها پرچم‌دار سپاه اسلام بود و به دلاوری مشهور گشت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نهج البلاغه" ثبت می‌کند