«گاهنگار قصر گلستان» با رویکردی مستند در ساختاری زمانبندیشده به ارائه گزارشهای تاریخی در خصوص تاریخچه ارگ سلطنتی قاجار میپردازد. این کتاب بعد از «راهنمای ارگ سلطنتی قاجار» نوشته یحیی ذکاء، دومین اثری است که به صورت تخصصی به معرفی تاریخچه کاخ گلستان پرداخته و مجموعه رویدادهای تاریخی را مدون، مستند، بدون دخل و تصرف در متن و نثر از زوایای مختلف پوشش میدهد.
این گزارشها از بین هزاران برگ خاطرات، روزنگار، روزنامه و کتاب، انتخاب و در ساختاری زمانبندیشده تدوین شده است. از ویژگیهای این اثر میتوان به تمرکز رویدادها بر مبنای کارکرد بناهای ارگ سلطنتی قاجار و حفظ توالی تاریخی گزارشها اشاره کرد که در شش فصل «ارگ سلطانی»، «معابر ارگ و سردرها»، «دیوانخانه مبارکه»، «عمارات و باغ سلطانی» و «حرمخانه و منضمات» فصلبندی شده است، البته «فتوگرافخانه» آخرین فصل این کتاب آلبومی از تصاویر منتخب تاریخی از ارگ سلطنتی را به نمایش گذاشته است.
این اثر، تاریخچه ی ارگ سلطنتی قاجار را از میان هزاران برگ کتاب به تصویر کشیده است و تقدیمی است فروتنانه به دوستداران و پژوهندگانی که در تمامی این سالیان تلاش خود را معطوف به تدوین و نگارش زوایای مختلفی از تاریخ کاخ گلستان کردند و ما را در فهم ماجرا یاری نمودند.
کتاب گاه نگار قصر گلستان