1. خانه
  2. /
  3. کتاب نژادنامه پادشاهان ایرانی نژاد

کتاب نژادنامه پادشاهان ایرانی نژاد

3.8 از 1 رأی

کتاب نژادنامه پادشاهان ایرانی نژاد

Iranian Kings
انتشارات: پرنده
ناموجود
145000
معرفی کتاب نژادنامه پادشاهان ایرانی نژاد
نژادنامه‌ی پادشاهان ایرانی‌نژاد و سلطنت ایشان پس از ظهور دین اسلام رساله‌ای است به نظم و نثر در تبارشناسی شاهان ایرانی که به سلاطین ساسانی‌نسب می‌رسیده‌اند. این کتاب را رضاقلی‌خان هدایت در یک مقدمه، هجده طبقه و یک خاتمه تنظیم کرده‌است. او هدف از تألیف این رساله را درخواست دوستی می‌داند که از او می‌خواهد اگر از نژاد بزرگان و تخمه‌ی شاهان ایران، مردانی به بزرگی رسیده‌اند و خداوند کیایی و سترگی شده‌اند، در کتابی فراهمشان آورد و لختی از نهاد و نژادشان بازگوید.
این کتاب نتیجه‌ی پژوهش‌های دودمان‌شناسی امیرالشعرای هدایت، یکی از مورخان نامدار عصر قاجار است و از نخستین کتاب‌های تبارپژوهی و نسل‌شناسی به‌شمار می‌آید.
درباره رضا قلی خان هدایت
درباره رضا قلی خان هدایت
رضاقلی‌خان هدایت طبرستانی (زادهٔ ۱۸ خرداد ۱۱۷۹ تهران (اصالتاً هزارجریب مازندران) - درگذشتهٔ ۸ تیر ۱۲۵۰ تهران)، ادیب، شاعر و تذکره‌نویس سدهٔ سیزدهم هجری در ایران در دوران حکومت محمدشاه و ناصرالدین‌شاه قاجار بود. رضاقلی خان طبرستانی ملقب به لَلِه‌باشی در ۱۸ خرداد ۱۱۷۹ در تهران متولد شد. پدرش آقا محمّد طاهر طبرستانی از اعیان قریهٔ چارده هزارجریب (که امروزه تبدیل به شهردیباج در شهرستان دامغان شده است) ، از ملازمان جعفر قلی خان قاجار و در زمان آقامحمد خان خزانه‌دار بود و در دوران فتحعلی شاه نیز این شغل را ادامه داد. رضاقلی خان در شیراز به تحصیل دانش پرداخت. وی از ابتدای جوانی شعر می‌سرود و «چاکر» تخلّص می‌کرد، پس از چندی تخلص خود را به دلیل یک رویا به «هدایت» تغییر داد. در سال ۱۲۴۵ قمری مورد توجه فتحعلی شاه قرارگرفت و به پاداش قصیده‌ای که در مدح شاه سروده بود لقبِ خانی و امیرالشعرایی گرفت. پس از فتحعلی شاه، به دربار محمد شاه راه یافت و با ماندن در تهران به تربیت شاهزاده عباس میرزای ثانی (ملک آرا)، فرزند محمدشاه مأمور شد و به واسطه این منصب به «لله باشی» شهرت یافت. پس از مرگ محمد شاه به دربار ناصرالدین شاه راه یافت و از طرف او به ریاست مدرسهٔ دارالفنون رسید. در سال ۱۲۶۷ قمری پس از پایان جنگ با ترکمانان ناحیهٔ سرخس، به دستور امیرکبیر به‌عنوان سفیر به خوارزم رفت. هدف مأموریت او که یک سال به طول انجامید، آگاهی‌یابی از اوضاع ماوراءالنهر از نظر سوق‌الجیشی، آزادی اسرای مسلمان و ممانعت از خرید و فروش آنان بود.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نژادنامه پادشاهان ایرانی نژاد" ثبت می‌کند