کتاب گفتمان و حقیقت

One of the speeches by Michel Foucault
تبارشناسی حقیقت گویی و آزادی بیان در تمدن غرب
کد کتاب : 8727
مترجم :
شابک : 9786005613698
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 237
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 2011
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 3
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب گفتمان و حقیقت اثر میشل فوکو

کتاب«گفتمان و حقیقت؛تبارشناسی حقیقت گویی و آزادی بیان در تمدن غرب» اثری است که بخشی از آخرین سخنرانی‌های میشل فوکو، فیلسوف برجسته فرانسوی، در کالج فرانسه را در بر می‌گیرد. این کتاب که به عنوان یکی از جذاب‌ترین آثار فلسفی شناخته می‌شود، به بررسی دقیق مفهوم حقیقت و حقیقت‌گویی می‌پردازد. فوکو در این اثر، با نگاهی تاریخی و فلسفی، مفهوم پارسیا یا حقیقت‌گویی را از یونان باستان تا اوایل دوران مسیحیت مورد کنکاش قرار می‌دهد. او با تحلیل نمایشنامه‌های اریپید، ویژگی‌های انسان حقیقت‌گو یا پارسیاستس را تشریح می‌کند و توضیح می‌دهد چگونه مفهوم حقیقت از حوزه الهی به قلمرو انسانی انتقال یافته است.
کتاب به طور خاص بر اهمیت رک‌گویی، مواجهه با خطر، انتقاد از خود و دیگران، و پایبندی به اصول اخلاقی در فرآیند حقیقت‌گویی تأکید می‌کند. فوکو نشان می‌دهد که چگونه در جامعه پارسیا، فرد حقیقت را بر کذب، خطر را بر امنیت، و تکلیف اخلاقی را بر منافع شخصی ترجیح می‌دهد. این اثر همچنین به موضوعات مهمی چون خودشناسی، رمزگشایی از حقیقت درباره خود، و شجاعت لازم برای پذیرش حقیقت درباره خویشتن می‌پردازد. فوکو با ارائه داستان‌هایی از قهرمانانی که در شرایط دشوار راست‌گویی را برمی‌گزینند، تصویری تازه و جهان شمول از اهمیت و چالش‌های حقیقت‌گویی ارائه می‌دهد. اگرچه سبک نگارش فوکو، مطابق معمول، پیچیده و نیازمند تمرکز بالاست، اما جذابیت داستان‌های آمیخته با فلسفه، خواننده را در مسیر درک عمیق‌تر مفاهیم یاری می‌کند. در واقع‌این کتاب، راهنمایی برای زندگی در جهانی است که صداقت در آن کمیاب شده است.
در نهایت،  کتاب«گفتمان و حقیقت؛تبارشناسی حقیقت گویی و آزادی بیان در تمدن غرب»فرصتی به خوانندگان می‌دهد تا درک نوینی از مفهوم حقیقت و اهمیت آن در زندگی شخصی و اجتماعی به دست آورند. این کتاب ما را به تأمل درباره نقش حقیقت‌گویی در زندگی‌مان و شجاعت لازم برای پایبندی به آن فرا می‌خواند، و نشان می‌دهد که حقیقت‌گویی از درون ما و با صداقت با خودمان آغاز می‌شود، و البته آن شخص می تواند خودمان باشیم،آری ما آن هم در مقام خواننده کتاب!!!

کتاب گفتمان و حقیقت

میشل فوکو
پل میشل فوکو، زاده ی ۱۵ اکتبر ۱۹۲۶ و درگذشته ی ۲۴ ژوئن ۱۹۸۴، فیلسوف، تاریخ دان و متفکر معاصر فرانسوی و واضع اصطلاح «انسان گرایی ضد اومانیستی» است.وی، فرزند «آن مالاپار» و جراح متمول «پل فوکو» بود که در ۱۵ اکتبر ۱۹۲۶ در ناحیه سنت موار پواتیه فرانسه به دنیا آمد. بعدها اسم خود را به میشل فوکو تغییر داد. او صاحب کرسی «تاریخ نظام های فکری» در کالج دو فرانس بود و در دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی تدریس کرد.به خاطر نظریات عمیق و دیدگاه انقلابی درباره ی جامعه، سیاست و تار...