کتاب قوانین داوری

Rules of arbitration
کد کتاب : 87331
شابک : 978-6227046915
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 220
سال انتشار شمسی : 1399
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 آذر

معرفی کتاب قوانین داوری اثر فرزاد محمدی

داوری در لغت به معنای قضاوت و انصاف و حل‌وفصل دعوی میان مردم و قطع و فصل مرافعه دو یا چند شخص است و در اصطلاح حقوقی فنی است که هدف آن حل‌وفصل یک مسأله مربوط به روابط میان دو یا چند شخص است به‌وسیلهٔ یک یا چند شخص دیگر بنام داور یا داوران که اختیارات خود را از یک قرارداد خصوصی می‌گیرند و براساس آن قرارداد رأی می‌دهند بی‌آنکه دولت چنین وظیفه‌ای را به آنان محول کرده باشد.
داوری عبارت است از رفع اختلاف فی مابین اصحاب دعوی از طریق واگذاری آن به حکمیت اشخاصی که طرفین دعوی آن‌ها را به توافق خود انتخاب می‌کنند. قانون‌گذار جمهوری اسلامی ایران در مواد ۴۵۴ الی ۵۰۱ قانون آیین دادرسی مدنی باب هفتم به بحث درباره داوری پرداخته است. نکته مهم در خصوص زمان انتخاب داور این است که انتخاب داور در هر مرحله‌ای اعم از زمان انعقاد قرارداد یا در زمان اجرای مفاد آن و حتی پس از طرح دعوی در دادگاه امکان‌پذیر است.
نکته مهم در ارجاع امر به داوری این است که در حل‌وفصل اختلافات، داورانی انتخاب شوند که از مقررات داوری اطلاع کامل داشته باشد، در غیر این صورت داوری به مراتب طولانی‌تر و گران‌تر از رسیدگی در دادگاه خواهد بود. این کتاب سعی دارد به تمام کسانی که می‌خواهند از این روش برای حل مشکلشان استفاده کنند کمک کند.

کتاب قوانین داوری

دسته بندی های کتاب قوانین داوری
قسمت هایی از کتاب قوانین داوری (لذت متن)
علی ایحال در تعریف داوری به عنوان یکی از شیوه های جایگزین حل اختلاف باید خود نهاد داوری را از قرارداد داوری جدا کرد و با وجود نزدیکی و ارتباط این دو نباید آن ها را یکی دانست. قرارداد داوری قراردادی است که به وسیله آن طرفین اختلاف توافق می کنند که اختلافات خود را از طریق داوری حل وفصل نمایند، اما خود داوری به عنوان یک تأسیس حقوقی، روشی است که اختلافات ارجاع شده را در خارج از دادگاه ها و به وسیله شخص یا اشخاصی که برگزیده طرفین اختلاف و یا منتسب به اراده طرفین هستند، به صورت ترافعی حل وفصل می نماید.