1. خانه
  2. /
  3. کتاب صدایی که شنیده نشد

کتاب صدایی که شنیده نشد

نویسنده: مجید تهرانیان
5 از 1 رأی

کتاب صدایی که شنیده نشد

نگرش های اجتماعی فرهنگی و توسعه ی نامتوازن در ایران
Sedaei ke shenideh nashod
انتشارات: نشر نی
٪10
190000
171000
معرفی کتاب صدایی که شنیده نشد
کتابی که در دست دارید، بخشی از تحقیقاتی است که در دهه‌ی ۵۰ شمسی با عنوان «طرح آینده‌نگری» انجام شد. گذشت سالیان متمادی از زمان انجام این تحقیقات، ارزش‌های آن را بیش از پیش آشکار کرد. این تحقیق از اولین نظرسنجی‌های ملی در کشور است و اطلاعات منحصربه‌فرد تجربی از نگرش مردم در دهه‌ی ۵۰ شمسی به‌دست می‌دهد، و نشان می‌دهد که چگونه در زیر پوست جامعه، جریان دینی در حال رشد بود. برای ما که در سال‌های بعد از این تحقیق، شاهد انقلاب بوده‌ایم، شاید جای شگفتی باشد که چگونه چنین علامت‌هایی دیده و صدای جامعه‌ای که در این تحقیق پژواک یافته بود،‌ شنیده نشد. این تحقیق هم از فضل تقدم در میان پیمایش‌های اجتماعی برخوردار است و هم به‌خاطر تصویری که از وضعیت نگرشی آن روزگار ارائه می‌کند، دارای اهمیت است. علاوه بر آن باید به پیوند دیدگاه‌‌های نظری و تحقیق تجربی اشاره کنیم که «آینده‌نگری» به آن توجه جدی داشت.
اکنون که چهار دهه از زمان انجام این تحقیق می‌گذرد، در موقعیتی قرار داریم که با فاصله‌ی عاطفی به نتایج بنگریم و تفسیری دقیق‌تر از شیوه‌ی واکنش ذهنی و رفتاری جامعه به «نوسازی» ارائه کنیم. توضیح یک حادثه‌ی روی داده با استفاده از یافته‌های یک پژوهش، تمرینی برای شیوه‌ی خواندن پژوهش است. شاید این شیوه‌ی بازخوانی در خود نکته‌های آموزنده‌ای داشته باشد که چگونه می‌توان یافته‌های یک تحقیق را تفسیر کرد و از انکار یا پذیرش کلی تحقیق پرهیز کرد و یافته‌های ناسازگار با شناخت متعارف را جدی گرفت.

منبع: سایت نشر نی
درباره مجید تهرانیان
درباره مجید تهرانیان
مجید تهرانیان (1316 - 1391) کارشناس، مدرس و مدیر واحد ارتباطات بین‌الملل دانشگاه هاوایی بود. او فارغ‌التحصیل رشتهٔ اقتصاد سیاسی بود و مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه هاروارد و مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه دارت موث کسب کرده بود. 
دسته بندی های کتاب صدایی که شنیده نشد
نظر کاربران در مورد "کتاب صدایی که شنیده نشد"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتابو کسانی که دوست دارن بدونن چرا انقلاب ۵۷ رخ داد و آیا اجتناب پذیر بود یا نه؟ بخونن. همچنین کسانی که میخوان بدونن چرا نظام‌های اقتدارگرا یا خودکامه اساساً رابطه‌ی خوبی با کارهای پژوهشی و مطالعاتی و با پژوهشگران و اندیشمندانِ حوزه علوم اجتماعی ندارن و به اصطلاح صدایِ آنها را نمی‌شنوند؟ یافته‌های این کتاب که در قالب جداولِ آماری و پرسش نامه هایِ کاربردی، این اثر را عملاً تبدیل به یک کتاب آموزشی و درسی کرده، تا همین امروز ، و اتفاقاً همین امروز که بنظر میاد جامعه‌ی ایران دستخوش تغییرات شگرفی باشه قابل استناد و استفاده می‌باشد ولی بنظر میاد حتی امروز هم گوش شنوایی برای شنیدن نباشه

1401/07/07 | توسطnobody
20
|