1. خانه
  2. /
  3. کتاب ضحاک ماردوش

کتاب ضحاک ماردوش

3.1 از 1 رأی

کتاب ضحاک ماردوش

Zahak Mardosh
٪15
210000
178500
معرفی کتاب ضحاک ماردوش
ضحاک یک شخصیت شیطانی در اساطیر ایرانی است. در فولکلور ایرانی باستان به عنوان آژی دهاکا مشهور است، نامی که با آن در متون اوستا نیز آمده است. در فارسی میانه به او دهاق (فارسی: دهاگ) یا بیور آسپ (فارسی: بیور اسپ) می گویند که دومی به معنای «کسی که 10000 اسب دارد». در آیین زرتشتی، ضحاک (با نام آژی داهاکا) پسر اهریمن، دشمن اهورامزدا به حساب می‌آید. در شاهنامه فردوسی، ضحاک فرزند فرمانروایی به نام مرداس است. کتاب «ضحاک ماردوش» اثر علی اکبر سعیدی سیرجانی است که در این کتاب با تفسیر اشعار شاهنامه فردوسی در مورد پادشاهی جمشید، قدرت گرفتن ضحاک ماردوش و مبارزات ایرانیان علیه او میپردازد و بار دیگر اهمیت تاریخ و توجه به آموخته های گذشتگان را نشان میدهد. علی اکبر سعیدی سیرجانی نویسنده، شاعر و روزنامه‌نگار ایرانی بود که پس از دستگیری به دلیل انتقاد آشکار از حکومت، در شرایطی مرموز در زندان درگذشت. علی‌اکبر سعیدی سیرجانی متولد۲۰ آذر ۱۳۱۰ سیرجان، ادیب، پژوهشگر، نویسنده و فعال سیاسی اهل ایران بود که در تاریخ ۶ آذر ۱۳۷۳ در تهران درگذشت. سعیدی سیرجانی پس از تحصیل در دورهٔ دبستان در زادگاهش در سال ۱۳۲۷ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی کرمان شد. در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در رشتهٔ فلسفه به دانشگاه تهران رفت و همزمان با پایان‌یافتن تحصیلش پدر خود را از دست داد.
درباره علی اکبر سعیدی سیرجانی
درباره علی اکبر سعیدی سیرجانی
علی‌اکبر سعیدی سیرجانی (۲۰ آذر ۱۳۱۰ سیرجان – ۶ آذر ۱۳۷۳ تهران) ادیب، پژوهشگر، نویسنده و فعالِ سیاسی اهل ایران و از منتقدان جمهوری اسلامی پس از انقلاب بود. علی‌اکبر سعیدی سیرجانی، ادیب، پژوهشگر و نویسندهٔ ایرانی در تاریخ ۲۰ آذرماه سال ۱۳۱۰ در سیرجان متولد شد. پس از تحصیل در دورهٔ دبستان در زادگاهش در سال ۱۳۲۷ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی کرمان شد. در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در رشتهٔ فلسفه به دانشگاه تهران رفت و همزمان با پایان‌یافتن تحصیلش پدر خود را از دست داد. بعد از چند سال تدریس در مناطق سیرجان و بم به تهران رفت و نخستین همکاری‌های خود را با معین برای لغت نامه دهخدا آغاز کرد. وی از سال ۴۴ تا ۵۷ با بنیاد فرهنگ ایران همکاری و تدوین واژگان قسمت حرف میم از لغت‌نامه را بر عهده داشت. وی با ارائه مقالات فرهنگی در مجلاتی چون نگین و بامشاد به نقد حکومت وقت و جمهوری اسلامی می‌پرداخت. مجموعه مقالات او در کتاب‌هایی با عناوین شیخ صنعان، در آستین مرقع و ای کوتاه آستینان به چاپ رسید که بعدها ممنوع شدند. کتاب‌های او در حکومت جمهوری اسلامی به جز معدودی در شمار کتاب‌های ضاله (گمراه‌کننده) درآمده‌اند و ممنوع‌الطبع به‌شمار می‌روند.

دسته بندی های کتاب ضحاک ماردوش
نظر کاربران در مورد "کتاب ضحاک ماردوش"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

واقعاً بینش بزرگی داره نویسنده. قدرت قلمش به زیبایی با دیدگاه قوی و درست و ریزبینانه‌ش همراه شده. چیزی که باعث آرامش خاطر اندکی برای ما می‌شه اینه که تاریخ همۀ خودکامه‌ها و دیکتاتورها رو زیر ذره‌بین می‌بره و به تمام رفتارهای دیوصفتانه و ددمنشانه‌شون می‌پردازه. از قتل‌های زنجیره‌ای گرفته تا مسمومیت اون‌همه مدرسه دخترونه. دیکتاتورهای گرامی و فرزانه، شما می‌رین و تاریخی می‌مونه که با هیچ متجاوز دیوخویی تعارف نداره، شما می‌رین این کیش شخصیتی عظیمی هم که دور خودتون ساختین می‌ره. اگه فکر کردین چون امروز اون بالا نشستین دیگه مورد قضاوت قرار نمی‌گیرین، سخت در اشتباهین. «آن که اسب داشت غبارش فرو نشست، گرد سم خران شما نیز بگذرد.»

1403/06/29 | توسطحامد زارعپور
1
|

سیرجانی بزرگ و مظلوم

1402/09/11 | توسطآرش کاویانی
6
|