کتاب سیمای دو زن

Simaye Do Zan
کد کتاب : 38702
شابک : 978-9646229600
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 195
سال انتشار شمسی : 1403
سال انتشار میلادی : 1988
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 22
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب سیمای دو زن اثر علی اکبر سعیدی سیرجانی

"سیمای دو زن" اثری است به قلم "علی اکبر سعیدی سیرجانی" که در سه بخش به مقایسه ی داستان های "خسرو و شیرین" و "لیلی و مجنون" از خمسه ی نظامی می پردازد. در بخش نخست و مقدمه ی کتاب "سیمای دو زن" این مقایسه با شرح شباهت ها و تفاوت های لیلی و شیرین و همچنین قیس و خسرو صورت می گیرد و به طور کلی کیفیت و نوع عشق این دو زوج، نحوه ی شکل گیری این عشق و شرایط حاکم بر جامعه که در نهایت سرنوشت های متفاوتی را برای زنان قصه رقم زد مورد بررسی قرار می دهد.
مقدمه ی اثر، بخش مهم و جذاب این کتاب است که با نگاه نکته سنج و دقیق نویسنده به رشته ی تحریر درآمده است. اشراف "علی اکبر سعیدی سیرجانی" به داستان های مدنظر سبب می شود تا درک عمیق تری از این دو قصه ی مشهور ایرانی برای مخاطب ایجاد شود. وی حتی با دلایل منطقی قسمت های اصلی داستان را از بخش های اضافه شده که منجر به تحریف داستان نظامی در قرون بعد شد، به زیبایی جدا کرده است. "علی اکبر سعیدی سیرجانی" همچنین تحلیل جالبی از جامعه ی لیلی پرور و جامعه ی شیرین پرور ارائه نموده که علاوه بر ایجاد جذابیت در خوانش این اثر، حاوی نکات آموزنده و تربیتی والایی می باشد.
بخش دوم اثر خلاصه ی داستان خسرو و شیرین و بخش سوم، چکیده ای از داستان لیلی و مجنون است و در انتهای کتاب "سیمای دو زن" به قلم "علی اکبر سعیدی سیرجانی"، ابیاتی که در کتاب آمده، معنی شده تا افرادی که تسلط بالایی به ادبیات ندارند هم از مطالب این اثر بهره مند شوند.

کتاب سیمای دو زن

علی اکبر سعیدی سیرجانی
علی‌اکبر سعیدی سیرجانی (۲۰ آذر ۱۳۱۰ سیرجان – ۶ آذر ۱۳۷۳ تهران) ادیب، پژوهشگر، نویسنده و فعالِ سیاسی اهل ایران و از منتقدان جمهوری اسلامی پس از انقلاب بود.علی‌اکبر سعیدی سیرجانی، ادیب، پژوهشگر و نویسندهٔ ایرانی در تاریخ ۲۰ آذرماه سال ۱۳۱۰ در سیرجان متولد شد. پس از تحصیل در دورهٔ دبستان در زادگاهش در سال ۱۳۲۷ برای ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی کرمان شد. در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در رشتهٔ فلسفه به دانشگاه تهران رفت و همزمان با پایان‌یافتن تحصیلش پدر خود را از دست داد. بعد ا...
قسمت هایی از کتاب سیمای دو زن (لذت متن)
دختری سرشناس یکه و تنها بر پشت اسب می نشیند و بی هیچ ملازم و پاسداری از ناف ارمنستان تا قلب تیسفون می تازد و وقتی که محروم از دیدار یار نادیده به دیار خود برمی گردد یک نفر مرد غیرتی در سرتاسر مملکتش پیدا نمی شود تا بپرسد چرا رفتی؟! و کجا رفتی؟! ....اما وضع لیلی چنین نیست که محکوم محیط حرمسرایی تازیان است و جرایمش بسیار. یک اینکه زن به دنیا آمده و چون زن است از هر اختیار و انتخابی محروم است. گناه دیگرش زیباییست و زندگی در محیطی که به جای ذات یبوست صفات ملوکانه، حکیم باشی بیچاره را به تنقیه می بندند و به جای تربیت مردان به محکومیت زنان متوسل می شوند. ....دختری را بی رضایت خودش به شوهر داده اند شوهر شیربها را پرداخته است و دختر را خریده است و به خانه برده دختری چنین چه فرقی می تواند داشته باشد با کنیزکی که از بازار نخاسان خریده باشند و یا گاو و گوسفندی که از چوپانان دور و ور آبادی...