1. خانه
  2. /
  3. کتاب ذره سان در پی آفتاب

کتاب ذره سان در پی آفتاب

پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب ذره سان در پی آفتاب

چند مقاله انتقادی در حوزه مولوی شناسی
Zare san dar peye aaftab
انتشارات: آیدین
٪20
240000
192000
معرفی کتاب ذره سان در پی آفتاب
«ذره سان در پی آفتاب» حاوی 15 مقاله نقد کتاب در حوزه مولوی پژوهی و دو یادداشت کوتاه و بلند در پاسخ به اقتراح دو نشریه کتاب ماه و نگاه آفتاب درباره مولاناست. از این 15 مقاله، هشت مقاله درباره غزلیات مولانا، شش مقاله راجع به مثنوی و سه اثر منثور او (فیه مافیه، مجالس سبعه و مکتوبات و مقاله ای در خصوص استشهادات شعری مقالات شمس است. جز مقاله اخیر، بقیه مقالات در سال های مختلف، غالبا در مجلات علمی پژوهشی به چاپ رسیده است و برای اینکه یک جا قابل دسترسی باشد، در این کتاب تجدید چاپ می شود. سه مقاله «فیه مافیه و شرح کامل آن از استاد کریم زمانی»، «الزامات شرح متن با نگاهی به روایت دینانی از غزلیات شمس» و «بازخوانی تعلیقات استاد شفیعی کدکنی بر غزلیات شمس تبریز» به ترتیب در سال های 93 و 99 برنده جایزه یازدهمین و هفدهمین دوره نقد کتاب و نخستین دوره جشنواره دوسالانه نقد زرین (وابسته به انجمن نقد ادبی ایران )شده است.
درباره رحمان مشتاق مهر
درباره رحمان مشتاق مهر
رحمان مشتاق مهر دانش­ آموخته دکتری زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تربیت مدرس می باشد.سال ۱۳۴۲ در یک خانوادۀ سنتی و مذهبی در شهر تبریز به دنیا آمد. پدرش کارگر سادۀ کارخانه کبریت ­سازی بود. وی دوران ابتدایی، راهنمایی و متوسّطه را در مدارس زادگاهش به پایان رساند.مهرماه سال ۱۳۶۳ و پس از اتمام دوره دو ساله تربیت معلم، شغل معلّمی اشتغال را با تدریس در پایۀ پنجم ابتدایی در روستای امیر دیزج آذرشهر (شهری واقع در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی تبریز) آغاز کرد.در همان سال نیز در رشتۀ زبان و ادبیّات فارسیِ دانشگاه تبریز پذیرفته شد.
سال ۱۳۶۸ پس از اتمام دورۀ کارشناسی، با رتبۀ یک از آزمون ورودی سراسری کارشناسی ارشد در همان رشته و دانشگاه ادامۀ تحصیل داد و از پایان نامۀ کارشناسی ارشد خود با عنوان «اندیشۀ غربت روح در ادبیّات عرفانی» در بهمن ماه ۱۳۷۱ با دفاع کرد.
مهر ماه ۱۳۷۲ پس از استعفا از آموزش و پرورش، در دانشگاه تربیت معلّم تبریز (شهید مدنی آذربایجان فعلی) استخدام شد. همان سال در دانشگاه تربیت مدرّس در مقطع دکتری مشغول به تحصیل شد.
سال ۱۳۷۹ از رسالۀ دکتری خود با عنوان بیان رمزی در کلیّات شمس؛ پیوند میان محسوس و معقول در غزلیّات مولانا به راهنمایی استاد دکتر تقی پورنامداریان دفاع کرد.این رساله در جشنواره انتخاب پژوهشهای برتر سال ۱۳۸۰ جهاد دانشگاهی، به عنوان بهترین رسالۀ دکتری در رشتۀ ادبیّات فارسی انتخاب شد.
رسالۀ دکتری وی نیز با نام «فرهنگنامه رمزی غزلیات مولانا» از سوی انتشارات مؤسسۀ خانه کتاب منتشر شد.


دسته بندی های کتاب ذره سان در پی آفتاب
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ذره سان در پی آفتاب" ثبت می‌کند