1. خانه
  2. /
  3. کتاب این کیمیای هستی

کتاب این کیمیای هستی

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
5 از 1 رأی

کتاب این کیمیای هستی

kimia
٪15
300000
255000
5 از 2 رأی

کتاب این کیمیای هستی (۳ جلدی)

kimia
انتشارات: سخن
ناموجود
1300000
معرفی کتاب این کیمیای هستی
"این کیمیای هستی" اثری است از استاد فرهیخته، "محمدرضا شفیعی کدکنی" که "مجموعه مقاله ها و یادداشت ها درباره حافظ" را در برمی گیرد. آثار فاخر ادبیات فارسی از نام های بزرگی نظیر سعدی، حافظ و مولانا، همواره مورد توجه علاقمندان به شعر و ادب بوده اند اما یکی از مشکلاتی که در راه برقراری ارتباط با این آثار پیش روی خوانندگان قرار دارد، فواصل زبانی و فرهنگی ایجاد شده از قرون گذشته تا به امروز است. این مساله سبب شده تا بسیاری از خوانندگان، آن طور که باید، نتوانند با آثار ارزشمندی که همچون ستاره های راهنما، در آسمان ادب پارسی می درخشند، آشنا بشوند. اما فرهیختگان و فرزانگان کشور دست روی دست نگذاشته اند و تلاش کرده اند تا در طول حیات ادبی خود، پلی میان مخاطبین امروزی شعر و ادب با بزرگان آن از سال های دور بنا کنند.
کتاب "این کیمیای هستی" یکی از این مسیرهای پیوند دهنده ی استوار است که به دستان کوشای استاد "محمدرضا شفیعی کدکنی" بنا شده و مخاطبان را در شناخت هرچه بهتر و بیشتر لسان الغیب، "خواجه شمس الدین محمد شیرازی" متخلص به "حافظ" یاری می نماید. این اثر که در سه جلد تهیه و تدوین شده، با در برداشتن "مجموعه مقاله ها و یادداشت ها درباره حافظ" گزینه ی مناسبی برای آشنایی با حکمت و کلام وی می باشد. در کتاب "این کیمیای هستی"، مقالات مربوط به زیبایی شناسی و جهان شعری حافظ مطرح شده و حاوی نکته ها و یادداشت هایی پیرامون واژگان و عبارت ها و ابیات لسان الغیب می باشد. این اثر همچنین شامل درس گفتارهای استاد "محمدرضا شفیعی کدکنی" در دانشگاه تهران است که از کلاس های ایشان ضبط شده و اکنون به صورت مدون در اختیار خوانندگان قرار گرفته است.
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.
ویژگی های کتاب این کیمیای هستی
  • مجموعه مقاله ها و یادداشت ها درباره حافظ
قسمت هایی از کتاب این کیمیای هستی

با اطمینان می توان گفت که هیچ ملتی، شاعری از نوع حافظ ندارد. فردوسی بیش و کم نظایری در جهان دارد و سعدی نیز. حتی جلال الدین مولوی هم. ولی حافظ ما در فرهنگ بشری بی مانند است؛ شاعری که شعر فارسی او را زاهدان و عارفان در قنوت نماز به جای ادعیه و آیات عربی بخوانند و در عین حال زندیقان هر دوره ای شعر او را آینه ی اندیشه های خود بدانند و از نظر «پیر خطاپوش» حافظ که بر قلم صنع چنان اعتراض خطرناکی کرده است شادمان باشند و در زندگی روزانه، مردم ما، دیوانش را در کنار قرآن مجید، سر سفره عقد و هفت سین سال نو قرار دهند و با آن فال بگیرند و استخاره کنند، چنین شاعری در جغرافیای کره ی زمین و در تاریخ بشریت منحصربه فرد است و همانند ندارد.

«سعادت» واژه ای عاطفی است که به زبان علم قابل توضیح نیست. ممکن است کسی یا کسانی ما را در برابر مفهوم این واژه «اقناع» کنند، اما هرگز نخواهند توانست چیزی را برای ما «اثبات» کنند. اگر عبارتی و اندیشه ای در پیرامون «معنای زندگی» بر ما عرضه شود و ما از آن «لذت» ببریم، این به معنی آن نیست که «حقیقت» زندگی و «معنای» آن را دریافته ایم. تنها چیزی که درباره ی آن می توان گفت این است که آن عبارت در آن لحظه ما را «اقناع» کرده است و هر لحظه امکان آن هست که عبارتی دیگر، حتی در جهت خلاف آن را بشنویم و اقناع شویم. اینجا قلمرو «نفی» و «اثبات» منطقی نیست. اینجا قلمرو «اقناع» است. … قرار نبود که این یادداشت بسیار کوتاه وارد چنین میدان پهناوری شود، میدانی که تاریخ بشریت در برابر آن دستاورد روشنی ندارد. غرض این بود که ببینیم حافظ به معنای زندگی چگونه نظر کرده است و در یک کلام، چه فهمی از حیات داشته است. نخستین بیتی که درین چشم انداز از حافظ نظر مرا به خود جلب کرد، این بیت حیرت آور و درخشان اوست که: عاشق شو، ار نه روزی کار جهان سرآید ناخوانده نقش مقصود از کارگاه هستی درست است که او تفسیری و تعریفی از ماهیت حیات ارائه نداده است ولی هدف زندگی را عاشقی دیده است. … نباید کوتاه بینانه عشق را در مطالبات جنسی محدود کنیم. عشق عالی ترین واژه ای است که تمام کمالات روحی بشری را زیر چتر خود می تواند جای دهد.

مقالات مرتبط با کتاب این کیمیای هستی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب این کیمیای هستی"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

شرح شوق، بهترین کتاب تحقیقی برای شناخت حافظ است. متاسفانه با این روند صعودی و روز افزون قیمت کتاب که من به عنوان یک کتابخوان حرفه ای شاهد آن هستم، حقیر دیگر قادر به خریدن کتاب‌های خوب و مفید نیستم. شما دوستان را نمی‌دانم!

1402/12/23 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
5
|

همه کتابهایی که می‌زنین به زودی قرار یک میلیون بشن؟! تا الان که اینطور بوده ☹️☹️☹️

1402/04/01 | توسطهنا معاوی
1
|

همه کتابهایی که می‌زنید به زودی قرار 1 میلیون بشن؟! تا الان انگار اینطور بوده☹️☹️☹️

1402/04/01 | توسطهنا معاوی
2
|

کاش این کتاب تخفیف بیشتری داشت

1401/12/15 | توسطعلی محمودی
3
|