1. خانه
  2. /
  3. کتاب در اقلیم روشنایی

کتاب در اقلیم روشنایی

5 از 3 رأی

کتاب در اقلیم روشنایی

تفسیر چند غزل از حکیم سنایی غزنوی
In the light
انتشارات: آگه
ناموجود
60000
معرفی کتاب در اقلیم روشنایی
"در اقلیم روشنایی" کتابی است به قلم استاد فرزانه دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی" که "تفسیر چند غزل از حکیم سنایی غزنوی" را در بردارد. این اثر به طور کلی به چند بخش اصلی تقسیم می شود که از غزل ها، رباعی ها و تعلیقات تشکیل شده و بخش تعلیقات خود شامل تعلیقات غزل ها، رباعی ها، راهنمای تعلیقات، فهرست آیات قرآنی، احادیث، اقول مشایخ، امثال و حکم و شعرهای عربی می باشد. این کتاب به نحوی تالیف شده که مخاطبان علاوه بر لذت بردن از اشعار "حکیم سنایی" به لایه های عمیق تر آن نیز دست یابند و آن را درک کنند.
حکیم "سنایی غزنوی" در شمار شاعران و عارفان نامی قرن پنج و ششم هجری بود که به زبان فارسی شعر می سرود. به اعتقاد عده ی کثیری، ورود عرفان به شعر فارسی برای اولین بار به وسیله ی "سنایی" صورت گرفت و با وجود اینکه مضامین عرفانی پیش از وی به وسیله ی صوفیان در شعر به کار گرفته شده بود، این "حکیم سنایی" بود که مفاهیم عرفانی را به طور جدی در شعر فارسی وارد کرد. او این مفاهیم عرفانی و مضمون های متعالی اخلاقی را در کمال سادگی و زلالی در شعر فارسی تعبیه کرد و این مفاهیم عالی در پیوند با زیبایی و حلاوت شعر کهن فارسی، ترکیبی دلنشین را در تاریخ ادبیات فارسی رقم زدند. "سنایی" زبان و سخن را همچون تحفه ای می دانست که باید از آن برای بازگوی رمز و راز عالم هستی و اسرار روحانی استفاده کرد. اثر پیش رو غزل های "حکیم سنایی" را در کنار تعلیقات فراوان مورد تفسیر و بررسی قرار داده و نشر آگه کتاب "در اقلیم روشنایی" به قلم دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی" را در سیصد صفحه به انتشار رسانده است.
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.
دسته بندی های کتاب در اقلیم روشنایی
قسمت هایی از کتاب در اقلیم روشنایی

معشوقه از او ظریف تر نیست زان عشوه فروش و عشوه خر نیست/ شهری ست پر از شگرف، لیکن زو هیچ بتی شگرف تر نیست / مریم کده ها بسی ست، لیکن کس را چو مسیح یک پسر نیست/ فرزند بسی ست چرخ را لیک انصاف بده چنو دگر نیست/ شادی و غم است عشق و ما را غم هست ولیک آن دگر نیست/ او سیم بر است لیک زی او گر زر نبری، تو را خطر نیست/ ما را چه ز سیم او، که ما را روی چو زر است و روی زر نیست/ حقا که ظریف روزگار است گر هست حریف ما و گر نیست/ ما را کلهی نهاد عشقش کآن بر سر هیچ تاجور نیست/ اندر طلبش سوی سنایی غم، تاج سر است و درد سر نیست

مقالات مرتبط با کتاب در اقلیم روشنایی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب در اقلیم روشنایی" ثبت می‌کند