1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)

کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)

5 از 1 رأی

کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)

پیرامون شعر حزین لاهیجی
Shaeeri
انتشارات: آگه
٪15
450000
382500
معرفی کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)
حزین لاهیجی از شاعران غزل سرای سبک هندی در سده ی دوازدهم هجری است و باید او را آخرین شعله ی پرفروغ این سبک در تاریخ ادبیات ما دانست. بخشی از کتاب حاضر شامل معرفی این شاعر برجسته، و ارائه ی گزیده‌ای از آثار وی است. علاوه بر این، مولف با توجه به این که شعر حزین در زمان خود مورد بررسی‌ها و نقدهای بسیاری قرار گرفت که حاکی از دقت نظر، دانش عمیق و نکته سنجی بسیار هستند و در تاریخ ادبیات هزار و دویست ساله‌ی دوره ی اسلامی نظیری نداشته‌اند، کوشیده است تا به عنوان دریچه‌ای بر آفاق نقد ادبی آن دوره و دوره‌های بعد از او ، مروری داشته باشد بر کّم و کیف کار این ناقدان؛ و این بخش، به گفته ی مولف، شاید مهمترین بخش کتاب باشد.
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
درباره محمدرضا شفیعی کدکنی
محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن ( نیشابور ) در خراسان[۱]شفیعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شیوهٔ قدمایی آغاز کرد و پس از چندی به سبک نو مشهور به نیما یوشیج روی آورد. با انتشار دفتر شعر در کوچه باغ های نشابور نام آور شد. آثار شفیعی را می توان به سه گروه انتقادی و نظری و مجموعه اشعار خود وی تقسیم کرد. آثار انتقادی این نویسنده، شامل تصحیح آثار کلاسیک فارسی و نگارش مقالاتی در حوزه نظریه ادبی می شود، که بخشی از آن ها در زیر آورده شده اند. در میان آثار نظری شفیعی کدکنی کتاب موسیقی شعر جایگاهی ویژه دارد و در میان مجموعه اشعارش در کوچه باغ های نشابور آوازه بیشتری دارد. زمزمه ها، شبخوانی، از زبان برگ، بوی جوی مولیان، از بودن و سرودن، مثل درخت در شب باران، هزاره دوم آهوی کوهی، صور خیال در شعر فارسی، موسیقی شعر، با چراغ و آینه (در جستجوی ریشه های تحول شعر معاصر ایران)، تصحیح اسرارالتوحید نوشته محمدبن منور، تصحیح تاریخ نیشابور نوشته حاکم نیشابوری، تصحیح آثار عطار نیشابوری، تصحیح مختارنامه، تصحیح مصیبت نامه، تصحیح منطق الطیر، تصحیح اسرارنامه، تصحیح دیوان عطار و ترجمه آفرینش و تاریخ نیز از جمله آثار محمدرضا شفیعی کدکنی است.شفیعی کدکنی را باید در زمره شاعران اجتماعی دانست. او در اشعار خود تصویری از جامعه ایرانی در دههٔ ۴۰ و ۵۰ خورشیدی را بازتاب می دهد و با رمز و کنایه آن دوران را به خواننده نمایانده، دلبستگی و گرایش فراوان به آیین وفرهنگ ایرانی و بخصوص خراسان را نشان می دهد.
دسته بندی های کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)
قسمت هایی از کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)

حدود چهل سال پیش ازین، وقتی مردی سالخورده، چند غزل از غزل های حزین لاهیجی را با تغییر تخلّص، به نام خود انتشار داد، نیما یوشیج، آن پیشاهنگ شعر نو فارسی، گفت: «بزرگترین غزلسرایی که تاکنون دیده ام» اوست... انتشار مقداری از غزل های حزین، به نام یک تن از اهالی عصر ما، در آن ایّام، غوغایی در محافل ادب برانگیخته بود. روزی از روزهای سال ۱۳۴۰ که در کتابخانۀ آستان قدس رضوی بودم، ناگهان متوجه شدم که یکی از ابیاتی که به نام آن استاد در حافظه دارم، در این تذکره به نام حزین لاهیجی آمده است. تمام غزل های برجسته ای که به نام این «شاعر بزرگ معاصر» بنده و همۀ شعردوستان عصر، در دفترها و حافظه های خود ثبت کرده ایم، بدون کوچکترین تغییری، در دیوان حزین موجود است. 

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شاعری در هجوم منتقدان(نقد ادبی در سبک هندی)" ثبت می‌کند