1. خانه
  2. /
  3. کتاب آمبولانس چی

کتاب آمبولانس چی

نویسنده: پوریا عالمی
3 از 1 رأی

کتاب آمبولانس چی

ambulance driver
انتشارات: مروارید
ناموجود
58000
معرفی کتاب آمبولانس چی
کتاب «قصه های آمبولانس چی» برگرفته از قصه های طنز سیاسی-اجتماعی است که در سال ۱۳۹۳ از پوریا عالمی به عنوان یادداشت در ستون آمبولانس چی در روزنامه شرق چاپ شده است. انتخاب این یادداشت ها در این کتاب بیشتر بر مبنای محتوا و اهمیت خبرهایی است که ماده اولیه هر ستون را شکل داده است، خبرهایی که در تاریخ ماندگار خواهند شد. ستون های طنز تفاوت اصلی شان با باقی ستون ها و صفحات روزنامه در این است که به آن چیزی می پردازند که در جامعه مطرح است اما از تریبون های رسمی گفته نمی شود. بررسی قوت و طنز یک ستون طنز را باید دقیقا در بستر زمانی انتشار آن در نظر گرفت و فشارهای داخلی، خارجی، دولتی، قدرت، عرفی و اجتماعی و … را حتما لحاظ کرد. در ضمن این توضیح لازم است که هیچ تغییری در اظهارنظرهای رسمی که عموما داخل گیومه است به وجود نیامده است. آمبولانس چی تجربه موفقی برای نویسنده آن به حساب می آید. ستونی که سریع محبوب شد و نه تنها بین مردم و خوانندگان، بلکه بین اهل نظر، اهل فکر و اهل قلم نیز مخاطب های بسیاری پیدا کرد. آمبولانس چی همچون دیگر تلاش های نویسنده این کلمات مانند «کاناپه چی»، «آسانسورچی»، «فال قهوه»، «آگهی مادر رجب»، «ماجرای عشق و عاشقی میدون» و… در پیدا کردن قالب های نو و تجربه ظرفیت های زبانی برای شوخی با امر سیاسی ساخته و پرداخته شد.
درباره پوریا عالمی
درباره پوریا عالمی
پوریا عالمی (زاده اسفند ۱۳۶۱) نویسنده، طنزنویس و روزنامه‌نگار ایرانی است، که فعالیت مطبوعاتی خود را، با روزنامه نوروز و روزنامه همشهری و مجله گل‌آقا، از سال ۱۳۷۸ آغاز کرد.
ستون‌های «فال قهوه» و «مادر رجب» در روزنامه اعتماد ملی، ستون «کاناپه» در روزنامه اعتماد، ستون «نشر اکاذیب» در روزنامه قانون، ستون «از هر نظر بی‌ضرر»، «آمبولانس‌چی» و «آچارکشی» در روزنامه شرق، ستون بی‌ضرر در روزنامه نوروز، صفحه طنز شهر بازی در روزنامه همشهری، داستان‌های طنز «آسانسورچی» در مجله چلچراغ، از ستون‌های پر خواننده او بوده‌است.
مجله «نیمکت» ویژه نوجوانان به سردبیری او تا سال ۹۳ منتشر می‌شد که جلوی انتشار آن در خرداد ماه گرفته شد. مجله نیمکت دو سؤال از ده سوالی بود که در استیضاح وزیر آموزش و پرورش دولت حسن روحانی، علی‌اصغر فانی، در مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان مخالف دولت از وزیر پرسیده شد. مجله نیمکت دقیقا روز قبل از استیضاح در ۴ خرداد ۱۳۹۴ اعلام کرد که «به دلیل مشکلات مالی منتشر نخواهد شد.»
عالمی در بهمن ماه و اسفند ماه ۱۳۹۱ به‌مدت ۳۲ روز، توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، در زندان اوین حبس شد. یکی از آثار او تحت عنوان «پنجره زودتر می‌میرد»، نامزد دریافت جایزه هوشنگ گلشیری و جایزه رمان متفاوت واو شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آمبولانس چی" ثبت می‌کند