1. خانه
  2. /
  3. کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی

کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی

نویسنده: مهدی گلشنی
3.2 از 1 رأی

کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی

چالش ها و تبیین ها
Theism and Western contemporary scientists
٪10
75000
67500
معرفی کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی

کتاب «خداباوری و دانشمندان معاصر غربی» تأکید بر این مطلب دارد که در خود غرب نیز برخی فیلسوفان و عالمان خداباور برجسته وجود داشته که همیشه با خرافات و شبهات و بدآموزی ها به مقابله پرداخته و سست بنیان بودن آنها را نشان داده اند. «خداباوری و دانشمندان معاصر غربی» از سه فصل، به شرح زیر تشکیل شده است.

فصل اول: خداباوری از منظر دانشمندان معاصر غربی
فصل دوم: علم جدید و بعضی چالش ها در برابر ادیان توحیدی
فصل سوم: اسلوب جدید برهان نظم .

در فصل اول به نظرات مختلف دربارة رابطة علم و دین در جهان غرب و نگرش عالمان معاصر غربی به خداباوری پرداخته ایم. این فصل قبلا به نحو خلاصه تر در کتاب فیزیک دانان غربی و مسئلة خداباوری، آمده و در اینجا توسعه داده شده است.
2. در فصل دوم، شبهات مطرح شده از طرف ملحدان و عالمان دین ستیز را مطرح کرده و عمدتا پاسخ های داده شده به آنها در غرب را مطرح کرده ایم. بخشی از این فصل قبلا به نحو مختصرتر در مقالة ((استاد مطهری و نقش بنیادی فلسفه در ربط علم به دین)) چاپ شده بود و اکنون بسط داده شده و موضوعات جدیدی در آن مطرح شده است.
3. در فصل سوم، اسلوب جدید برهان نظم بر وجود خداوند را که در چند دهة اخیر مطرح شده، آورده ایم و شبهات مخالفان ادیان الهی درخصوص این استدلال و راه های گریز آنها از آن را مطرح کرده و پاسخ عالمان و فیلسوفان خداباور غربی به این شبهات را ذکر کرده ایم.
متأسفانه در دو دهه اخیر شبهات چند نفر از عالمان غربی در مورد اعتقاد به خالق جهان به شدت در میهن اسلامی ما مطرح شده است و این درحالی است که حتی پاسخ هایی که در خود غرب به این شبهات داده شده نیز ترجمه نشده است.

درباره مهدی گلشنی
درباره مهدی گلشنی
مهدی گلشنی (زادهٔ ۱۳۱۷ (خورشیدی)، اصفهان)، فیزیک‌دان و نظریه‌پرداز ایرانی، پژوهشگر فلسفه علم، مترجم، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، و عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران است. او از برگزیدگان همایش چهره‌های ماندگار در عرصهٔ فیزیک و برندهٔ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است. وی همچنین عضو هیئت امنای جایزه فریدون منصوری در نظریه ریسمان است. مهدی گلشنی تحصیلات مقدماتی را در اصفهان گذراند و بعد از عزیمت به تهران، در سال ۱۳۳۹ موفق به اخذ دانشنامه لیسانس از دانشگاه تهران در رشته فیزیک شد. سپس به منظور ادامه تحصیل رهسپار ایالات متحده آمریکا شد و در سال ۱۳۴۸ هـ. ش از دانشگاه برکلی آمریکا در رشته فیزیک با گرایش ذرات بنیادی به درجهٔ دکتری نائل آمد.
همزمان با اتمام تحصیل در آمریکا، به ایران بازگشت و در دانشگاه صنعتی شریف با رتبه استادیاری به تدریس پرداخت و در سال ۱۳۶۴ در همان دانشگاه، به رتبهٔ استادی ارتقاء یافت. وی به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی تسلط دارد و به هر سه زبان دارای تألیفات متعدد است. گذشته از دانش فیزیک که رشتهٔ تخصصی اوست، گلشنی در عرصهٔ الهیات و پژوهش‌های دینی و نیز در زمینهٔ مطالعات تطبیقی میان دو حوزهٔ «علم و دین» صاحب‌نظر است و به عنوان بنیان‌گذار گروه فلسفهٔ علم دانشگاه شریف شناخته می‌شود. وی برگزیدهٔ همایش چهره‌های ماندگار در عرصهٔ فیزیک و برندهٔ دو جایزهٔ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است. در سال ۱۳۹۰ کتاب «جشن‌نامهٔ دکتر مهدی گلشنی» به مناسبت بزرگداشت مقام علمی وی از سوی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران به چاپ رسید.
دسته بندی های کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی
نظر کاربران در مورد "کتاب خداباوری و دانشمندان معاصر غربی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نویسنده سعی کرده با حجمی کم بسیاری از مطالب فلسفه علم مربوط به خدا و دعوا‌ها و استدلال‌های مختلف دانشمندان مختلف رو بیاره و به نظرم من وفق بوده. در مورد مطالب فیزیک محض یکم برخی جاها سنگین بود . در کل کتاب خوب 👌🏻

1402/12/05 | توسطفهیم همتی
1
|

خدا ؟

1402/02/06 | توسطنسرین - کاربر سایت
1
|
پاسخ ها

اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّوُرِ خداوند سرور کسانی است که ایمان آورده اند. آنان را از تاریکیها به سوی روشنایی به در می‌برد وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ و [لی ] کسانی که کفر ورزیده اند، سرورانشان [همان عصیانگران=] طاغوتند یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ که آنان را از روشنایی به سوی تاریکی‌ها به در می‌برند. أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ آنان اهل آتشند که خود، در آن جاودانند.

1402/02/09|توسطمحمد جواد خوشنامی
11

بله خدا

1402/10/24|توسطکاربر سایت
3

آره خدا ، دقیق‌تر بگم همونی خیلی نیگن۵ وجود نداره ولی تا وقتی تقی به توقی می‌خوره و می‌گرخیم یادش می‌افتیم و ازش کمک میخوایم😂 شناختی؟

1403/08/09|توسطخلیل صادقی
0