"فیزیکدانان غربی و مسئله خداباوری" اثری است به قلم "مهدی گلشنی" که یکی از مهتمرین اصول بنیادی در اندیشهی انسان را در کنار دیدگاه بخشی از دانشمندان فیزیک قرار میدهد. فیزیکدانها از جهت باور به خداوند، به سه دسته تقسیم شدهاند که نخستین دسته، خدا را انکار میکنند، دومین دسته نسبت به این مساله بیتفاوت هستند و سومین دسته، به خدا معتقدند.
دستهی اول به این دلیل خدا را انکار میکنند که معتقدند راهی برای اثبات او وجود ندارد. از دیدگاه برخی از فیزیکدانان، تنها علم برای پاسخگویی به تمام سوالات بشر کافی است و گروهی بر این باورند که جهان خود به خود ایجاد شده و در نظر گرفتن نقش خداوند برای آفرینش آن، ضروری نمی باشد. در بررسی "فیزیکدانان غربی و مسئله خداباوری"، بیشترین آمار به فیزیکدانان بیتفاوت نسبت به وجود خداوند اختصاص دارد و آنان نه منکر وجود و نه معتقد به وجود آفریننده هستند. اما دستهی آخر که معتقدان به خدا هستند، زیبایی، شکوه و نظم جهان را آیتی از وجود خالق میدانند و باور ندارند که علم بتواند همهی سوالات بنیادین بشر را پاسخ بگوید. "مهدی گلشنی در کتاب پیش رو، این دیدگاهها را بررسی میکند و پاسخهای متقابل آنها به هم را نیز بیان میکند.
در فصل نخست کتاب، دیدگاههای زیادی در مورد پیوند علم و دین در جهان غرب و نگاه محققان مدرن غربی به خداباوری تحلیل شده است. فصل دوم به شبهههایی که از سمت بیخدایان و پژوهشگران ضد دین وارد شده و نیز پاسخهایی که در غرب به آنها ارائه شده، اختصاص دارد و فصل سوم شکل جدیدی از برهان وجود خداوند را که در دهههای اخیر مورد توجه قرار گرفته، مطرح میکند.
کتاب فیزیکدانان غربی و مسئله خداباوری