1. خانه
  2. /
  3. کتاب اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم

کتاب اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم

3.9 از 1 رأی

کتاب اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم

Farsi
ناموجود
200000
معرفی کتاب اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم
کتاب « اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم» نوشته « کاظم دزفولیان» توسط انتشارات « دانشگاه شهید بهشتی» منتشر شده است.
معمولا گفته می شود که دانش جغرافی در جهان اسلام مورد توجه بوده و آثار جالبی در این موضوع نوشته شده است. این حرف درستی است اما این هم درست است که این دانش همانند دیگر دانش های موجود در تمدن اسلامی اوج فعالیتش در قرن چهارم و پنجم بود و تا قرن هفتم هم کر و فری داشت. بعد از آن ساده و بی مایه شد.
کار معجم البلدان جمع و جورکردن اطلاعات عمومی مربوط به شهرها تا قرن هفتم است. چنین مجموعه ای دیگر جدی گرفته نشد. در ایران دوره قاجار در محدوده ایران کار مرآت البلدان انجام گرفت که به صورت ناقص تدوین و چاپ شد اما به هر حال کار بزرگی بود. این در حالی است که اطلاعات مربوط به اسامی روستاها و شهرها در متون اسلامی اعم از تواریخ، شرح حال و رجال و متون ادبی و حتی جز اینها بسیار فراوان است.
کاری که اکنون صورت گرفته گردآوری اطلاعات مربوط به شهرها و اسامی جغرافیایی در متون ادبی است که البته گسترده تر از متون ادبی دنبال شده و اطلاعات فراوانی هم از معجم البلدان در آن آمده است. این کار در 1470 صفحه منتشر شده و قطعا کار مغتنمی است.
درباره کاظم دزفولیان
درباره کاظم دزفولیان
كاظم دزفوليان (متولد 1334 در دزفول)، عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی گروه زبان و ادبیات فارسی است و در دانشگاه شهید بهشتی، به تدریس ادب فارسی اشتغال دارد. وى دوران دبستان و دبيرستان را در شهر دزفول گذراند و با ميل و رغبت، رشته ادبيات را براى تحصيل انتخاب كرد، با آن‌كه رشته رياضى را در دبيرستان انتخاب كرده بود، ميان راه تغيير رشته داد و در رشته ادبى ديپلم گرفت. در سال 1351 در دانشگاه تربيت معلم اراکپذیرفته شد و در سال 1355 در رشته زبان و ادبيات فارسى، فارغ التحصيل گرديد. وى دوره كارشناسى را با موفقيت به پايان رساند و در سال 1356، در رشته زبان و ادبيات فارسى در دانشگاه تهران، پژوهشكده فرهنگ ايران، در مقطع كارشناسى ارشد پذيرفته شد. پايان‌نامه كارشناسى ارشدش را كه تحليل آثار طالبوف بود، به راهنمايى دكتر ابوالقاسمى، باموفقيت ارائه كرد. در سال 1365 نيز توانست در دوره دكتراى زبان و ادبيات فارسى دانشگاه تهران پذيرفته شود. رساله دكتراى او، «تحليل و تفسير گلشن راز بر اساس شروح موجود» بود. وى هم‌اكنون عضو هيأت علمى دانشكده ادبيات و علوم انسانى گروه زبان و ادبيات فارسى است و در دانشگاه شهيد بهشتى، به تدريس ادب فارسى اشتغال دارد و دانشجويان بسيارى از كلاس‌هاى مفيد و بانشاط او بهره مى‌جويند.

دسته بندی های کتاب اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اعلام جغرافیایی در متون ادب فارسی تا پایان قرن هشتم" ثبت می‌کند