1. خانه
  2. /
  3. کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران

کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران

پیشنهاد ویژه
2.5 از 2 رأی

کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران

Tarikhe Adabiate Dastani Iran
انتشارات: سخن
٪25
550000
412500
معرفی کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران
"تاریخ ادبیات داستانی ایران" کتابی است به قلم "حسن میرعابدینی" که در آن ابعاد مختلف ادبیات داستانی را تجزیه و تحلیل کرده است. نویسنده در ابتدا به زمینه‌های پیدایش رمان فارسی می‌پردازد و پس از عبور از بحث داستان‌های بلند عامیانه، اهمیت نگارش سفرنامه و خاطره‌نویسی را بیان می‌کند. وی بحث ترجمه را در "تاریخ ادبیات داستانی ایران" به دو بخش تقسیم می‌کند و آنها را یکبار تا سال 1320 و سپس تا سال 1332، مورد بررسی قرار می‌دهد. مطبوعات همواره نشان‌ داده‌اند که تاثیر بسزایی در ادبیات داشته‌اند؛ در این راستا "حسن میرعابدینی"، مجلات ادبی و مطبوعات را بار دیگر در دو بازه‌ی زمانی که پیش‌تر به آن اشاره شد، زیر ذره‌بین می‌برد و آن را در کنار پاورقی‌نویسی و ماهنامه‌های ادبی بررسی می‌کند.
پیدایش رمان فارسی، خود مبحثی مفصل است که به دیباچه‌ی نخستین رمان‌های تالیفی می‌رسد. مولف بخشی از کتاب را به رمان تاریخی نیز اختصاص داده است و نسل دوم نویسندگان این سبک رمان را در کنار آثاری که تا سال 1332 به نگارش درآمدند، معرفی می‌کند. در باب رمان اجتماعی و اخلاقی، مباحث شهرستیزی در رمان، فضای اقلیمی و زنان داستان‌نویس مورد توجه قرار گرفته‌اند و در "تاریخ ادبیات داستانی ایران"، به انواع دیگری از رمان نظیر رمان‌های دینی، رویایی و علمی‌-تخلیلی و همچنین پلیسی و جنایی پرداخته شده است.
رمان در دهه‌ی 1320 دچار تحولی اساسی شد و تحت برچسب رشد و کمال، آراء و عقاید، انتقاد از دیوان‌سالاری، خلقیات مردم ایران و رمان عاشقانه، به انتشار رسید. رمان نیز همچون هر پدیده‌ای دیگری، پیوند خود را با سیاست نشان داد و در این راستا، نخستین کنگره‌ی نویسندگان ایران و عملکردشان مورد بررسی قرار گرفته‌ است.
درباره حسن میرعابدینی
درباره حسن میرعابدینی
حسن میرعابدینی (زادهٔ ۱۳۳۲) نویسنده، استاد دانشگاه، پژوهشگر و منتقد ادبی معاصر ایران است. او از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۵ در دانشگاه زنجان و در ۱۳۹۲ در مؤسسهٔ آموزش عالی حافظ شیراز ادبیات معاصر تدریس کرده‌است.
قسمت هایی از کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران

از مقدمه: «تاریخ ادبیات داستانی ایران»، گزارشی است تاریخی تحلیلی از نحوه ی پیدایش و سیر تحول رمان و داستان کوتاه جدید فارسی. فصل های کتاب به صورتی در پی هم آمده اند که خواننده را با روند تغییر مضمون ها و فرم ها و در نتیجه نحوه ی شکل گیری و حرکت جریان های ادبیات داستانی، آشنا کنند. تلاش بر این بوده است تا ضمن توجه به عوامل اجتماعی فرهنگی برون متنی و خلاقیت های هنری نویسندگان، مهم ترین گرایش های ادبی هر دوره شناسایی و طبقه بندی شود و چشم اندازی حتی الامکان کامل از راه های رفته ی نویسندگان معاصر در منظر دید خواننده قرار گیرد.

مقالات مرتبط با کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

نظر کاربران در مورد "کتاب تاریخ ادبیات داستانی ایران"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

وام خرید کتاب نمیدن؟ بابا چه خبره مگه؟ می‌خواید نسل منقرض شده‌ی ما رو در زیر خاک هم اذیت کنید؟ ول کن ما با این قیمت‌ها نیستید.

1403/02/29 | توسطکاربر سایت
1
|