1. خانه
  2. /
  3. کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی

کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی

3.8 از 1 رأی

کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی

Storytelling and Narrative
انتشارات: افراز
ناموجود
550000
معرفی کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی
این کتاب در ابتدا اشاره‌ای کوتاه به آسیبهای رمان و داستان کوتاه ایرانی دارد و در ادامه به تفصیل ساختار طرح در داستانهای کلاسیک، مدرن و پست مدرن را شرح می‌دهد.در بخشی دیگری از کتاب درباره رمان، داستان و همچنین ویژگیهای ژانرهای مختلف از قبیل گوتیک، گروتسک، داستانهای وهمناک و رئالیسم جادویی و تفاوت میان آنها سخن رفته است.
دراین کتاب سه پایه روایت یعنی نقل و نمایش و توصیف با آوردن نمونه‌های از این نوع داستانها تشریح شده است.همچنین در این کتاب فتح الله بی نیاز درباره تلمیح، بینامتنیت و قرینه‌سازی و کاربرد آنها در روایت توضیح داده است و در بخش دیگری با بررسی رمانهایی که در سالهای اخیر پدید آمده به آسیب‌شناسی آنها پرداخته است.
فتح الله بی نیاز در بخش دیگری از کتاب، داستان و رمان ایرانی را با نمونه‌های برجسته این نوع ادبیات در جهان بررسی و مقایسه کرده است.
درباره فتح الله بی نیاز
درباره فتح الله بی نیاز
فتح‌الله بی‌نیاز (زاده ۱۳۲۷ مسجدسلیمان- درگذشته ۱۲ مهر ۱۳۹۴ تهران) نویسنده و منتقد ادبی ایرانی بود. از بی‌نیاز ۱۵ رمان و ۷ مجموعه داستان کوتاه و ۸ کتاب در حوزه نقد و نظریه ادبی منتشر شده‌است. وی احاطه کاملی بر ادبیات داستانی معاصر ایران داشت و نقدهای ادبیش بر جامعه ادبی ایران تأثیرگذار بود. داستانهای بی‌نیاز عرصه نمود شیوه زندگی و نحوه نگرش طبقه متوسط شهرنشین ایرانی پس از انقلاب بود. در سال ۱۳۵۱ در رشته مهندسی برق از دانشگاه صنعتی شریف (آریامهر سابق) فارغ‌التحصیل شد.او فعالیت ادبی خود را از سال ۱۳۴۷ تا ۱۳۸۰ با نام‌های مستعار نشریات مختلف آغاز کرد و چندین داستان کوتاه، مقاله، نقد ادبی، سینمایی و نمایشنامه از وی به چاپ رسید. از شهریور ۱۳۸۰ تا شهریور ۱۳۹۰ با نام اصلی‌اش بیش از ۴۱۱ نقد، مقاله، مرور کتاب و ۶۹ داستان کوتاه و ۴۶ مصاحبه جامع از وی در نشریات گوناگون به چاپ رسید و ۴۷۷ مقاله، نقد، مرور کتاب و داستان کوتاه در فضای مجازی چاپ شده‌است. او هم چنین تا خردادماه ۱۳۸۸ در مجموع ۱۵۱ جلسه نقد و سخنرانی داشته‌است. او به مدت ۱۲ سال عضو هیئت داوران جایزه مهرگان ادب (رمان و داستان کوتاه) بود. هم‌چنین داوری نهایی شماری از جشنواره‌های ادبی منطقه‌ای و استانی کشور را نیز به عهده داشت. تعداد زیادی از آثار بی‌نیاز پشت سد سانسور و ممیزی ماند و اجازه چاپ نیافت. او در فروردین ۹۴ طی مصاحبه‌ای گفت که ۱۵ کتاب از تألیفات او از وزارت ارشاد اسلامی مجوز دریافت نکرده و او «از خیر انتشار» این کتاب‌ها گذشته‌است. بی‌نیاز عضو شورای سردبیری کتاب نقد نگره، دبیر بخش داستان و نقد ادبی مجله نافه بود.
دسته بندی های کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی
مقالات مرتبط با کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب درآمدی بر داستان نویسی و روایت شناسی" ثبت می‌کند