1. خانه
  2. /
  3. کتاب راهنمای داستان نویسی

کتاب راهنمای داستان نویسی

3.8 از 1 رأی

کتاب راهنمای داستان نویسی

Story Writing Guide
انتشارات: سخن
ناموجود
450000
معرفی کتاب راهنمای داستان نویسی
"راهنمای داستان نویسی" اثری است به قلم استاد "جمال میرصادقی" که در آن به علاقمندان به نویسندگی کمک می‌کند مسیر صحیح‌تری را برای نوشتن برگزینند. وقتی طرحی به ذهن یک نفر خطور می‌کند، اولین جرقه‌های نوشتن در ذهن او زده می‌شود. نوشتن امری مبتنی بر تفکر است زیرا شامل انتخاب و چینش کلمات است و کلمات تنها وسیله‌ای هستند که می توان از طریق آن افکار را بیان کرد. هر رمان با یک روایت موضوعی آغاز می‎شود. در واقع طرح اولین مرحله از روند نوشتن داستان است. هر کسی برای نوشتن یک کتاب استراتژی دارد، اما برای آفرینش یک داستان، باید جنبه‌های اساسی آن را درک کرد. بدون این اطلاعات، طرح فقط یک ماده خام است و حتی اگر روی کاغذ نوشته شود، بی‌ارزش است. در نتیجه هیچ داستانی با ارائه ایده به وجود نمی‎آید. طرح مانند دانه‌ای است که کاشته می‎شود و داستان از آن جوانه می‌زند. بدون آن، هیچ مدرکی از داستان وجود ندارد.
استفاده نویسنده از اجزای داستان با توجه به ذوق و درک خود و همچنین توانایی در ارائه آن است که به این طرح هویت می‌بخشد و آن را از سایر طرح‌ها جدا می‌کند. "راهنمای داستان نویسی" نوشته‌ی "جمال میرصادقی"، اثری است که بر ساختار، معنا و همچنین ژانرهای متعدد رمان تمرکز دارد.
وقتی استراتژی نوشتن در ذهن دارید، باید با قطعات داستان آشنا باشید و هدف آنها را در طرح درک کنید. بسیاری از افراد تمایل به نویسنده شدن دارند و در فانتزی نویسندگی می‎افتند و انعکاس موفقیت‌آمیز کار، آنها را به وجد می‌آورد، اما با موضوع بسیار سطحی برخورد می‌کنند و در نتیجه در کارهای بعدی شکست می‌خورند. کتاب "راهنمای داستان نویسی" از "جمال میرصادقی"، با این هدف تالیف شده که نویسندگان تازه‌کار را در شروع یاری بخشد و در تداوم این مسیر همراهی کند.
درباره جمال میرصادقی
درباره جمال میرصادقی
جمال میرصادقی (زاده ۱۹ اردیبهشت ۱۳۱۲) نویسنده ایرانی است. او دانش‌آموختهٔ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است و تا کنون حدود ۴۳ جلد کتاب، رمان، داستان بلند و نقد ادبی و مجموعه مقالات، از او منتشر شده‌است. مال میرصادقی در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۱۲ خورشیدی در تهران به دنیا آمد. فارغ‌التحصیل دانشکده ادبیات و علوم انسانی از دانشگاه تهران در رشته ادبیات فارسی است. جمال میرصادقی مشاغل گوناگونی داشته‌است. کارگری، معلمی، کتابدار دانشسرای تربیت معلم، کارشناس آزمون سازی در سازمان امور اداری و استخدامی کشور، مسوول اسناد قدیمی در سازمان اسناد ملی ایران و مدرس دانشگاه در رشته ادبیات و ادبیات داستانی. در دوره دراز کار نویسندگی، داستان‌های کوتاه و بلند بسیار و ده رمان نوشته‌است که برخی از آن‌ها به زبان‌های آلمانی، انگلیسی، ارمنی، ایتالیایی، روسی، رومانیایی، عبری، عربی، مجاری، هندو، اردو و چینی ترجمه شده‌اند.
جمال میر صادقی نویسنده بزرگی است که کمتر در محافل و مجالس ادبی - فرهنگی دیده شده. وی از سنین نوجوانی شروع به نوشتن کرده‌است و اولین داستانش در سال ۳۷ در مسابقه مجله سخن که پرویز ناتل خانلری آن را منتشر می‌کرد، برنده و چاپ شد. اولین مجموعه داستان او با نام «شاهزاده خانم سبز چشم» در سال ۴۱ منتشر شده‌است. نام این کتاب در چاپ‌های بعدی به «مسافرهای شب» تغییر یافت. میرصادقی نویسنده تک رویی است که معمولاً آرام و بی سر و صدا به کار خود می‌پردازد. در سال‌های دور جلال آل احمد و ابراهیم گلستان از منتقدان سرسخت او بودند. او چند سالی است که دیگرعضو کانون نویسندگان نیست. میرصادقی ۲۸ کتاب در زمینه داستان کوتاه، رمان و پژوهش ادبی منتشر کرده‌است. بعضی از آثار منتشر شده اوست فیلم زندگی جمال میرصادقی به نام «چراغ ها» توسط علی زارع قنات نوی ساخته شده‌است.
قسمت هایی از کتاب راهنمای داستان نویسی

بلندپروازی چیز خوبی است و شوق و اشتیاق نوشتن را در نویسنده بیشتر می کند و خیال او را به پرواز درمی آورد، اما به اصطلاح سنگ بزرگ علامت نزدن است. اولین بار نمی توان راه درازی را یک شبه پیمود. طرحی را برای نوشتن انتخاب کنید که از پس آن برآیید، نه طرحی که برای نویسنده کارکشته یی نیز نوشتن آن دشوار است. لئو تولستوی شاهکار خود رمان «جنگ و صلح» را وقتی نوشت که پیش از آن، چند مجموعه داستان کوتاه و رمان انتشار داده بود. گابریل گارسیا مارکز «صد سال تنهایی» را در بلوغ ذهنی و مهارت نویسندگی خود نوشت. احمد محمود پیش از نوشتن داستان های کوتاهش، نمی توانست رمان قدرتمند «همسایه ها» را بنویسد.

مقالات مرتبط با کتاب راهنمای داستان نویسی
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
ادامه مقاله
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب راهنمای داستان نویسی" ثبت می‌کند