1. خانه
  2. /
  3. کتاب سفرنامه سدیدالسلطنه

کتاب سفرنامه سدیدالسلطنه

3.4 از 1 رأی

کتاب سفرنامه سدیدالسلطنه

التدقیق فی سیر الطریق و دیگر یادداشت های روزانه
Sodid al-Sultaneh
انتشارات: سخن
ناموجود
330000
معرفی کتاب سفرنامه سدیدالسلطنه
کتاب « سفرنامه سدیدالسلطنه» " التدقیق فی سیر الطریق و دیگر یادداشت های روزانه " نوشته « محمدعلی سدیدالسلطنه» توسط انتشارات « سخن» منتشر شده است.
این اثر سفرنامه مرحوم سدیدالسلطنه است که یک بار در سال 1314 1316 هجری قمری و به روزگار مظفرالدین شاه قاجار از بوشعر به تهران و مشهد رفته و از مشهد از راه تهران به کربلا سفر نموده و از راه بصره و خلیج فارس به بوشهر و بندرعباس بازگشته است و بار دیگر به سال 1308 خورشیدی از بندرعباس به تهران آمده و تا اواسط سال 1309 خورشیدی در تهران توقف داشته است. این کتاب مجموعه‌ای از تحقیق در احوال شهرها و راه‌ها و ارزاق عمومی و نرخ‌ها و خصوصیات اجتماعی رجال دورۀ قاجاری و وقایع تاریخی و شرح ملاقات‌های رجال دورۀ قاجاری و واویل دورۀ پهلوی، کیفیت اداره شهرهای شیراز، اصفهان، قم، تهران، مشهد، کربلا و امثال آن؛ زیارتگاه‌ها، مقابر، سنگ قبرها، الواح و ثبت کتیبه‌ها و لوحه‌ها و امثال آنهاست. چون نویسنده بسیار کنجکاو و مطلع و بصیر و کتاب‌خوان بوده، در بسیاری از مسائل و موارد به بحث عالمانۀ تاریخی و ثبت نوشته‌ها و ملاقات شعرا و شرح احوال رجال علم و ادب که آنها را می‌دیده، کتاب‌هایی را که می‌خوانده پرداخته است.
درباره محمدعلی سدیدالسلطنه
درباره محمدعلی سدیدالسلطنه
محمدعلی مینابی بندرعباسی (زادهٔ ۱۴ شهریور ۱۲۵۳ در بغداد، درگذشتهٔ ۱۴ مرداد ۱۳۲۰ در بندرعباس)، ملقب به سدیدالسلطنه و متخلص به عاری و معروف به سدیدالسلطنهٔ کبابی، شاعر، نویسنده و مورخ ایرانی اهل بندرعباس در سال‌های آخر دورهٔ قاجار و آغاز دورهٔ پهلوی بود.
محمدعلی بندرعباسی، هنگامی که پدرش نمایندگی ایران در بغداد را بر عهده داشت در سال ۱۲۵۳ خورشیدی (۱۲۹۱ ق) در بغداد زاده شد. پدرش حاج احمدخان سرتیپ معروف به حاج احمدخان کبابی از رجال عصر قاجار بود. وی پس از تحصیلات مقدمات در بوشهر و فراگیری شعر و عروض نزد ملا حسن کبگانی و تاریخ و جغرافیا نزد سید جمال‌الدین اسدآبادی و لغت انگلیسی در مدرسه انگلیسی‌ها در بوشهر وارد خدمات دولتی گردید و بیشتر خدمات خویش را در نواحی بندرعباس و بندرلنگه و دیگر نواحی خلیج فارس به مشاغل گوناگون گذرانید. وی در کنار خدمات دولتی به امر تألیف و تحقیق اشتغال داشت.
آرامگاه سدیدالسلطنه در قبرستان قدیمی سیدکامل بندرعباس قرار دارد.
به پاس خدمات ارزشمند ایشان مراسم تکریمی به همت بنیاد نخبگان استان هرمزگان و با همکاری دانشگاه هرمزگان و سایر مراکز دانشگاهی و دستگاه های اجرایی در سال ۱۳۹۸ با حضور جمعی از مسئولان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و مستعدین برتر برای ایشان برگزار شد.
نوه دختری ایشان با میرزا محمد احمدی شهردار اسبق میناب ازدواج کرده است. فرزندان و نوادگان پسری وی نیز هم‌اکنون در بندرعباس، میناب، یزد و اصفهان زندگی می‌کنند.
دسته بندی های کتاب سفرنامه سدیدالسلطنه
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سفرنامه سدیدالسلطنه" ثبت می‌کند