1. خانه
  2. /
  3. کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی

کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی

3.7 از 1 رأی

کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی

کتاب چهارم
The review of Islamic revolution historiography
ناموجود
5700
معرفی کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی
اهمیت تاریخ برای هر جامعه آشکار و بی‌پایان است. حافظه تاریخی یک ملت، کلید معرفت و هویت جامعه را تشکیل می‌دهد. در واقع، حافظه تاریخی تعیین‌کننده مسیر آیندگان است و تأثیر گذار بر تصمیم‌گیری‌ها و قضاوت‌های آنان درباره گذشته می‌باشد.

اگر ثبت و ضبط دقیق و دقیق تاریخ با واقعیت‌های واقعی آن جامعه انجام نشود، ممکن است تصمیم‌گیری‌ها و قضاوت‌های آیندگان تحت تأثیر قرار گیرد. تناقض‌های تاریخی و اختلافات در بازگویی ممکن است منجر به برخوردها و اضطراب‌هایی شود که اگر واقعیت‌ها به اندازه واقعیت‌ها گزارش نشوند، درگیری و تنش‌های غیرضروری ایجاد می‌کنند. بدون شک، انقلاب یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین رخدادها در تاریخ هر کشور و ملت است. انقلاب به عنوان یک رویداد بزرگ و تحولی نقش اساسی در جامعه و فرهنگ دارد. این تغییرات عمیق و پی‌درپی در جزئیات کوچکتر جامعه و تحولات آنها به سمت جهت‌های مختلف می‌روند. جریان‌ها و افراد دخیل در این تغییرات پیچیده و با سرعت بسیار بالا جریان می‌یابند. این تغییرات زمینه‌های مناسبی برای نقد و بررسی آثار مرتبط با آن ایجاد می‌کنند.

در زمینه‌ی انقلاب اسلامی ایران، جریان‌سازی در مورد آثار تاریخی به اهمیت زیادی دست یافته است. نقد منطقی و مستند به منابع عینی و ملموس تاریخی می‌تواند از انحراف‌های ذهنی خواننده‌ها جلوگیری کند. تحلیل‌ها و دیدگاه‌های برخی مورخان داخلی و خارجی در مورد انقلاب اسلامی ایران با واقعیت‌ها و مسائل این واقعه بی‌انطباق است. این مسئله نیازمند تجزیه و تحلیل علمی و منطقی می‌باشد.

با توجه به اهمیت تاریخ و انقلاب اسلامی ایران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای ماموریت‌های خود در مطالعه و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، طرح بررسی و نقد آثار مکتوب درباره‌ی انقلاب را به برنامه‌های پژوهشی خود افزوده است. این مجموعه شامل شش کتاب از نویسندگان داخلی و خارجی درباره‌ی ابعاد مختلف انقلاب اسلامی ایران است که به جامعه‌ی علمی و علاقمندان به مطالعات انقلاب اسلامی تقدیم می‌شود.
درباره مرکز اسناد انقلاب اسلامی
درباره مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مرکز اسناد انقلاب اسلامی مؤسسه دولتی ایرانی است، که در زمینه پژوهش و جمع‌آوری اسناد و مدارک در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی ایران فعالیت می‌کند‌. این مرکز در سال ۱۳۶۰ با هدف انجام تحقیقات مستند تاریخی، تدوین و نگارش تاریخ انقلاب اسلامی ایران تأسیس شد. هم‌اکنون مصطفی پورمحمدی ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی را برعهده دارد. این مرکز در سال ۱۳۵۹ با رهنمود روح‌الله خمینی به سید حمید روحانی تأسیس شد و با پیام مورخ ۲۰ دی ۱۳۶۷ به او نیز با دستوری دیگر به مهدی کروبی تحکیم یافت. در سال ۱۳۷۴ با انتخاب هیئت امنای مرکز،سید حمید روحانی کماکان در سمت خود باقی ماند و در سال ۱۳۷۶ از مقام خود استعفا داد و برای مدت ۵ ماه این منسب به ناصرقلی عسگری معاون اداره رمز محرمانه وزارت امور خارجه سپرده شد، تا زمانی که روح‌الله حسینیان به عنوان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی منصوب گردید که تا زمان مرگش ریاست آنرا برعهده داشت. مرکز اسناد انقلاب اسلامی در طول فعالیت خود توانسته است نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار برگ سند نوشتاری، شصت هزار قطعه عکس، دویست هزار قطعه نگاتیو، بیست و سه هزار ساعت صدا و پانزده هزار ساعت تصویر، آرشیوی بسیار غنی از اسناد انقلاب اسلامی را جمع‌آوری کند. سیاستگذاری بلندمدت این مرکز، تدوین و نگارش تاریخ انقلاب اسلامی است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی سعی کرده تا با استفاده از آرشیو اسناد و کتابخانه بزرگ تخصصی تاریخ معاصر (حدود ۴۰ هزار عنوان کتاب)، آرشیو مطبوعات (تمام روزنامه‌های ایران از بدو پیدایش روزنامه‌نگاری در کشور تاکنون) و همه مجلات منتشر شده در حوزه سیاست و تاریخ معاصر، فضای علمی جهت مطالعه و پژوهش را برای محققان ایجاد کند.

دسته بندی های کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی" ثبت می‌کند