1. خانه
  2. /
  3. کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی

کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی

4 از 1 رأی

کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی

جلد ششم
The review of Islamic revolution historiography
ناموجود
7200
معرفی کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی
انقلاب اسلامی ایران از حوادث مهم قرن بیستم است که در عین ناباوری ناظران سیاسی و در شرایطی منحصربه‌فرد نسبت به انگاره‌های حاکم بر زمان خودش به‌وقوع پیوست و همین امر موجب شد تا تحلیل این پدیده براساس باورها و نظریات متعددی صورت پذیرد. گستردگی این تحلیل‌ها نتیجه‌گیری‌های متعدد و گاه متناقضی را نیز دربر داشته است که نیازمند تحلیل و بررسی بیشتر می‌باشد.
نقد کتب و منابعی که درباره زوایای مختلف تاریخ انقلاب اسلامی ایران نوشته شده-اند، نیازمند توجه و دقتی است که باید با استناد به منابع متقن و مستدل انجام پذیرد. این امر از عوامل اساسی ترقی حافظه‌ی تاریخی و ملی یک ملت به‌شمار می‌آید و به کشف حقایق و روشن تر شدن موضوع می‌انجامد.
مرکز اسناد انقلاب اسلامی در راستای انجام رسالت خود در تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، گام دیگری را در کنار کارهای پژوهشی متداول خود برداشته و طرح بررسی و نقد آثار مکتوب درباره¬ی انقلاب اسلامی ایران را نیز به مجموعه برنامه‌های پژوهشی خود افزوده است. تاکنون پنج مجلد از مجموعه‌ی نقد مذکور منتشر گردیده و اینک ششمین اثر از این مجموعه به جامعه‌ی علمی و علاقه مندان مطالعات انقلاب اسلامی تقدیم می‌شود.
در این مجلد، شش کتاب از نویسندگان داخلی و خارجی درباره ی ابعاد مختلف انقلاب اسلامی ایران ،توسط ناقدان محترم مورد بررسی و نقد قرار گرفته است.
درباره مرکز اسناد انقلاب اسلامی
درباره مرکز اسناد انقلاب اسلامی
مرکز اسناد انقلاب اسلامی مؤسسه دولتی ایرانی است، که در زمینه پژوهش و جمع‌آوری اسناد و مدارک در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی ایران فعالیت می‌کند‌. این مرکز در سال ۱۳۶۰ با هدف انجام تحقیقات مستند تاریخی، تدوین و نگارش تاریخ انقلاب اسلامی ایران تأسیس شد. هم‌اکنون مصطفی پورمحمدی ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی را برعهده دارد. این مرکز در سال ۱۳۵۹ با رهنمود روح‌الله خمینی به سید حمید روحانی تأسیس شد و با پیام مورخ ۲۰ دی ۱۳۶۷ به او نیز با دستوری دیگر به مهدی کروبی تحکیم یافت. در سال ۱۳۷۴ با انتخاب هیئت امنای مرکز،سید حمید روحانی کماکان در سمت خود باقی ماند و در سال ۱۳۷۶ از مقام خود استعفا داد و برای مدت ۵ ماه این منسب به ناصرقلی عسگری معاون اداره رمز محرمانه وزارت امور خارجه سپرده شد، تا زمانی که روح‌الله حسینیان به عنوان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی منصوب گردید که تا زمان مرگش ریاست آنرا برعهده داشت. مرکز اسناد انقلاب اسلامی در طول فعالیت خود توانسته است نزدیک به یک میلیون و هفتصد هزار برگ سند نوشتاری، شصت هزار قطعه عکس، دویست هزار قطعه نگاتیو، بیست و سه هزار ساعت صدا و پانزده هزار ساعت تصویر، آرشیوی بسیار غنی از اسناد انقلاب اسلامی را جمع‌آوری کند. سیاستگذاری بلندمدت این مرکز، تدوین و نگارش تاریخ انقلاب اسلامی است. مرکز اسناد انقلاب اسلامی سعی کرده تا با استفاده از آرشیو اسناد و کتابخانه بزرگ تخصصی تاریخ معاصر (حدود ۴۰ هزار عنوان کتاب)، آرشیو مطبوعات (تمام روزنامه‌های ایران از بدو پیدایش روزنامه‌نگاری در کشور تاکنون) و همه مجلات منتشر شده در حوزه سیاست و تاریخ معاصر، فضای علمی جهت مطالعه و پژوهش را برای محققان ایجاد کند.

دسته بندی های کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نقد تاریخ نگاری انقلاب اسلامی" ثبت می‌کند