کتاب « ملکوت و شکوه» (درباره ی تبارشناسی الاهیاتی اقتصاد و حکومت) نوشته « جورجو آگامبن» توسط انتشارات «نیماژ» منتشر شده است.
چرا قدرت در غرب شکل «اقتصاد» یعنی حکومتی از انسانها و اشیاء به خود گرفته است؟ اگر قدرت اساسا حکومت است، چرا به شکوه نیاز دارد، یعنی دستگاه تشریفاتی و عبادی که همیشه همراه آن بوده است؟
در قرون اولیه کلیسا، به منظور آشتی دادن توحید با ذات سه گانه خداوند، آموزه تثلیث در کسوت اقتصاد زندگی الهی معرفی شد. آگامبن نشان می دهد که وقتی با ایده مشیت ترکیب می شود، این پارادایم الهیاتی-اقتصادی به طور غیرمنتظره ای منشأ بسیاری از مهم ترین مقوله های سیاست مدرن است، از نظریه دموکراتیک تقسیم قدرت ها تا دکترین راهبردی آسیب های جانبی. از دست نامرئی لیبرالیسم اسمیت تا ایده های نظم و امنیت.
اما بزرگترین تازگی که از کتاب پادشاهی و شکوه بیرون میآید این است که قدرت مدرن تنها حکومت نیست، بلکه جلال نیز هست، و جنبههای تشریفاتی، مذهبی، و تحسینکنندهای که ما بهعنوان بقایای گذشته در نظر میگیریم، در واقع اساس قدرت غربی را تشکیل میدهند. . آگامبن از طریق تجزیه و تحلیل شگفت انگیز تحسین های مذهبی و نمادهای تشریفاتی قدرت - تاج و تخت، تاج، پارچه ارغوانی، فاسس، و موارد دیگر- شجره نامه ای اصیل ایجاد می کند که عملکرد شگفت انگیز رضایت و رسانه را در دموکراسی های مدرن روشن می کند.
کتاب ملکوت و شکوه