1. خانه
  2. /
  3. کتاب کچل کفترباز و 2 داستان دیگر

کتاب کچل کفترباز و 2 داستان دیگر

نویسنده: صمد بهرنگی
پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب کچل کفترباز و 2 داستان دیگر

قصه های صمد بهرنگی
Kachal Kaftarbaz
انتشارات: سمیر
٪20
48000
38400
معرفی کتاب کچل کفترباز و 2 داستان دیگر
این داستان همان گونه که از عنوان آن پیداست حکایت کچل کفتربازی است که با مادر پیرش زندگی می کند. او عاشق دختر پادشاه می شود و در طول داستان درصدد رویارویی با مشکلات و کارشکنی ها، در راه رسیدن به دختر پادشاه است. قصه های کچل در فرهنگ عامه ی آذربایجان از جایگاه به خصوصی برخوردار است. این شخصیت در داستان های مختلف و با روایت های متفاوت تعریف شده اند. نکته ی این داستان کوتاه در میان سایر نوشته های صمد بهرنگی آن است که، او بینش های فلسفی و اجتماعی خود را وارد این داستان کرده است؛ برای مثال مادری که در ابتدا به او هشدار داده بود که دست به مال حرام نزند، در انتها که کچل دست به دزدی می زند، هیچ گونه عکس العملی از خود نشان نمی دهد. انگار که این پیرزن سنتی نیز نوع تفکر نویسنده را در باب حلال و حرام پذیرفته باشد...
درباره صمد بهرنگی
درباره صمد بهرنگی

صمد بهرنگی در ۲ تیر ۱۳۱۸ در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی شهر تبریز در خانواده‌ای تهی‌دست چشم به جهان گشود. پدر او «عزت» و مادرش «سارا» نام داشتند. صمد دو برادر و سه خواهر داشت. پدرش کارگری فصلی بود که بیشتر به شغل زه‌تابی (آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را می‌گذراند و خرجش همواره بر دخلش فزونی داشت. برخی اوقات نیز مشک آب به دوش می‌گرفت و در ایستگاه «وازان» به روس‌ها و عثمانی‌ها آب می‌فروخت. بالاخره فشار زندگی وادارش ساخت تا با فوج بیکارانی که راهی قفقاز و باکو بودند به قفقاز برود. رفت و دیگر بازنگشت.

صمد بهرنگی پس از تحصیلات دبستان و دبیرستان در مهر ۱۳۳۴ به دانشسرای مقدماتی پسران (تبریز) رفت و در خرداد ۱۳۳۶ از آنجا فارغ‌التحصیل شد. از مهر همان سال و در حالیکه تنها هجده سال سن داشت آموزگار شد و تا پایان عمر در آذرشهر، ممقان، قاضی‌جهان، گوگان، و آخی‌جهان در استان آذربایجان شرقی که آن زمان روستا بودند تدریس کرد. در مهر ۱۳۳۷ برای ادامهٔ تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دورهٔ شبانهٔ دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز رفت و هم‌زمان با آموزگاری، تحصیلش را تا خرداد ۱۳۴۱ و دریافت گواهی‌نامهٔ پایان تحصیلات ادامه داد.

مقالات مرتبط با کتاب کچل کفترباز و 2 داستان دیگر
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
راهکارهایی برای علاقه مند کردن کودکان به کتاب خواندن
ادامه مقاله
چرا باید کودکان را با داستان ها آشنا کنیم
چرا باید کودکان را با داستان ها آشنا کنیم

داستان ها نقشی مهم و حیاتی در رشد و پیشرفت کودکان دارند. کتاب هایی که می خوانند و شخصیت هایی که از طریق ادبیات با آن ها آشنا می شوند، می توانند به دوستانشان تبدیل شوند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کچل کفترباز و 2 داستان دیگر" ثبت می‌کند