کتاب مقالاتی درباره دین

Essays on Religion
کد کتاب : 11317
مترجم :
شابک : 9789643805463
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 318
سال انتشار شمسی : 1401
سال انتشار میلادی : 1997
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 4
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب مقالاتی درباره دین اثر گئورگ زیمل

کتاب «مقالاتی درباره‌ی دین» با زیرعنوان «فلسفه و جامعه‌شناسی دین» به قلم گئورگ زیمل، مجموعه‌ای از متون در باب ماهیت دین و اهمیت آن در زندگی بشر است. این کتاب شامل مقالات زیمل است که در ابتدا بین سال‌های 1898 تا 1918 منتشر شده‌اند. زیمل، جامعه‌شناس و فیلسوف آلمانی، شخصیتی‌ محوری در تفکرات اولیه‌ی جامعه‌شناختی بود. نظریه‌پردازی‌های او در مورد دین به ویژه به دلیل رویکرد پدیدارشناختی آن، با تأکید بر ابعاد ذهنی (سوبژکتیو) زندگی و تجربه فردی معنوی، قابل‌توجه است. زیمل در کتاب «مقالاتی در باب دین» دین را به عنوان پدیده‌ای بنیادین در زندگی انسان بررسی می‌کند، فرآیندی که عمیقا با زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و شخصی در هم آمیخته است. این مقالات به جنبه‌های مختلف زندگی دینی از جمله نجات روح، تناقضات زندگی، ماهیت خداوند و رابطه‌ی مسیحیت و هنر می‌پردازند. قابل ذکر است که تحلیل زیمل به مسیحیت محدود نمی‌شود. او همچنین به دیگر سنت‌های دینی اشاره می‌کند و چشم‌انداز وسیعی از تجربه دینی را به مخاطبان ارائه می‌دهد.
یکی از موضوعات کلیدی در این کتاب، ایده «دینداری» است که او آن را از دین نهادینه‌شده متمایز می‌کند. از نظر زیمل، دینداری پیوند درونی و شخصی با امر الهی است که می‌تواند به اشکال مختلف تجلی یابد و نیازی نیست که به ساختارهای مذهبی سنتی محدود شود. این مفهوم به زیمل اجازه می‌دهد تا جنبه‌های شخصی و فردی ایمان و اعتقاد را نیز مورد توجه عمیق قرار دهد. مقالات زیمل همچنین به نقش دین در مدرنیته می‌پردازند و بررسی می‌کنند که چگونه تفکر و عمل دینی با تغییراتی که دنیای مدرن به وجود آورده است، می‌تواند سازگار شود.
با این حال این کتاب صرفا یک مطالعه‌ی جامعه‌شناختی راجع‌ به دین نیست؛ بلکه همچنین اثری فلسفی در زمینه‌های متافیزیکی و روان‌شناختی باور دینی نیز می‌باشد. زیمل روش‌هایی را بیان می کند که دین از طریق آن‌ها نیازهای اساسی انسان را برآورده می کند، مانند جستجوی معنا، میل به تعالی، و جستجوی راهبر اخلاقی. در همین راستا این کتاب به دلیل بینش روش‌شناختی‌اش مورد توجه قرار گرفته است. زیمل روش‌های مطالعه‌ی دین را مورد بحث قرار می‌دهد و از رویکردی پدیدارشناسانه دفاع می‌کند که تجربه‌ی زیسته افراد را در اولویت قرار می‌دهد و گواهی بر وسعت فکری زیمل و توانایی او در ترکیب رشته‌های فکری متنوع در تحلیلی منسجم از یکی از ماندگارترین پدیده‌های بشری، دین، است.

کتاب مقالاتی درباره دین

گئورگ زیمل
گئورگ زیمل (Georg Simmel; زاده ۱ مارس ۱۸۵۸ – درگذشته ۲۸ سپتامبر ۱۹۱۸)، جامعه‌شناس آلمانی و فیلسوف نوکانتی است که از پیش‌گامان جامعه‌شناسی به‌شمار می‌رود. وی خالق مکتبی در جامعه‌شناسی به نام جامعه‌شناسی صوری است و معتقد است باید امور اجتماعی را خالی از محتوا بررسی کرد و به فرم‌ها (صورت‌های) امور اجتماعی اهمیت می‌دهد.