1. خانه
  2. /
  3. کتاب یک انقلاب ذهنی

کتاب یک انقلاب ذهنی

4.5 از 7 رأی

کتاب یک انقلاب ذهنی

روشنگری رادیکال و خاستگاه های فکری دموکراسی مدرن
A Revolution of the Mind
انتشارات: بیدگل
٪15
210000
178500
معرفی کتاب یک انقلاب ذهنی

دموکراسی، آزادی اندیشه و بیان، رواداری مذهبی، آزادی فردی، خودمختاری سیاسی ملت‌ها، برابری قومی و جنسیتی؛ با گذشت چندین دهه از تجلی این ارزش‌ها در اعلامیۀ جهانی حقوق بشر (1948) امروزه دیگر این مقولات در جریان‌های غالب اجتماعی و سیاسی جایگاهی تثبیت‌شده یافته‌اند. «یک انقلاب ذهنی» خاستگاه فلسفی این اندیشه‌ها را در جریانی بازمی‌شناسد که آن زمان نامعتبرترین شاخۀ تفکر روشنگری محسوب می‌شد: روشنگری رادیکال. جاناتان ایزرائیل، از اندیشمندان پیشگام در حوزۀ تاریخ روشنگری نشان می‌دهد که مخالفت با روشنگری رادیکال عمدتا برآمده از تمایلات شدید جامعه به دفاع از اصولی بود که با تداوم سانسور، اقتدار کلیسا، نابرابری اجتماعی، تبعیض نژادی و مذهبی و امتیازات گستردۀ طبقۀ حاکم داشتند. «یک انقلاب ذهنی»، در بازگویی این روایت جذاب، خاستگاه‌های حیرت‌انگیز گران‌مایه‌ترین ارزش‌های ما را آشکار می‌کند و نشان می‌دهد که چرا حتی امروزه نیز این ارزش‌ها در برخی محافل به‌کرات مذموم شمرده شده و آماج حمله قرار می‌گیرند.

جاناتان ایزرائیل پژوهشگر حوزه‌های تاریخ آلمان، تاریخ اروپا و استعمار اروپایی است. او در «موسسۀ مطالعات پیشرفته» در پرینستون تاریخ مدرن درس می‌دهد. «روشنگری رادیکال» و «روشنگری در بوتۀ آزمایش» از دیگر آثار او هستند.

درباره جاناتان ایزرائیل
درباره جاناتان ایزرائیل
جاناتان ایزرائیل(Jonathan Irvine Israel) (زاده ۲۲ ژانویه ۱۹۴۶) نویسنده و آکادمیک بریتانیایی متخصص در تاریخ هلند، عصر روشنگری و یهودیان اروپایی است. اسرائیل در ژانویه 2001 به عنوان استاد اندرو دبلیو ملون در دانشکده مطالعات تاریخی در موسسه مطالعات پیشرفته، پرینستون، نیوجرسی، منصوب شد و در ژوئیه 2016 بازنشسته شد.او قبلاً استاد تاریخ هلند و مؤسسات در دانشگاه کالج لندن بود.
نظر کاربران در مورد "کتاب یک انقلاب ذهنی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب یک انقلاب ذهنی چکیده ای است از تاریخ فلسفه عصر روشنگری (قرن ۱۸) و بررسی آثار و دیدگاه‌ها و تقابل دو جریان فلسفی رادیکال و میانه رو و نشان دادن نفش برجسته فلاسفه ای مانند اسپینوزا -دولباخ - دیدرو - هلوسیوس و ... در شکل گیری ارزش‌های مدرن سکولار و دموکراسی و حقوق بشر در جهان امروز است

1403/10/13 | توسطامید معرفت - کاربر سایت
0
|

دموکراسی ، حقوق بشر، و برابری در دنیای مدرن نتیجه‌ی تلاش‌های کسانی مثل بارون دولباخ ، دیدرو ، هلوسیوس ، تام پین ، وایسهاپت و _کسانی که کمتر راجع بهشون شنیدیم_ و دیگر روشنفکران رادیکال عصر روشنگری و تاثیر وحدت گرایی اسپینوزا بر اونها هست. این کتاب کم حجم و پر محتوا راجع به تلاش‌های همین بزرگان در راه این ارزشهای والای انسانیست که در دنیای مدرن برای ما محقق شد. خوندنش برای ما لازم و مهمه.

1402/05/18 | توسطحسین چهارلنگی
13
|