1. خانه
  2. /
  3. کتاب تشته فر

کتاب تشته فر

3.7 از 1 رأی

کتاب تشته فر

(آیین زندگی در دهه های پیشین خور و بیابانک)
Tashteh-ye For
ناموجود
90000
معرفی کتاب تشته فر
از قرن‌ها پیش نوشتن کتاب‌های مفصل و مختصر درباره شهرها و مناطق مختلف ایران به عنوان سنتی مقبول و موردتوجه بین مولفان رواج داشته و به ویژه کسانی که منتسب به شهرهای خود بوده‌اند علاقه بیشتری برای نوشتن درخصوص زادگاهشان نشان داده‌اند. از قدیم‌ترین آثار مربوط به شهرها باید از تاریخ بخارا، تاریخ قم و تاریخ سیستان نام برد که هر سه آنها در شمار مهمترین متون زبان فارسی بوده و افزون بر اطلاعات تاریخی و جغرافیائی، آگاهی‌های سودمندی در باب شیوه زندگی مردمان این شهرها به دست داده‌اند. اما در ادوار اخیر و پس از آشنایی محققان ایرانی با دانش‌هایی نظیر مردم‌شناسی، انسان‌شناسی و فولکلور دامنه این تحقیقات وسعت بیشتری یافت و به ویژه مطالعه در باب خرده فرهنگ‌ها که تعداد آنها در کشور پهناور ایران پرشمار است رواج بیشتری یافت، مخصوصا از زمانی که موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران شکل گرفت گروهی از دانشجویان مستعد بنا به توصیه استادان خود از جمله روان‌شاد دکترغلامحسین صدیقی به پژوهش در باب روستاها و شهرک‌های زادگاه خود برخاسته و آثار مفیدی در این مقوله فراهم آوردند که هنوز بخش زیادی از آنها به چاپ نرسیده است. این پژوهش‌ها و کتاب‌ها البته سبکی واحد نداشته و نویسندگان از الگوی مشخصی پیروی نکرده‌اند، چنانکه برخی به مباحث مردم‌شناسی و شیوه زندگانی مردم هر محل توجه داشته و محققان دیگر به موضوعاتی چون فولکلور، فرهنگ مردم و تاریخ و جغرافیای آن مناطق.
درباره محمد غلامرضایی
درباره محمد غلامرضایی
محمدغلامرضایی، محقق و استاد دانشگاه به سال ۱۳۳۱ در خور و بیابانك كه هم اكنون از توابع نایین در استان اصفهان است، چشم به جهان گشود. دوران كودكی را در خانواده ای آرام و متدین گذراند. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را مطابق نظام آموزشی آن روزگار تا كلاس پنجم دبیرستان در شعبه ادبی در همان جا گذراند و كلاس ششم ادبی را در دبیرستان ایرانشهر یزد به پایان برد.
از همان آغاز دوران تحصیل شاگردی با هوش و موفق بود، همین امر سبب شد با پشتوانه ای قوی بی درنگ در سال ۱۳۴۹ در رشته ادبیات فارسی دانشسرای عالی تهران پذیرفته شود. او با موفقیت در سال ۱۳۵۲ فارغ التحصیل شد. در همان سال در دوره فوق لیسانس ادبیات فارسی پژوهشكده فرهنگ ایران پذیرفته شد. در سال ۱۳۵۵ نیز با موفقیت از آن مؤسسه فارغ التحصیل شد و به دوره دكترای ادبیات فارسی دانشگاه تهران راه یافت. او در سال ۱۳۵۹ از رساله دكترای خود با موضوع «داستان های غنایی منظوم» دفاع كرد. در فاصله سال های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۷ ساكن تهران بود و در این ایام با مراكزی چون انجمن آثار ملی بنیاد فرهنگ ایران، فرهنگستان ادب و هنر، بنگاه ترجمه و نشر كتاب، دفتر مجله راهنمای كتاب همكاری داشت. او از سال ۱۳۵۷ به یزد رفت و در دانشسرای عالی این شهر كه شعبه ای از دانشگاه تربیت معلم تهران بود، استخدام شد. این مؤسسه بعدها با نام دانشگاه تربیت معلم یزد مستقل و سپس با دانشگاه یزد ادغام شد. او همچنین از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۸ عضو هیأت علمی دانشگاه یزد بود و از شهریور ۱۳۷۸ به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شد.
دسته بندی های کتاب تشته فر
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تشته فر" ثبت می‌کند