1. خانه
  2. /
  3. کتاب سبک شناسی شعر پارسی

کتاب سبک شناسی شعر پارسی

5 از 1 رأی

کتاب سبک شناسی شعر پارسی

از رودکی تا شاملو
Stylistics of Persian poetry
انتشارات: جامی(مصدق)
ناموجود
230000
معرفی کتاب سبک شناسی شعر پارسی
کتاب «سبک شناسی شعر پارسی» اثر مهم «محمد غلامرضایی» توسط نشر «جامی» منتشر شده است. این کتاب مبحث سبک شناسی را از رودکی تا شاملو در تاریخ ادبیات ایرات جستجو می کند. نویسنده سعی دارد این موضوع را به گونه ای متفاوت صورتبندی کند تا خوانشی نظام مند نسبت به شعر پارسی داشته باشد. بنابراین این کتاب می تواند به عنوان یک منبع جامع مورد استفاده دانشجویان و علاقه مندان به پژوهش در ادبیات ایران قرار گیرد. مبحث سبک شناسی در شعر پارسی موضوعی است که کمتر منتقدی در ایران به صورت اصولی به آن پرداخته است. از این حیث این کتاب در خور توجه است. اثر حاضر مجموعه یادداشت هایی است از نویسنده که ضمن تدریس سبک شناسی شعر فارسی گرد آوری نموده است .در این نوشتار، که ذیل یازده فصل نظام یافته سبک شناسی نظم از زمان رودکی تا عصر شاملو بررسی و ارزیابی می شود .فصل های کتاب عبارت اند از :کلیات سبک شناسی، ویژگی های زبانی دوره رشد و تکوین، شعر دوره سامانی، سبک شعر قرن پنجم، سبک شعر قرن ششم، سبک عراقی، سبک شعر قرن نهم :دوران تصنع طلیعه سبک هندی، سبک شعر دوره صفویه، سبک شعر در دوران بازگشت ادبی، سبک شعر در دوره مشروطه و سبک نیمایی.
درباره محمد غلامرضایی
درباره محمد غلامرضایی
محمدغلامرضایی، محقق و استاد دانشگاه به سال ۱۳۳۱ در خور و بیابانك كه هم اكنون از توابع نایین در استان اصفهان است، چشم به جهان گشود. دوران كودكی را در خانواده ای آرام و متدین گذراند. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را مطابق نظام آموزشی آن روزگار تا كلاس پنجم دبیرستان در شعبه ادبی در همان جا گذراند و كلاس ششم ادبی را در دبیرستان ایرانشهر یزد به پایان برد.
از همان آغاز دوران تحصیل شاگردی با هوش و موفق بود، همین امر سبب شد با پشتوانه ای قوی بی درنگ در سال ۱۳۴۹ در رشته ادبیات فارسی دانشسرای عالی تهران پذیرفته شود. او با موفقیت در سال ۱۳۵۲ فارغ التحصیل شد. در همان سال در دوره فوق لیسانس ادبیات فارسی پژوهشكده فرهنگ ایران پذیرفته شد. در سال ۱۳۵۵ نیز با موفقیت از آن مؤسسه فارغ التحصیل شد و به دوره دكترای ادبیات فارسی دانشگاه تهران راه یافت. او در سال ۱۳۵۹ از رساله دكترای خود با موضوع «داستان های غنایی منظوم» دفاع كرد. در فاصله سال های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۷ ساكن تهران بود و در این ایام با مراكزی چون انجمن آثار ملی بنیاد فرهنگ ایران، فرهنگستان ادب و هنر، بنگاه ترجمه و نشر كتاب، دفتر مجله راهنمای كتاب همكاری داشت. او از سال ۱۳۵۷ به یزد رفت و در دانشسرای عالی این شهر كه شعبه ای از دانشگاه تربیت معلم تهران بود، استخدام شد. این مؤسسه بعدها با نام دانشگاه تربیت معلم یزد مستقل و سپس با دانشگاه یزد ادغام شد. او همچنین از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۸ عضو هیأت علمی دانشگاه یزد بود و از شهریور ۱۳۷۸ به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شد.
دسته بندی های کتاب سبک شناسی شعر پارسی
مقالات مرتبط با کتاب سبک شناسی شعر پارسی
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سبک شناسی شعر پارسی" ثبت می‌کند