1. خانه
  2. /
  3. کتاب دیوان ظهیر فاریابی

کتاب دیوان ظهیر فاریابی

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب دیوان ظهیر فاریابی

Zahir Faryabi
٪20
300000
240000
3.6 از 1 رأی

کتاب دیوان ظهیر فاریابی

Zahir Faryabi
ناموجود
295000
معرفی کتاب دیوان ظهیر فاریابی
دیوان طاهر بن محمد ظهیر فاریابی به تصحیح و مقدمه اکبر بهداروند، اشعار فارسی قرن 6ق است.
ظهیر فاریابی از شاعران بزرگ خراسان و گویندگان بهنام قرن ششم هجری ایران است. شعر ظهیر شعری است لطیف و دقیق، سرشار از مضمون و زیبایی و لبریز از احساسات مردانه و صلابت فکر. به گلی میماند که در دامن تپههای دوردست روییده و طعم بوسهی نسیمهای عنان گسیخته صحرا را چشیده باشد. شاعر در جوانی ترک یار و دیار گفته و برای جستن ممدوح صاحب مقام قسمتی از ایران را زیر پای گذاشته است، شعر او محصول این سفرها و سرگردانیها و نموداری از زندگی او است، مدح و ستایش، درخواست و تقاضا، درشتی و نرمی، بدبینی و یأس، امید و آرزو، شوق و نشاط، خستگی و بیزاری در کلام او بسیار است.
درباره طاهر بن محمد ظهیر فاریابی
درباره طاهر بن محمد ظهیر فاریابی
ظهیرالدین طاهر بن محمد فاریابی (وفات 598ق)، یکی از بزرگ‎ترین شاعران قرن ششم هجری است. او صاحب دیوانی به زبان فارسی است و در تحول این زبان نقش مهمی ایفا نمود. فاریابی در سال 598ق در تبریز درگذشت و در گورستان سرخاب به خاک سپردند. اسم این شاعر، بنا بر آنچه در تذکره هفت اقلیم امین احمد رازی (قرن یازدهم) نوشته طاهر، لقبش ظهیرالدین و کنیه‌اش ابی‌فضل می‌باشد. وی از فضلای دهر و نابغه‌های عصر خود بوده، علم هیئت و حکمت را نیک می‌دانسته چنانچه وی را صدر الحکماء لقب داده‌اند.
محمد عوفی در لباب الالباب، هدایت در مجمع الفصحاء، آذر در آتشکده و غیر‎هم او را طاهر ظهیرالدین بن محمد ابی‌فضل خوانده‌اند؛ از معاصرین مجیرالدین بیلقانی خاقانی شیروانی، نظامی گنجوی و جمال‌الدین اصفهانی می‌باشد یعنی در نیمه قرن ششم می‌زیسته‎؛ تاریخ تولد او به تحقیق ثبت نشده اما تقریباً مسلم است که در نیمه اول قرن ششم تولد یافته است.
دسته بندی های کتاب دیوان ظهیر فاریابی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب دیوان ظهیر فاریابی" ثبت می‌کند