1. خانه
  2. /
  3. کتاب اساطیر یونان

کتاب اساطیر یونان

نویسنده: عباس مخبر
5 از 1 رأی

کتاب اساطیر یونان

Greek Mythology
انتشارات: مرکز
ناموجود
295000
معرفی کتاب اساطیر یونان
این کتاب از مجموعه‌ی درسگفتارهای مولف درباب اساطیر ایران و جهان است. اسطوره‌های یونان بخشی از جذاب‌ترین و اثرگذارترین اسطوره‌های جهان است. این پیکره‌ی غنی خیال‌آفرینی بشر، از زمان تدوین آن یعنی ۲۵۰۰ سال پیش تا امروز الهام‌بخش نویسندگان، نمایشنامه‌نویسان، شاعران، نقاشان، موسیقی‌دانان، هنرمندان تجسمی و انواع هنرهای جدید ازجمله سینما بوده است. مولف در این کتاب تلاش کرده است تا ضمن معرفی این مجموعه، گامی به پیش بردارد و با نگاهی تحلیلی، به تبارشناسی خدایان و الهه‌ها و بن‌مایه‌های فلسفی، تقدیرگرایانه و روانکاوانه‌ی مندرج در پس و پشت آنها بپردازد. توجه به بخش‌های کم‌تر دیده‌شده‌ی اساطیر یونان و تأکید بر اهمیت و نقش الهه‌ها در مجادله‌ی دیرپای میان نظام‌های مادرتبار و پدرسالار از دیگر ویژگی‌های این کتاب است.
درباره عباس مخبر
درباره عباس مخبر
عباس مخبر (متولد ۱۹ تیرماه ۱۳۳۲ در سیوند)، مترجم و اسطوره‌شناس ایرانی‌ست. عباس مخبر در سال ۱۳۳۲ در سیوند متولد گردید، تحصیلاتش را در دبستان منوچهری سیوند آغاز نمود و پس از اخذ دیپلم وارد دانشکده نفت شد. پس از آن به دنبال فیزیک رفت و بالأخره دوره کارشناسی جامعه‌شناسی را در دانشگاه پهلوی گذراند. سپس فوق لیسانس همین رشته را گرفت. پس از آن مدرک کارشناسی ارشد زبان‌شناسی را در سال ۱۳۶۸ از دانشگاه تهران دریافت کرد. عنوان پایان‌نامه او، «کند و کاوی در برنامه‌ریزی زبان فارسی نوشتاری» (به راهنمایی علی‌محمد حق‌شناس) بود. سپس در حوزه ترجمه و پژوهش در زمینه‌های علوم اجتماعی، علوم اقتصادی، اسطوره‌شناسی و ادبیات به فعالیت‌های خود ادامه داد.
نظر کاربران در مورد "کتاب اساطیر یونان"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب دید جامعی از اسطوره‌های یونانی میده.جز چند فصل آخر که به نظر میرسه اونقدر ربطی به اسطوره‌ها ندارند: در فصل کیش‌های رازآمیز یونانی به صورت مفصل و با شک و تردید از صحت مطالب به بحث پرداخته میشه.فصل انه اید مرتبط با اسطوره‌های رومی است و نه یونانی و فصل تراژدی مطلب خاصی از خود اسطوره‌ها ندارد.وجود اسامی فراوان و عدم پانویس هایی که تلفظ اسامی و مکان‌ها را ارائه دهند ایرادی است که نیاز به ویرایش دارد.در نوشتار کتاب گاهی بدون توضیح قبلی از اسامی اسطوره ای رومی به جای یونانی استفاده شده مانند ونوس به جای آفرودیت. در کل کتاب روان و جامعی است که خوانش بسیار خوبی دارد.

1403/08/03 | توسططیبی
0
|

یه جاهایی تو جزییات اطلاعات این کتاب غلطه. مثلا برای هادس گفته میشه که زره نامرئی کننده داره در صورتی که کلاهخوده. یا از تجاوزش حرف میزنه ولی تو هیچ متن یونانی یا رومی هادس به کسی تجاوز نمیکنه. یا یه جای دیگه گفته میشه سیزیف هادس رو گیر میندازه ولی در واقع تاناتوس هست که گیر میوفته چون هادس خدای مردگانه و تاناتوس خدای مرگ. نمیدونم منبعشون دقیقا کدوم کتابه، ولی به نظر میرسه انگار متنای اصلی یونان و روم باستان رو نخوندن شاید؟

1403/06/01 | توسطزنجانی
1
|