1. خانه
  2. /
  3. کتاب مرده سوزی

کتاب مرده سوزی

3.7 از 1 رأی

کتاب مرده سوزی

نمایش نامه
Three Plays : A Man of God, Ariadne, The Funeral Pyre
انتشارات: نشر نی
٪15
98000
83300
معرفی کتاب مرده سوزی
«مرده‌سوزی»، نمایشنامه‌ای نوشته‌ی فیلسوف فرانسوی، اونوره مارسل است. «مرده‌سوزی» همچون دیگر آثار این فیلسوف درباره‌ی مرگ است. او در این نمایشنامه به مرگ و مفاهیم برخواسته از سوگواری و اندوه اشاره می‌کند و گرچه ‌«مرده‌سوزی» ساختار متفاوتی ندارد، اما فضایی ساده را در گفت‌و‌گوهای عمیق میان شخصیت‌ها به‌وجود آورده است.
نمایشنامه‌ی «مرده‌سوزی»، به رابطه‌ی پدر و مادر یک سرباز کشته‌شده جنگ جهانی اول با عروس‌شان می‌پردازد و اونوره مارسل در پی آن است تا تنش‌های عاطفی و جراحت‌های احساسی که میراث جنگ است را در میان اعضای این خانواده نشان دهد.
درباره‌ی نویسنده‌ی «مرده سوزی» می‌توان گفت که گابریل اونوره مارسل در 1889 در پاریس به دنیا آمد. او از مهم‌ترین فیلسوفان اگزیستانسیالیسم مسیحی محسوب می‌شود که در حوزه‌های مختلفی‌ چون تئاتر و نقد موسیقی نیز فعالیت می‌کرد. کتاب «راز وجود» از مهم‌ترین آثار فلسفی اوست. مارسل در فلسفه به مارتین هایدگر (فیلسوف شهیر آلمانی) نزدیک است و نیز مسئله‌ی ایمان را از دیدگاه «کی‌یرکگور» بررسی کرده است. از آثار این فیلسوف که به فارسی ترجمه شده‌اند‌ می‌توان به «انسان مسئله‌گون»، «بودن و داشتن» و «فلسفه‌ی اگزیستانسیالیسم» اشاره کرد. مارسل در 1973 درگذشت.
درباره گابریل مارسل
درباره گابریل مارسل
گابریل اونوره مارسل (Gabriel Honoré Marcel)‏ (۷ دسامبر ۱۸۸۹، پاریس - ۸ اکتبر ۱۹۷۳، پاریس) فیلسوف فرانسوی بود. او یکی مهمترین فیلسوفان اگزیستانسیالیسم مسیحی به‌شمار می‌رود. او نویسنده حدود ۳۰ نمایشنامه نیز می‌باشد و علاوه بر فلسفه و تئاتر او منتقد موسیقی نیز هست.
مهمترین اثر مارسل کتاب «راز وجود» (Mystery of Being) نام دارد که در آن فلسفهٔ خود را «مذهب نوسقراطی» یا «مذهب سقراطی مسیحی» می‌خواند. از دیدگاه او موضوع فلسفه وجود است، اما وجود انسان نه وجود از آن جهت که وجود دارد. محوری‌ترین اندیشهٔ مارسل اینست که وجود یک راز است و موضوعات دیگر پیرامون این عقیده قرار می‌گیرند.
نقادی مارسل از آرمان‌گرایی و دفاع او از ایمان شبیه نقادی کی‌یرکگور در مورد هگل است. اما مارسل بر خلاف کی‌یرکگور ایمان را مرهون یک جهش غیر عقلی نمی‌داند و آن را امری صرفاً فردی محسوب نمی‌کند. نزدیکی مارسل به هایدگر از آن جهت است که دیدگاه آنان دربارهٔ ماهیت حقیقت و زبان و تلاش برای بازگرداندن وزن وجودی به تجربه بشری به هم نزدیک است. هر چند، مارسل بر خلاف هایدگر عنصر اطمینان مربوط به تحقق وجودی را که بخشی از درک ایمانی خداوند به عنوان حضور مطلق است به وجودشناسی خود می‌افزاید. نسبت مارسل با بوبر از آن جهت است، که هر یک از آن‌ها به‌طور مستقل به شرح و بسط فلسفه‌ای مبتنی بر دیالوگ و ارتباط دوسویه‌ای پرداختند که در آن تمایز میان دو نوع رابطه شخص محور و شیء محور نقشی اساسی دارد.
قسمت هایی از کتاب مرده سوزی

بله، منظورم همینه، خودکشی. به هم ریختین؟ می تونین خیلی راحت تأییدم کنین تا «من» با اون نیمه جنازه ازدواج کنم. ولی به جز ترحم چه حسی می تونم به ش داشته باشم؟

نظر کاربران در مورد "کتاب مرده سوزی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

امیدوارم از این نمایشنامه نویس فرانسوی (گابریل مارسل) آثار بیشتر ترجمه بشه

1402/12/05 | توسطامیر - کاربر سایت
1
|